Монетизацію субсидій проводитимуть на підставі заяви громадянина

17 Червня 2018, 15:00
2193

Виплата частини зекономлених субсидій у вигляді «живих» грошей відбуватиметься на підставі заяви громадянина. 

Про це повідомляє начальник управління соціального захисту населення Софія Сагаль на сайті Ковельської міської ради.

Урядовий проект монетизації субсидій за підсумками опалювального сезону 2017-2018 років передбачає виплату домогосподарству, яке зекономило споживання енергоресурсів житлової субсидії на опалення в еквіваленті вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії або 100 кубів природного газу.

Домогосподарство може отримати виплати в розмірі до 135 гривень за світло та до 695,79 гривень за газ. 

Громадянам, які економно використовували природний газ та електроенергію для опалення в опалювальний період, для отримання коштів необхідно з 1 липня до 1 вересня подати у Центр надання адміністративних послуг (вул.Незалежності,73) заяву. Це потрібно зробити, не чекаючи повідомлення управління соціального захисту населення.

Інформацію щодо економії можна відслідковувати у своїй платіжці або через звернення до постачальника газу чи електроенергії (якщо вона використовується для опалення).

Мешканці міст обласного значення отримуватимуть зазначені виплати через особові рахунки в банківських установах; мешканці сіл, селищ – через банки або відділення поштового зв‘язку.

На момент подачі заяви рахунок повинен бути уже відкритим.

Згідно зі статтею 165.1.1 Податкового кодексу України, субсидія, незалежно від вигляду в якому вона виплачується, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Отже, монетизація частини зекономлених субсидій жодним чином не впливає на процес декларування. Отримана від держави сума не повинна зазначатися у Декларації про доходи громадян.

Коментарі
18 Червня 2018, 16:04
Хай по курсу долара монетизують. А то знову обдурять
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024