У Ковелі припинено аналогове мовлення «UA:Перший»

19 Червня 2018, 10:36
2013

Вчора, 18 червня, призупинено аналогову трансляцію телеканалу «UA: ПЕРШИЙ» через передавачі у містах Білопілля, Вінниця, Дніпро, Ізюм, Київ, Ковель, Одеса, Тернопіль та Чернігів.

Про це повідомляється на сайті «UA:Перший».

Сигнал аналогового мовлення припинено постачальником послуг – Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (концерн РРТ) – через несплату за трансляції зі сторони НСТУ.

У заяві, яку розміщено на сайті НСТУ ідеться про те, що з квітня цього року коштів на оплату трансляцій в бюджеті, який виділяла ВРУ Суспільному взагалі не передбачено. Через те, що у НСТУ з’явилася заборгованість перед РРТ у розмірі 75,12 мільйонів гривень. У розподілі видатків держбюджету на 2018 рік зазначено, що фінансова підтримка НСТУ складає всього 776 563,1 гривень, а це у два рази менше ніж гарантує Закон України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України». Саме урізане в два рази фінансування не передбачає коштів, які необхідні на оплату трансляцій.

У Суспільному заявляють, що для того щоб оплатити всі трансляції НСТУ у цьому році необхідно 340 мільйонів гривень, але виділено та передбачено у паспорті бюджетної програми всього 51 мільйон гривень.

Через критичну ситуацію з недофінансуванням НСТУ не один раз зверталася до уряду і попереджали що дана ситуація може призвести до відключення аналогового мовлення.

КРРТ проінформував Національну суспільну телерадіокомпанію України, що призупинення аналогової трансляції «UA: ПЕРШИЙ» буде відбуватися щоденно розпочинаючи з 6:00 і триватиме до 18:00. Так відбуватиметься, до того моменту, поки не буде погашено борг.

До моменту відновлення аналогового мовлення у глядачів з вище зазначених регіонів буде можливість дивитися UA: ПЕРШИЙ у цифровому форматі (DVB-T2), а також у кабельних телемережах та через інтернет на офіційному сайті.

Коментарі
19 Червня 2018, 13:45
потрібно взагалі відключити всі канали, які зомбують населення. Краще запустіть дітям уроки української мови, фізики, англійської, німецької мови. А то одну брехню розказуєте. Люди всеодно не дивляться ту парашу зомбуючу.
19 Червня 2018, 13:52
Краще включити для дітей розвиваючі уроки...
19 Червня 2018, 19:13
Програми повинні бути психологічного характеру.Це споконвічна тема спілкування на взаєморозуміння між батьками та дітьми. Коли батьки не вміють вислухати свою дитину, а дитина не знає як розповісти про свої проблеми, щоб ті ж батьки їх не принизили і не зробили їх винними , і т.д. Питань на цю тему дуже багато. Нема зараз, на жаль, повної довіри ні в батьків ні в дітей один до одного. Такі програми були б набагато цікаві та корисні. <br/>Я не психолог, але приходиться часто спілкуватися з друзями моїх дітей та іншими дітьми різного віку і я розумію. як їм не вистачає простого спілкування з батьками, як їм хочеться щоб їх почули та просто зрозуміли. А діти чують від батьків коли прийшов (ла), що робиш, ти поприбирав ( ла), уроки зробив (ла), ти їв (ла), і т.д. Ці всі питання дітей дістають вони неохоче на їх відповідають, а потім і взагалі не хочуть розмовляти з батьками. В свою чергу батьки починають нервувати, бо прийшли з роботи втомлені їм теж хочеться відпочити, а розуміння зі сторони дитини теж нема. Так і виходить постійна війна. Тому я за такі програми по телебаченню.
19 Червня 2018, 21:51
а будете дивитись ті канали в яких порохоботи вам обіцяють краще життя, яке настане через 300 років.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром