Вода у ковельській Турії не відповідає санітарно-гігієнічним нормативам

26 Травня 2018, 16:12
3004

ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» інформує мешканців та гостей Волині, що на території області офіційно зареєстровано 45 місць масового відпочинку на водоймах області, найбільша кількість з яких розміщені у Шацькому районі.

Про це повідомляється на сайті Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України.

В період підготовки до літнього сезону та протягом сезону обласним лабораторним центром та його структурними підрозділами на місцях здійснюється моніторинг об᾽єктів довкілля місць відпочинку.

За результатами досліджень близько 80 проб води відкритих водойм не відповідає санітарно-гігієнічним нормативам за мікробіологічними показниками: вода р. Турія на пляжі м. Ковеля, р. Стир на центральному пляжі м. Луцька, о. Соминське на пляжі Луківської сільської ради та о. Велимче на пляжі Соловичівської сільради Турійського району. Також р. Луга у трьох неорганізованих місцях масового відпочинку у м. Володимир-Волинському, с. Заріччі, с. Хрипаличі Володимир-Волинського району. Вказані об’єкти несуть загрозу здоров’ю людей.

Відхилень за паразитологічними показниками піску не виявлено.

У центрі наполегливо радять мешканцям та гостям Волині відпочивати в офіційно відведених для купання місцях, оскільки, офіційні пляжі перед відкриттям та протягом сезону перевіряють на безпеку. Це і дослідження якості води, і упорядкування їх території, дна водойм. Місця стихійного відпочинку на берегах водойм, які мешканці обирають для відпочинку, можуть нести загрозу здоров’ю.

Коментарі
26 Травня 2018, 21:12
а ви перевірте, куди дівають парашу з будинку родичів бувшого мера Шевчука, що розташований по вул Шевченка навпроти прокуратури. там труба йде просто в канаву і тече цілодобово
26 Травня 2018, 23:05
Перевірте куда гавновози зливають свій вантаж.
27 Травня 2018, 13:37
перевірте куда новобудови вздовж річки зливають парашку...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024