У Ковелі відбулись масштабні навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій

26 Травня 2018, 11:00
1796

У Ковелі проходили командно-штабні навчання щодо дій органів управління та сил цивільного захисту у разі загрози і виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період. Відбулися відпрацювання на об’єктах  в умовних надзвичайних ситуаціях.
 
Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Комісією УДСНС України у Волинській області встановлено, що в цілому Ковельською міською радою, установами і організаціями забезпечується конституційне право громадян на захист життя і здоров’я у мирний час та в особливий період, вживаються відповідні заходи щодо захисту населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання їм, ліквідації наслідків і надання допомоги постраждалим. Названо й певні проблеми, дано рекомендації, на які питання необхідно звернути увагу.

У п'ятницю, 25 травня, відбулося підбиття підсумків, на яких з актом перевірки керівництво міста та відповідальних осіб ознайомив голова комісії, заступник начальника Управління  ДСНС України у Волинській області полковник служби цивільного захисту Костянтин Романчук.

«Приємно відзначити, що це один із  найкращих результатів перевірки. Добре місто підготовлене, гарно працює структурний підрозділ, який безпосередньо відповідає за цю ділянку роботи.  На сьогодні практично всі повноваження з ліквідації надзвичайних ситуацій і їх наслідків лягають на плечі місцевого самоврядування. Я задоволений, адже  мета нашої спільної діяльності  є якраз тісна співпраця, розуміння ситуації, яка має бути між службами і безпосередньо органами влади. Варто зазначити, що уся необхідна документація підготовлена і приведена у відповідність», – сказав він. 

Серед недоліків – немає у місті єдиної системи оповіщення. На думку міського голови Олега Кіндера, це питання має бути вирішене на державному рівні. 

 






Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024