«Ковельводоканал» підняв тарифи на воду і витратить 30 тисяч гривень на телефон для свого начальника

15 Червня 2018, 09:57
9819

Аморальність посадовців у Ковелі, здається, б’є усі сумні місцеві «рекорди». Такий висновок напрошується після засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради, яке відбулося 14 червня, де розглядався проект рішення про збільшення тарифів на водопостачання.

УВКГ «Ковельводоканал» у такий відповідальний момент у стінах влади представляла делегація посадовців, звичайно, крім начальника Юрія Рибачка, який, якщо вірити його підлеглим, перебуває у відпустці.

«У нинішніх умовах підприємство зобов’язане зробити перегляд тарифів. Ми пішли шляхом меншої противаги… Ми піднімаємо тариф на 14 відсотків», – повідомила з трибуни економістка підприємства Лариса Тарасова, хоча у залі були присутні й більші керівники водоканалу.

За її словами, основні чинники, які впливають на коригування тарифів, це – збільшення вартості електроенергії та паливно-мастильних матеріалів, різке зростання податків та зборів на державному рівні. Наприклад, за спеціальне користування водою податок держава підняла аж уп’ятеро.

 

Лариса Тарасова
Лариса Тарасова

 

Заступник міського голови з комунальних питань Андрій Товстига підказав Ларисі Тарасовій наголосити на тому, що найголовнішим чинником нових тарифів на воду є збільшення вартості електроенергії. Економістка водоканалу підтвердила і, серед іншого, додала, що підкачку води підприємству роблять ПТМ «Ковельтепло» та ТОВ «К.П.Верес», яким також треба платити.

Слово попросив відомий у Ковелі громадський активіст, санітарний лікар Ігор Пащук, який писав заяву в міськвиконком щодо підняття тарифів на воду. Ігор Іванович стверджує, що «Ковельводоканал» безпідставно включив обслуговування та повірки квартирних лічильників на системні водовідведення (каналізацію) у собівартість послуг у структуру тарифу. Мовляв, підприємство не має права це робити, і що з людей роками протиправно брали платню.

«Правда на вашій стороні. Звертайтеся до суду», – порадив головуючий на виконкомі перший заступник міського голови Михайло Гетьман.

«Якщо у закупівлі водоканалу на цей рік закладається машина і телефон за тридцять тисяч гривень. Що не можна взяти ці гроші на те, щоб зменшити тарифи?!» – дивувався Ігор Пащук.

 

Ігор Пащук
Ігор Пащук

 

«Тридцять тисяч ролі не грають», – відповів за водоканал директор ПТМ «Ковельтепло», депутат Ковельської міської ради з фракції ВО «Батьківщина» та голова бюджетної комісії Володимир Бойко.

«Зачекайте! Скажіть мені, будь ласка, чого це керівник має мати за тридцять тисяч телефон? У той час, коли війна, коли йде збідніння людей!» – запитував Ігор Пащук.

«Це не по суті питання! Не по повєсткє денній сьогоднішнього виконавчого комітету», – перервав його член виконкому, президент ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» Микола Заікін.

«Я вибачаюсь, так це по суті питання», – настоював Пащук.

«Ви почули, що я сказав? Так?» – перекрикував Заікін.

«Я почув. А ви мене почули?» – спитав Пащук.

Економістка водоканалу, яка ще й досі знаходилась за трибуною, хотіла щось сказати Пащуку, але її фамільярно перебив Заікін: «Лариса, помовчи, будь ласка, нехай вискажеться».

 


 

Тут слово знову взяв Андрій Товстига, звернувшись до Ігоря Пащука, що той піднімає питання відшкодування водоканалом коштів споживачам, а Пащук почав задавати питання про тарифи на воду, згадавши і про землю, і про залізницю, на якій працює.

«Ігор Іванович, дякую. Тут не мітинг. Вам буде надано відповідь», – припиняв дискусію Михайло Гетьман.

Ігор Пащук хотів ще поставити запитання, але його знову перервали.

«Зараз будуть вибори. Надрукують всі програми і будете виступати», – голосно пророкував виборчу кампанію Микола Заікін.

Михайло Гетьман поставив на голосування проект рішення про нові тарифи на водопостачання. Всі проголосували «За», в тому числі й за те, щоб водоканал надав Ігорю Пащуку офіційну відповідь і одночасно роз’яснення у ЗМІ для мешканців міста щодо нових тарифів.

Насамкінець виступив депутат Ковельської міської ради від «УКРОПу» Володимир Косцьов’ят, який зробив зауваження членам виконкому: говорити не на підвищених тонах та поводитися коректно, бо громада пильнує за діями влади.

«Я просто громко так розмовляю. Я не кричу. Ви ще не чули, як я кричу», – пояснив Микола Заікін.

Присутні у залі засміялися, а Михайло Гетьман подякував усім за розуміння. По суті, сміхом й закінчився розгляд резонансного для громади міста питання.

 



 

Вже коли розійшовся виконком, то у розмові з журналістом Ігор Пащук сказав, що його просто приголомшує сума у 30 тисяч гривень на телефон начальнику «Ковельводоканалу». Хіба не аморально говорити про збільшення тарифів, коли є подібні витрати, більш схожі на марнотратство? Можливо, цим фактом зацікавляться депутати на черговій сесії міської ради, яка відбудеться 27 червня.

Невідомо також громадськості й чим закінчилося кримінальне розслідування за фактом придбання «Ковельводоканалом» автомобілів «Іsuzu D-MAX» (2011 року випуску), «Fiat Ducato» (2005), «Volkswagen Transporter» (2012).

Нагадаємо, що у грудні 2016 року ковельчани Богдан Безека і Тамара Безека (син та мати) продали комунальному підприємству ці іномарки, отримавши на свої банківські рахунки більше одного мільйона гривень бюджетних коштів. Слідству надійшла інформація, що вказані транспортні засоби незадовго до цього дані особи купували за значно нижчою ціною, ніж в подальшому продали водоканалу.

 

Юрій Рибачок
Юрій Рибачок

 

«Договори фактично були фіктивними, укладались з підставними особами, які перебувають у тісних відносинах з начальником Ковельського УВКГ «Ковельводоканал» Рибачком Ю.І., з метою отримання неправомірної вигоди керівництвом Ковельського УВКГ «Ковельводоканал», – йшлося ще торік у клопотанні старшого слідчого Ковельського відділу поліції ГУНП у Волинській області Володимира Супрунюка.

Це відбувається у рамках кримінального провадження № 42017031110000023.

Як вже повідомляло видання Район.Ковель, слідчий відділ управління СБУ у Волинській області займався досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні № 42016030000000303, яке було відкрито за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем, якщо вони спричинили тяжкі наслідки). Спецслужба теж розслідувала купівлю «Ковельводоканалом» автотранспорту, але яка подальша доля кримінальної справи – невідомо.

До речі, самого начальника «Ковельводоканалу» судили у 2014 році за адміністративне корупційне правопорушення. Попри наявність конфлікту інтересів Юрій Рибачок уклав два договори оренди автомобілів, які використовував як службові. Зокрема, у травні 2013 року він сам у себе орендував «Мерседес-Бенц», а в грудні 2013 року орендував у свого сина «Міцубісі-Паджеро». Упродовж 2013-2014 років на утримання цих автомобілів за кошти комунального підприємства видали матеріалів на суму майже 38 тисяч гривень та списали паливно-мастильних матеріалів на суму понад 32 тисяч гривень. А коли скандал затих, міський голова Олег Кіндер навіть вручив Юрію Рибачку відзнаку.

 

 

Щоб займатись марнотратством потрібні гроші. Багато грошей. А де їх взяти бідному комунальному підприємству, як не від споживачів. Вони хоча й теж бідні, але змушені стільки платити, скільки призначить влада, обрана тими самими споживачами.

Коментарі
15 Червня 2018, 14:16
Губить людей не пиво Губить людей вода
15 Червня 2018, 14:35
наглості і алчності нашого керівництва немає меж
15 Червня 2018, 14:36
цинізм,зверхність,вседозволеність і кругова порука-ознаки цього засідання,що завершилося обкраданням ковельчан.
15 Червня 2018, 15:19
Відкрито заробляють на людях. Як цигани
15 Червня 2018, 15:48
Всі під Богом ходимо,забули вже?!Воно вам воздасьться!
15 Червня 2018, 15:52
Ну то терпіть далі. Скоро вам ще на голови гидити будуть, а ви тільки радісно скакатимете у вишиванках.
15 Червня 2018, 15:56
вже президент докричався, що немає чим керувати, а за який х... він у виконкомі???<br/>,
15 Червня 2018, 16:30
гей Юрій Іванович, у вас і так був пристойний телефон, в чому річ, може проясните ситуацію?!
15 Червня 2018, 19:01
а може гей Юрій Іванович прояснить ще й ситуацію по двох згаданих кримінальних справах?!
15 Червня 2018, 20:54
Гетьман вже нажерся
16 Червня 2018, 17:35
гамна а не телефон тобі
17 Червня 2018, 00:04
Наглості Рибачку не займати. Безкарність породжує вседозволеність.. Страху не має, ось і доїть підприємство, нібито це його приватна власність.
17 Червня 2018, 01:24
Втопити падлюку в калабані
17 Червня 2018, 01:31
В наглих бандюганів Рибачка Ю. і Заікіна М. ніколи совісті не було перед народом, а ми їх терпимо і вони нас продовжують обдирати.
17 Червня 2018, 20:03
Ага, сука хоче 6й айфон поміняти на Х. Ханига привик жити на халяву.
17 Червня 2018, 22:01
Дорогі , ковельчани! Побережіть свої нервни.Варто пригадати древню приказку: &quot;Свита робить Короля&quot;.Так от , який мер - така у нього і команда. А старше покоління ковельчан мабудь прекрасно знає хто такий Юрій Іванович. Ще трохи підзбирає &quot;капусти&quot; за рахунок громади дивись і в &quot;народні&quot; попре,можливо навіть з мером разом під ручку . А що?Міжнародна нагорода,престижний,хвацький ,діловитий , навіть у дружбана(Безеки) в оренду взяв автомобіль ,щоб зекономити кошти громади,а Ви тарифи на воду ,на &quot;лайно&quot; . Голова !!! І найголовніше ,коли хочете ,чогось досягти потрібно об'єднуватись ,виходити і боротись .Бо інакше цим будуть користатись подібні зайди.Бажаю усім здоров'я і погоди &quot;духа&quot;.Пильнуймо!Захочемо - поборемо.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024