Велицьк: поліцейські нагадали школярам про правила безпечної поведінки

28 Квітня 2018, 11:00
4046

Напередодні травневих свят у Велицькій школі працівники Ковельського відділу поліції звернули увагу дітей на важливість дотримання правила безпеки під час перебування у лісах і на водоймах, нагадали правила дорожнього руху.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції у Волинській області.

Поліцейські роз’яснили школярам обов’язки та права пішоходів. Зокрема, нагадали, що за межами населених пунктів пішоходи. які рухаються узбіччям чи краєм проїзної частини,повинні йти назустріч руху транспортних засобів, а в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе. а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху. Інспектори також показали дітям якими мають бути флікери: наліпки та браслети, що відбивають світло фар чи ліхтарів

Правоохоронці пояснили школярам, що перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів,що стоять, та будь яких об’єктів, що обмежують оглядовість, пішоходи повинні впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються. Чекати транспортний засіб пішоходи повинні на тротуарах, посадкових майданчиках, а якщо вони відсутні, – на узбіччі, не створюючи перешкод для дорожнього руху.

Школярам також продемонстрували службовий поліцейський автомобіль, обладнаний рацією, сиреною та гучномовцем.  

 



Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39