Військовий полігон «Повурськ» – зона підвищеної небезпеки

29 Травня 2018, 16:11
10133

На території Ковельського району розташований авіаційний полігон «Повурськ», на якому періодично проводяться заходи по практичному застосуванню авіаційних засобів ураження (бомбометання, пуски ракет), стрільби з військового озброєння, знешкодження (підриви) невибухнувших боєприпасів.

Незважаючи на неодноразові проведення роз’яснювальної роботи на територію району продовжують потрапляти громадяни, які не мають будь-якого відношення до роботи на ньому, – про це зазначають у Ковельській РДА.

У відповідності до настанови з полігонної служби Повітряних Сил Збройних Сил України, затвердженої наказом командувача Повітряних Сил Збройних Сил України №318 від 29.08.2007 року території авіаційних полігонів є забороненою зоною для населення і осіб, які не мають прямого відношення до його роботи. Вхід та в’їзд на територію авіаційного полігону категорично забороняється. Межі полігону встановлюються шлагбаумами і попереджувальними знаками з написом: «Небезпечно! Територія полігону! Проїзд і прохід суворо заборонені».

Як свідчить аналіз, на територіях колишніх і діючих полігонів України внаслідок ігнорування забороною перебування на полігонах, з метою збору металічних предметів, не припиняються випадки, пов’язані з травмуванням, загибеллю та притягненням громадян до кримінальної відповідальності.

На жаль не всі громадяни усвідомлюють небезпечність перебування територіях перегонів а також відповідальність яка настає за збір та демонтування вибухонебезпечних предметів.

Так, 4 квітня 2011 року на території полігону під час пошуку металобрухту та небезпечного поводження з металевим предметом подібним на бомбу загинуло двоє жителів села Черемошне, 9 серпня 2011 року в селі Поворськ  від розриву вибухонебезпечного металевого предмету, знайденого на території полігону «Повурськ» одна неповнолітня особа загинула, а інша травмована.

Причиною загибелі та каліцтва людей є ігнорування забороною перебування на території полігона, збором бомб, ракет, снарядів та інших металевих предметів.

Тому мешканцям нагадують про заборону перебування на території авіаційного полігону «Повурськ» сторонніх осіб, що не мають прямого відношення до роботи на ньому, збирання на території полігону уламків засобів ураження (авіаційних бомб, снарядів і т.д.), виконання господарських робіт без дозволу начальника полігону (покіс трави,випас худоби, збирання грибів і ягід, риболовля, полювання, вирубка лісу).

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром