Іван Смітюх відшкодував збитки більшості пасічників, у яких загинули бджоли

16 Червня 2018, 09:59
5110

В Управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області з’ясували причини загибелі бджіл у селах Новий Двір, Літин, Осьмиговичі , Купичів, Озеряни, Сушибаба Турійського району Волинської області.

Для встановлення причин загибелі бджіл спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області комісійно обстежили пасіки, посіви ріпаку та відібрали зразки підмору, розплоду бджіл, стільникового меду, рослин ріпаку і бакову суміш пестициду, – повідомляють на сайті відомства.

За результатами досліджень, проведених ДУ «Волинська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби», у зразках підмору бджіл інфекційних та паразитарних хвороб не виявлено. За результатами проведеної фітосанітарної експертизи ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія», ентомологічних та мікологічних шкідливих організмів у посівах ріпаку не виявлено.

За результатами випробувань Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК Національного університету біоресурсів, в зразках рослин, бджіл, бакової суміші виявлено залишкові кількості пестицидів, а саме діючу речовину інсектицидної дії лямбда-цигалотрин (49,85 г/л).

Підсумовуючи наведене, причиною загибелі бджіл стало порушення норм чинного законодавства при обробці посівів ріпаку препаратами інсектицидної дії з діючою речовиною лямбда-цигалотрин.

Станом на 15.06.2018 господарство - власник посівів добровільно відшкодувало фінансові втрати 12 з 17 пасічників.

Нагадаємо, Район.Ковель повідомляв, що до масової загибелі бджіл на Волині причетне господарство екс-голови Ковельської РДА Івана Смітюха.

Коментарі
16 Червня 2018, 15:30
правильно зробив. Атепер, якщо його врожай з"їсь гусінь, може сміливо подавати до суту на відшкодування врожаю. Тому що порушено його право на захисть рослин.
16 Червня 2018, 15:59
Ти дурень, а не адвокат.
16 Червня 2018, 16:47
А, чи не родич він Гриця Смітюха-титанового магната, міліцейського, народного депутата, жителя Києва, який родом з Камінь-Каширського району?
16 Червня 2018, 17:40
бРАТ
16 Червня 2018, 20:57
Брехня не виплачені всі повнюстю суми
16 Червня 2018, 22:57
а чому дурень? Ви знаєте, що у Смітюха всі садки, плантації, споруди застраховані на випадок стихийного лиха, неврожаю( пошкодження врожаю комахами, негодою, інші форс- мажорні обставини)? Так ось- позбавлення господарст права на захист рослин відкриває шлях до страхового випадку. Достатньо принести в страхову компанію одну гілляку яблуні уражену комахами. Бджолярі просто йому підіграли у цьому. І тоимає Смітюх певну ( немальеньку) суму від страхової компанії. І якщо виявиться, що маршрут політу бджіл був через його володіння, то бджолярі повернуть йому гроші назад. Ви хоч знаєте про правила встановлення вуликів? Ні, думаю не знаєте. А пишете всяку х....ю.
17 Червня 2018, 21:20
Читай про КПС (рос. коллапс пчелиных семей). <br/>Про це вже років 10 Інет шумить і по Америці і по Європі. То серйозна штука. Таки, мабуть, винні пестициди.<br/>Відносно страховки - якщо там є умова - відшкодування третім особам то..... страхова їм і відшкодує, а не власник.<br/>То цікава, але навряд чи реальна подія.<br/>Тому я кажу - міг бути застосований пестицид який і прибив бджіл. (хоча в минулі роки такого у нас здається не було, або мовчали) <br/>Чи міг знати про це власник та, навіть, продавець, що таке може статись - навіть не знаю.<br/>П.С. Я не маю абсолютно ніякого відношення до фірми, власника, чи будь-чого з чим це повязано.<br/>Просто слідкую в новинах за КПС із 2008 року.<br/>А дурний під%ж - задовбав.<br/>Мені бджіл дуже шкода.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром