Ковель займає перше місце в області по захворюваності на кір

29 Травня 2018, 11:30
Людмила Маляр 6499
Людмила Маляр

Таку невтішну інформацію озвучила на апаратній нараді у міського голови завідувачка Ковельського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Людмила Маляр.

Про це повідомляє «ПроКовель».

Зокрема, Людмила Сергіївна зауважила, що на 24 травня в Ковелі було зареєстровано хворих на кір 291 особа, з яких 228 – діти. За словами представника обласного лабораторного центру, фактично половина цих занедужаних не була взагалі щеплена від даної інфекції, яка, до речі, вже отримала статус сімейної. За цей час на лікуванні побувало 26 родин, де реєструвалося аж по 8 випадків хворих з однієї сім’ї. 

«Ви розумієте, що це сім’ї, де за релігійними переконаннями діти не були щеплені взагалі», – пояснила Людмила Маляр і продовжила, що наразі в зоні ризику перебувають майже всі школи міста, окрім шкіл №4, 5 та 9.

Лідером по кількості хворих залишається освітній заклад №2. Там аж 28 випадків спалаху кору, серед яких лише двоє діток були вакциновані. Також хворіє малеча, яка відвідує дитсадки №1, 4 та 8. Вже відмічені випадки спалаху кору в Ковельському промислово-економічному коледжі. 

Втім, на думку завідувачки Ковельського міськрайонного відділу, кір це ще не саме страшне, що могло «атакувати» волинян. Вже насувається на область, в тому числі й на Ковель, така хвороба як дифтерія. А вона несе високий рівень смертності, фактично 50 відсотків. 

«За проведеними аналізами щеплень в нас проти дифтерії щеплено діток півтора роки 8,6 відсотка, два роки і старше – 9,9, а доросле населення лише 12 відсотків. Це можна сказати, що ми взагалі не щеплені і не захищені проти дифтерії. Лікування проти дифтерії – це протидифтерійна сироватка, але її на сьогодні в Україні лише 900 доз. В залежності від ступеня важкості захворювання однієї дози може не вистачити. У той час в нас є в повному обсязі є протидифтерійна вакцина для дорослих», –наголосила Людмила Маляр. 

Також вона повідала, що на Ковельщину насувається сезонна інфекційна хвороба туляремія, переносниками якої є кровоносні комахи та гризуни. Тому порадила передусім бути дуже обережними тим, хто любить літом поніжитися на сонечку.  

Коментарі
29 Травня 2018, 20:32
Якщо такий великий спалах кору в Ковелі, тоді для чого відкривають пришкільні табори!!!???? Напевно поповнити список хворих...
30 Травня 2018, 13:22
Все знають НАШІ, що насувається на Ковельщину.. звідки така інформація?
31 Травня 2018, 03:34
Що ж то за оздоровлення в пришкільних таборах буде? Мета - заразити всіх, хто ще не захворів??? Довідки приносять "липові" і кажуть про це відкритим текстом.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39