До створення індустріального парку у Ковелі залучать інвесторів з Естонії

11 Червня 2018, 17:21
6367

Індустріальний парк загальною площею понад 34 гектари створили поблизу Ковеля: розраховують, що пропозиція може зацікавити інвесторів з Естонії.

Про це йшлося під час зустрічі з представниками бізнесу надзвичайного та повноважного посла Естонської Республіки в Україні Ґерта Антсу у межах робочого візиту до Луцька з метою налагодження контактів з представниками місцевої влади та бізнесу, а також розвитку подальшої співпраці у регіоні 8 червня, – пише Волинські Новини.

Як повідомив заступник начальника управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Волинської ОДА Андрій Ткачук, презентують інвестиційний проект під керівництвом облдержадміністрації. Проект, з його слів, має ключове значення для області. На думку чиновника, проектом «Індустріальний парк «Kovel»» можуть зацікавитися бізнесмени з Естонії.

Йдеться, передусім, про інфраструктурний проект. Використовують розташування області як прикордонної та коридору для транспортних вантажів, які йдуть через Україну в ЄС. Так, на Волині працюють 9 пунктів пропуску на кордонах – 4 на українсько-польському та 5 на українсько-білоруському кордоні. Через пункт Ягодин-Дорогуськ проходить 40% українського експорту в ЄС.

 


 

Чиновник розповів, що в області дуже багато вільних інвестиційних ділянок, які мають інфраструктуру.

Ковель є одним з найбільших транспортних залізничних вузлів України, який зв’язує область з іншими країнами. Індустріальний парк вирішили зробити логістичним, використавши перевагу наявності залізниці. Відстань від Ковеля до Варшави становить лише 332 кілометри, до Гданська – 736. Отже, місто є західними воротами України в Європу.

Площа індустріального парку становить 34,5 гектара, відстань до дороги М07 Київ-Ковель-Ягодин – 0,37 кілометра, відстань до залізничної колії Ковель-Львів – 0,1 кілометра, до колії Ковель-Ягодин – 3 кілометри. Парк розглядають з орієнтацією обслуговування товарообігу Китай-Україна-ЄС. Під час однієї з виставок разом з представниками китайської торговельної асоціації виникла така ідея, тож напрацювали концепцію створення транспортного терміналу. Для цього є всі підстави, такі як перетин транспортних шляхів, наявність цілодобового митного посту у Ковелі.

Вся ця інфраструктура дозволяє створити такий кластер у районі Ковеля. Виділили три земельні ділянки, об’єднані в єдиний комплекс. На ділянках є газопровід високого тиску, лінія електропередачі 10-35 кВт на відстані 0,1 кілометра, водопостачання та каналізаційна система потребує підключення.

 


1

 

До складу індустріального парку хочуть привабити підприємства, які займаються виробництвом меблів, фармацевтичні та ветеринарні компанії, компанії, які виготовляють ліки на основі трав, виробників комплектуючих для автомобільного бізнесу. За бізнес-моделлю – це логістично-виробничо-торговельний комплекс для постачання на європейський та український ринки товарів азійського походження.

Умови співробітництва: будівництво потужного логістичного центру та транспортного терміналу. Це має бути модуль для суб’єктів підприємницької діяльності, які будуть зацікавлені в оренді, у тому числі, морозильних відділень, щоб повністю використовувати потенціал регіону за ягодами та грибами, природними багатствами, наявними в області. Зараз проект перебуває на стадії реєстрації в Мінекономрозвитку.

 


 

 

Соціально-економічним ефектом від реалізації проекту повинні стати нові робочі місця для області та вирішення логістичних питань. Інформацію про проект передали послу.

 

Коментарі
12 Червня 2018, 03:38
нью-васюки одним словом
12 Червня 2018, 08:19
Десятка Жезлов – это тяжкое бремя, ноша, перегруженность заданиями и ответственностью, мешающая видеть дальние перспективы. Чрезмерное давление, угнетение, перенапряжение, работа на грани возможностей, «на износ». Имущественные проблемы, переживания о достатке. Принятие всей полноты ответственности, мужество, способность довести дело до конца. Последнее тяжёлое испытание.
13 Червня 2018, 03:53
Буде вам Інтерпорт дятли, земля Народу.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром