Влада ще й досі не вибачилася за забруднення Ковельщини відходами з ветсанзаводу, – депутат райради

16 Травня 2018, 17:30
2461

Депутат Ковельської районної ради Анатолій Корнійчук, який очолював торік тимчасову контрольну комісію з розслідування забруднення Ковельщини відходами з ветсанзаводу, критикує виконавчу владу, яка, за його словами, до цього часу не вибачилася за свої дії.

«Минув рік потому, як громада Поворська збурилася проти варварського забруднення урочища Тища, що біля Заячівки, – пише у листі до нашої редакції Анатолій Авакумович. – Мабуть, поворчани ніколи так не згуртовувались, як тоді. Нагадаю, що вісім днів і сім ночей тривала акція непокори жителів Поворської громади чиновницькому свавіллю. Дуже мало, на мою думку, ці події висвітлювалися в місцевій пресі.

Турбує те, що ще НЕМАЄ інформації про наслідки роботи правоохоронних органів. Наскільки вирішені сьогодні проблеми Ковельського ветсанзаводу? Чи перепало в якості компенсації з урядових мільйонів жителям Поворська і району?

Існують об’єктивні та суб’єктивні чинники складової нинішньої ситуації зі встановлення усіх обставин, що призвели до акції з блокуванням автостради.

До першої я відніс би недозрілість громадського суспільства та відсутність у місцевих депутатів, можливо, досвіду для встановлення істини та покарання винних. Їм мали б допомогти представники тих політичних партій, які формували більшість в районній раді («УКРОП», «Солідарність»).

Суб’єктивна складова депутатського мовчання-ховання лежить на бездіяльності тих представників політичних сил, що уже декілька років формують вертикаль влади, мають багаторічний досвід посадовців і необмежений фінансовий ресурс. Певно заспокоїлися. Хмари (пікет) розвіялися, то дощу не буде.

Мої виборці у мене запитують: «Хто дав команду водіям «КамАЗів» везти відходи саме на землі громади (не військового полігону)? Чому везли вночі? (значить, розуміли, що це – незаконно). Які місцеві «сусаніни» спрямували машини вночі в лісі? Чи можливо існувала попередня змова з представниками місцевої влади? Яка доля того бульдозериста, що запізнився до сходу сонця усе закопати на Тищі? Яка роль в цих подіях народного депутата України Степана Івахіва або його штабу?

Як голова контрольної тимчасової комісії Ковельської районної ради [комісія припинила свою роботу – ред.], можу з впевненістю доповісти: жодного пункту рішення Ковельської районної ради за № 16/3 від 20.07.2017 р. – НЕ ВИКОНАНО. Також НЕ ВИКОНАНО рекомендацій, виголошених у звіті комісії, що стосувалися бездіяльності посадових осіб виконавчої гілки влади по безумовному виконанні своїх функціональних обов’язків, дотриманні чинного законодавства.

На черговій сесії районної ради я буду ініціювати на включення даного питання до порядку денного для отримання відповіді та висновків від Ковельської РДА, що були оголошені в звіті нашої тимчасової контрольної комісії та в рішення ради.

На мою думку, вже настав час вибачитися існуючій владі! Щоб цього не робила нова влада, яка прийде після виборів. Наші чиновники забули, напевно, що районна рада делегувала виконавчій владі повноваження щодо вжиття необхідних заходів «з ліквідації наслідків катастроф, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій».

А від себе особисто хочу привітати з малою перемогою і подякувати за згуртованість та патріотизм! Так, за патріотизм, бо селяни по завершенню цього ганебного дійства від представників виконавчої влади співали не застільних пісень, а Гімн України. Слава Україні! Слава патріотам рідного краю!».

Коментарі
16 Травня 2018, 20:57
Кошарук- БПП
16 Травня 2018, 22:47
А при чому тут політики ?Люди вийшли самі, все організували, а ці пустодзвони лише примазалися до них через три дні.Вони без брехунів розберуться, не варто використовувати чужу ініціативу.
16 Травня 2018, 22:59
Так розкажіть нам, через кого ми на трасі стояли дні і ночі! І чи наша мєсна власть знала шо робиться?
17 Травня 2018, 01:23
Кошик возив. Він ще перед ковельчанами не вибачився за те що на сільмаші закопував.
17 Травня 2018, 10:49
Проспав бульдозерист ,довезли до Уховецька і назад вернули а бульдозир то був Козака.Простий висновок все робилося по вказівці ВЛАДИ.Тут мужності не треба ,а визнати помилки свої то як кріт заховався в нору.А БОГ все бачив.
18 Травня 2018, 03:11
Семенюк був в курсі. Рудь і Цибуковський теж.
18 Травня 2018, 09:44
Без місцевого Сучаніна не обійшлось. А Сучаніна був з наближених.
20 Травня 2018, 09:33
Абакумович ти наш троянівський, судячи з твоєі деклараціі ти ніщеброд- три тисячі чистого прибутку ( зарплати) і все. Ти бідний як церковна миш,- а прешся в руководітелі, ти що всіх на жебраків хочеш перетворити.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024