Іграшки з дерева для дітей раннього віку

25 Квітня 2018, 17:24
3423

Під час вибору іграшок, виготовлених із певного матеріалу, більшість батьків усе ж віддають перевагу іграшкам із пластику. Чому так стається? Передусім тому, що «ненатуральні» матеріали здатні приймати будь-які форми (наприклад, автомобіль). А в ляльок, зроблених із пластику, шкіра дуже нагадує справжню, чого досягнули за допомогою сучасних технологій виготовлення цих типово дівочих іграшок.

Утім, складно описати те внутрішнє тепло, яке викликають у нас дерев'яні іграшки. Побачимо їх на полицях у магазині, і рука автоматично тягнеться доторкнутися до натурального матеріалу. Саме такі іграшки приємно тримати в руках, вивчати, придивляючись до чудернацького малюнку на деревині.

     Особливі властивості дерев'яних іграшок

Дерево – це передусім живий та природній матеріал, наділений своєю біоенергетикою. Деякі діти відчувають закладену в дереві силу й інстинктивно тягнуться до іграшок саме з цього матеріалу.

Дуже цікавими виявляються дерев'яні іграшки для дітей до 8 місяців–1 року. Їм подобається вивчати фактуру дерева, у той час коли пластик з його гладкою поверхнею їх не зацікавить. Пам'ятайте, що саме в цьому віці дитина перебуває на піку своєї пізнавальної діяльності. Розфарбувати будні малечі допоможуть іграшки, виготовлені з високої якості деревини. Інтернет-магазин kidobo пропонує іграшки від ТМ ЛЕМ Білорусь.

У дев'ять місяців дитині можна придбати дерев'яну піраміду й кубики. Саме в цьому віці карапуз уже зможе побудувати вежу чи міні-будинок. В один рік дитина буде зацікавленою матрьошкою – так, ця іграшка, що походить ще з дитинства наших пра-пра, також сприяє розвиткові дітлахів. Дерев'яні ляльки матрьошки допомагають сформувати логічне мислення, розвинути координацію й послідовність дій.

     Якість іграшок із дерева

Лак та фарба, якими вкриті іграшки, мають бути спеціальними, тому виробництво дерев'яних іграшок потребує професійного підходу й постійного контролю якості. Найбільш оптимальним покриттям є яскрава емаль, що є абсолютно безпечною, екологічною. До того ж, вона зберігає природну фактуру дерева. 

Варто зауважити, що під час купівлі дерев'яних іграшок потрібно ретельно оглядати їх. Вони не мають володіти різким та неприємним запахом, не повинні мати тріщини, задирки, специфічні плями чи смалець. Для дітей у ранньому віці найчастіше можна натрапити на іграшки, які складаються зі склеєних елементів. Там має бути використано клей, для виготовлення якого не було додано шкідливих компонентів та добавок. Усі цвяхи й шурупи мають бути сховані всередину, під елементи, з яких склеєно іграшку.

Подаруйте своїй дитині радісне дитинство, позбавлене токсичних речовин! Із дерев'яними іграшками вона розвиватиметься швидше та пізнаватиме світ із екологічними іграшками.  

 


28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39