Процес розпочався, – голова Дубівської громади про запровадження енергозберігаючих технологій

17 Червня 2018, 18:39
Роман Троцюк 7033
Роман Троцюк

У травні цього року голова Дубівської громади Роман Троцюк відвідав практичний семінар «Енергоефективність та відновлювані джерела енергії», який проходив у Івано-Франківську.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Семінар був організований Рівненською громадською організацією «Екоклуб». «В рамках проекту ми маємо можливість отримати нові знання та навички, щодо запровадження енергозберігаючих технологій в громаді, навчаємося розраховувати економічний ефект від впровадження технологій, правильно розрахувати виділений бюджет на заходи з енергозбереження і при цьому максимально отримати економію коштів на енергоресурси», – розповідає у дописі про навчання голова Дубівської громади. 

Зокрема, учасники семінару на власні очі мали змогу оглянути як у Самборі діють вітрова і сонячна електростанції.

«Третій день навчання виявився ще більш захопливим. Подорожуючи просторами неньки України ми побували в місті Самбір, де був реалізований проект по заміні вуличного освітлення на ЛЕД світильники в рамках міжнародного гранду. Побували біля сонячної станції потужністю 5 МВат, але найбільш вразила вітрова станція. Чотири велетенські вітряки кожен з яких виробляє більше 3 МВат електроенергії при достатній силі вітру. Всередині основи розміщений ліфт. Маса верхньої частини де розміщений генератор сягає 18 тон», – зазначає пан Роман. 

 








 

У коментарі Район.Ковель Роман Троцюк розповів про переспективи втілення подібних проектів у Дубівській громаді.

«Реалізувати вітрові станції досить тяжко і на нашій території не прибутково. Сонячні станції доволі прибутковий бізнес, як для людей так і для громади в цілому. На даний час готую презентацію про використання енергоощадихі технологій в приватних будівлях, теплі кредити та буду проводити навчання по всіх населених пунктах. Під час навчання буду зупинятись на сонячних станціях та державних кредитних програмах для їх будівництва.

На даний час вже реалізується проект з будівництва сонячної станції в нашій громаді на площі чотири гектари в селі Бахів та встановлено декілька сонячних станцій на дахах приватних будинків в селі Бахів. Отже процес розпочався. Є встановлені в жителів нашої громади і теплові насоси в приватних будинках», – відповів Роман Троцюк.

Коментарі
17 Червня 2018, 22:40
А ЩО СКАЖЕ РОМАН ВОЛОДИМИРОВИЧ ЗА ЕЛЕКТРИФІКАЦІЮ ЖИТЛОВОГО МАСИВУ,,ПАСІКАЄ"?ДЕ ТРАНСФОРМАТОР ЯКИЙ МАЛИ КУПИТИ В 2012 РОЦІ?
18 Червня 2018, 00:09
Він головою в 2012 не був треба запитати попередника
18 Червня 2018, 02:27
Космос є космос...
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024