Господарський суд зупинив рейдерство Держархбудінспекції щодо товариства з Ковеля

25 Квітня 2018, 17:00
Володимир Пархонюк на фото – зліва 8696
Володимир Пархонюк на фото – зліва

Про це стверджує колишній депутат Ковельської районної ради, директор ТОВ «ВКП «Каскад» Володимир Пархонюк.

Він переконаний, що Державна архітектурно-будівельна інспекція є однією з найбільш корумпованих структур нашої держави і цей факт можуть підтвердити ті, кому хоч раз довелося «зіштовхнутися» з цією структурою.

Коли десять років тому тоді ще ДАБК у Волинській області встановила з боку суміжного забудовника порушення містобудівного законодавства з так званої реконструкції овочесховища, а точніше льоху на адміністративне приміщення у місті Ковелі на вулиці Косачів, 6-А, Володимир Пархонюк був впевнений, що за даним фактом контролююча установа вчинить відповідні дії. Влаштування фундаменту з відхиленням від генерального плану забудови та проекту є грубим порушенням державних будівельних норм та правил і свідчить, що на даному об’єкті ніякої реконструкції не відбулося, а здійснене нове будівництво з усіма витікаючими з цього наслідками. Забудовник також порушив протипожежну відстань, про що управління МНС у Волинській області прийняло постанову.

Час спливав, однак ні ДАБК, ні МНС, ані відділ архітектури та містобудування виконкому Ковельської міської ради жодних дій до порушника не застосували.

Звичайно, у зв’язку із перешкодами, які були створені товариству «Каскад» в обмеженні можливості обслуговування частини власного приміщення на вулиці Косачів, 8 та загрози пожежею через недотримання протипожежної відстані між будівлями, Володимир Пархонюк вимушений був вдатися до захисту порушених прав свого підприємства. 

В результаті сплив цілий «шлейф» порушень, пов’язаних з будівництвом об’єкту так званої реконструкції на вулиці Косачів, 6-А, та продажем цієї земельної ділянки: незаконне проведення аукціону та заниження стартової ціни продажу земельної ділянки, нецільове її використання на весь період будівництва, підроблення рішень міської ради та технічних документацій, підроблення декларації про готовність об’єкта на вулиці Косачів, 6-А до експлуатації та взагалі відсутність на даний час оригіналу робочого проекту по об’єкту, що знайшло відображення у відповідних кримінальних провадженнях.

Саме це й стало причиною багаточисельних рейдерських атак на ТОВ «ВКП «Каскад», адже ці кримінальні справи зачіпають широке коло посадовців міськвиконкому. Причому ці «атаки», як здійснювались, так і здійснюються по вже «накатаній» схемі: надходить заява його опонента Сергія Нагорника до якоїсь установи (ДАБІ, ДСНС чи Ковельська міська рада), а вже звідти слідує миттєва, як завжди з грубими порушеннями, дія «контролерів» у вигляді призначення позапланової перевірки товариства, прийнятті незаконного рішення, або безпідставного звернення до суду з обов’язковим залученням третьої сторони – самого Нагорника, представником якого незмінно є адвокат Володимир Хохлов з Луцька.

Як вказує Володимир Пархонюк, це відбувається й сьогодні при новій нашій владі та при щоденній боротьбі з корупцією. 

«Не гребують мої опоненти навіть магазином у селі Ворона Ковельського району, залучаючи до цього поважні видання, та намагаючись через соціальні мережі вплинути так би мовити на свідомість громадян. І все це робиться з однією метою: змусити мене припинити дії по притягненню до відповідальності міського голови Олега Кіндера та «чинуш» зі складу так званого «ОПГ» у складі Мурай-Логвінов-Конащук, посадовців ДАБІ та МНС – за рейдерство, неправомірні та злочинні дії, розтрату бюджетних коштів, та системні по відношенню до багатьох ковельчан злодіяння», – заявляє Володимир Федорович.

Втім, деякі зрушення в державі все ж відбуваються і пройдисвітам все важче й дорожче обходяться «вигідні» рішення та постанови. Є у судовій системі і незаангажовані, справедливі судді.

17 квітня голова господарського суду Волинської області Микола Шум прийняв справедливе рішення, «поховавши» чергову спробу рейдерської атаки з боку Державної архітектурно-будівельної інспекції, яку організував все той же Сергій Нагорник, і яка полягала в намаганнях припинити експлуатацію приміщення ТОВ «ВКП «Каскад» у місті Ковелі на вулиці Косачів, 8.

Такі дії ДАБІ у Волинській області є цілком прогнозованими, адже з цією структурою за останні два роки відбулося більше десятка судових засідань у справах № 803/1756/16 (Волинський окружний адміністративний суд) та № 161/16391/16-а (Луцький міськрайонний суд). Судами визнано неправомірними дії Держархбудінспекції, рішення прийняті інспекцією про накладення штрафних санкцій на ТОВ ВКП «Каскад» та директора Володимира Пархонюка – скасовано.

«Думаю, що такі заангажовані дії державного органу щодо суб’єкта господарської діяльності, в даному випадку ТОВ «ВКП «Каскад», тотальне відстоювання інтересів третьої сторони, Сергія Нагорника, просто неможливі без корумпованих зв’язків та хабарів. Саме безкарність формує спотворену свідомість у людей, які впевнені, що за гроші в нашій державі можна творити будь-яке беззаконня», – переконаний Володимир Пархонюк.

 

Коментарі
25 Квітня 2018, 20:12
Судді Шуму М.І. - респект!!!
25 Квітня 2018, 20:30
Півник нехороша людина
25 Квітня 2018, 20:48
Щось БЮТорасти слюньками не бризькають...і ворона не каркає. Чого б це?
25 Квітня 2018, 21:01
Микола Шум - ковельчанин! Жив і навчався у нашому місті!
25 Квітня 2018, 21:14
Суддя Шум не М.І. Він М.С. Микола Сергійович. В іншому правильно. Респект.
25 Квітня 2018, 22:03
Ми срали на вас і будем срати з напорної башти водоканалу ,ковельські барани.
25 Квітня 2018, 23:13
Респект і уважуха Пархонюку та Півню, Переконливо дали по мордах. І шо характерно без - якого піару та безкінечних фотосесій. Популісти із ГР переймайте досвід.
25 Квітня 2018, 23:22
Петух Варона тебя не забудет!
26 Квітня 2018, 00:52
<p>Про який "респект і уважуху" можна говорити по відношенню до [ОБРАЗА] Пархонюка.  ІР 46.185.46.250</p>
26 Квітня 2018, 01:41
Заздріть тихо...
26 Квітня 2018, 09:53
Вітаю ,Федорович !<br/>Починайте писати книжку :<br/>&quot;Як Каскад поборов ...&quot;
26 Квітня 2018, 09:53
Вітаю ,Федорович !<br/>Починайте писати книжку :<br/>&quot;Як Каскад поборов ...&quot;
26 Квітня 2018, 12:26
Тим хто реєстрував декларації про готовність об'єкту до експлуатації по комерційних приміщеннях (будівлях) добре відома &quot;такса&quot; 5 доларів за кв. метр. https://www.volynnews.com/news/all/zatrymanyy-na-khabari-posadovets-dabi-zbyrav-danyny-z-zabudovnykiv/ Інакше йшли з перевіркою і по-любому знаходили порушення. Друга, усталена роками функція цієї установи - виконання &quot;фас-команд&quot; корумпованих чиновників влади, в тому числі місцевої, які є своєрідними кураторами цього державного органу.
26 Квітня 2018, 12:46
Коли вже в нашій країні дадуть можливість нормально працювати підприємствам, підприємцям, коли почне діяти верховенство закону? Судячи із ситуації, яка склалася ( Каскад-Пархонюк, Нагорник С., Ковельська міська рада і ін.) і яка тянеться роками, що не скоро. Там. де працюють заклади Каскаду, там порядок, є робочі місця, соціальний захист, що ще хотіти? Якщо всі будуть так відноситись до роботи, то й у країні швидше буде лад. Федорович В. - тримайся.
26 Квітня 2018, 19:38
ПРОФЕСІЙНО СТВОРИВ СПРАВУ, І НЕ ОДНУ. ГОНОРАР НАГОРНИК ЗАПЛАТИВ, ГРЯЗНИХ ГРОШЕЙ ТРОШКИ МАЄ, І ЩЕ ЗА ЗАКРИТТЯ КРИМІНАЛУ &quot;ВІДКАШЛЯЄ&quot;.
27 Квітня 2018, 11:50
І РОБИТЬ СВОЮ РОБОТУ…до справи про чергове хабарництво може бути причетний чиновник, колишній начальник Держархбудконтролю - Леонід Герасимюк. ( https://novynarnia.com/2018/04/26/u-lutsku-na-habari-vpiymali-zastupnika-mera-y-golovu-sudu/ ) Саме цей посадовець погодив у свій час будівництво Нагорника в м. Ковель по вул. Косачів,6а з порушеннями містобудівного законодавства та на замовлення Кіндера організував незаконну позапланову перевірку Каскаду. Для Кіндера і Ко все ще попереду, всі злочини зафіксовано та задокументовано.
27 Квітня 2018, 15:45
Нема за що дякуватим...Хохлову, хіба за &quot;розвод&quot; Нагорника подякувати може Пархонюк. Ніякою професійністю тут і не пахне, сплошні програші справ (Ковельська міська рада, МНС, ДАБІ) - цьому доказ.<br/>І причина доволі проста та банальна - &quot;ПОЧТА&quot; ПОЧАЛА ДАВАТИ ЗБОЇ, а щоб зрозуміліше для широкого кола читачів - судді вже не так нахабно беруть конверти, особливо від ПОЧТАЛЬЙОНА ХОХЛОВА!
27 Квітня 2018, 20:26
КІНДЕРСЮРПРИЗ ПОПОБІЦЯВ &quot;КРИШУ&quot; І ПОРАДИВ ХОХХХЛОВА ЩОБ ВІДМАЗУВАТИ, І ЯК ВІН КАЖЕ - ЦЕ Ж ЯК В БІЗНЕСІ ТРЕБА ПЛАТИТИ, ОТ І НАГОООРНИК ВИДІЛЯЄ ЗІ СВОГО БЮДЖЕТУ.<br/><br/>А СХОЖЕ ШО НАГОООРНИК В ДОЛІ З ХОХЛОВИМ &quot;ПИЛЯЄ&quot; БЮДЖЕТ ІНВЕСТОРА (ІВАНА ЄВДОКИМОВИЧА) РАЗОМ З ЕДУАРДОМ МИКОЛАЙОВИЧЕМ.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024