Художниця з Ковеля Тетяна Калівошко представила колекцію картин у США

07 Травня 2018, 17:51
Тетяна Калівошко 9858
Тетяна Калівошко

У американському Маямі відбулась виставка картин ковельчанки Тетяни Калівошко.

На виставці можна було побачити квіти, що прориваються з дула пістолета, військові літаки з ромашками, бойова граната, більше схожа на квіткову вазу… До такої тематики картин, молоду художницю спонукала війна на Сході України, АТО, російсько-українська війна, збройний конфлікт – як би це не називали, а усім українцям болить за схід.

Коли здійснилась революція Гідності, саме в цей час Тетяна починає шукати себе в інших країнах і на відстані в пів земної кулі спостерігає за тим, що змінюється на її батьківщині.

«Вже четвертий рік як я живу по закордонах і не залежно від того наскільки мені подобається Китай чи Америка в моєму серці завжди Україна – моя близька і рідна вітчизна. І серце стискається коли приїжджаю додому, й чую звідусіль лише розмови про політику, АТО і те, які ж жахливі ціни та зарплати. Моя остання виставка під назвою «Весняна війна» присвячена саме тій «безкінечній війні». Більшість земляків через всі ці складнощі, кризу, зальнодержавну депресію і безнадійність не цікавляться чимось прекрасним, а зокрема мистецтвом», – робить висновки художниця.

 



 

«Ідея моїх картин – це донести людям, що щоб не відбувалося в Україні ми завжди повинні вірити і надіятись на краще, як ті квіти, які розцвітають з весною, а найголовніше – підтримувати один одного, вилікувати країну позитивним настроєм і гарними вчинками та словами. Виставляючи свої роботи в Америці, в мене часто запитують про концепцію картин і, що цікаво, українців та росіян тут теж багато, і тут всі ми друзі», – додає Тетяна.

Колекція нараховує 10 робіт виконані в техніці «міксед медіа, колаж».

Молода художниця уже чотири рази представила їх публіці на різних виставках, серед яких і одна з найпрестижніших ярмарок світі «Art Palm Beach».

Тепер Таня думає над тим якби і українцям показати свої роботи, а ще не приховує, щоб було добре, якби вони знайшли своїх власників, а частину від виручених коштів спрямувати на підтримку воїнів. Мистецтво і війна, зброя і квіти переплетені.








Коментарі
08 Травня 2018, 02:05
Молодчина!!! Василь Самсонович може гордитись такою дочкою!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39