Олег Кіндер зробив сесійний зал, хоча проектом там передбачені кабінети

21 Червня 2018, 11:37
6779

Неймовірна містифікація виявлена у Ковельській міській раді, на яку влада уже витратила сотні тисяч гривень з бюджету громади.

Депутатка Ковельської міської ради з фракції «Солідарність» Ірина Роїк та громадський активіст, підприємець Володимир Пархонюк зацікавилися правомірністю облаштування з архівного відділу міськвиконкому сесійної зали. В управлінні капітального будівництва та житлово-комунального господарства вони ознайомилися із робочим проектом капітального ремонту приміщення на вулиці Незалежності, 73, який пройшов корегування.

Робочі креслення підписали і завірили своїми печатками директор проектного підприємства «Ковелькомунпроект» Віктор Дубина та головний інженер проекту Оксана Левчук. Навіть попередній огляд показав невідповідність приміщення проектним даним. Так, згідно креслень та візуалізації 2-го поверху, можна побачити два коридори та 8 службових кабінетів. Збудували ж зовсім інше, як то кажуть, «поза планом», влаштувавши замість 6-ти кабінетів сесійний зал.

«Виникають сумніви щодо визначення ступеню складності будівлі. На мою думку, згідно діючих норм, проектанти повинні були віднести її, як мінімум, до ІІІ, або ж до IV категорії складності. У робочому проекті реконструкції вказується ІІ категорія. Ну, для прикладу, як звичайний житловий будинок. У свою чергу, це дає можливість проводити реконструкцію за зовсім іншими нормами протипожежної безпеки та санітарії. У сесійному залі, який розміщено на другому поверсі адмінбудинку, де перебувають більше сотні людей, немає навіть аварійного виходу! А якщо раптом пожежа? Під час сесій стоїть задуха, що свідчить про невідповідність вентиляційної системи, встановлених норм», – каже Володимир Пархонюк.

 





 

Чому влада свідомо і грубо відступила від проекту, фактично збудувавши інший об’єкт? Чи не створено таким самоправством з порушеннями санітарно-гігієнічних, протипожежних та інших норм містобудівного законодавства загрози життю та здоров’ю людей? Хто і яку відповідальність має понести за такі недолугі дії?

Капітальним ремонтом займалося МПП «Інвестбуд», працівники якого добре бачили, що реконструкцію другого поверху вони виконують з явним відхиленням від проекту. Втім, гроші не пахнуть! Кошторисна вартість будівельних робіт становила 620 тисяч 257 гривень.

Технічний нагляд капітального ремонту здійснював приватний підприємець з Ковеля Олександр Бондарук, основний вид діяльності якого є монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кодиціонування. Він теж, мабуть, закрив очі на те, що будується зовсім інше. За так званий «технагляд» всієї реконструкції відділ комунального господарства виконкому заплатив йому 13 тисяч 600 гривень чотирма траншами: 4 березня, 11 квітня, 23 червня та 22 липня 2016 року. Цікаво, що у зведеному кошторисному розрахунку вартості об’єкта будівництва у розділі «Кошти на утримання служби замовника (включаючи витрати на технічний нагляд) вказується менша сума – 11 тисяч 677 гривень.

«Ми маємо привчатися працювати в меншому залі, ніж наш великий сесійний зал», – казав два роки тому ковельський міський голова Олег Кіндер.

Ковельчани нарікають, що дана реконструкція і перенесення сесійної зали у таке тісне і мале приміщення зроблено Олегом Олексійовичем з однією лише метою: «відсікти» від сесій простих громадян, які невдоволені діями влади та приходять сюди, щоб відстояти свої права.

А великий сесійний зал, який десятиліттями слугував громаді міста для проведення різного роду заходів, градоначальство використовує під склад і запевняє, що це – тимчасово, адже наразі його подальша доля ще й досі на стадії вирішення.

 



 

Видання Район.Ковель офіційно звернулося із журналістськими запитами до начальника Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимира Грушовінчука та начальника Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції України у Волинській області Івана Чуліпи з проханням невідкладно провести позапланові перевірки та внести приписи про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) шляхом зупинення експлуатації сесійної зали до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, інших норм містобудівного законодавства, а у разі їх невиконання звернутися з відповідним судовим позовом до Ковельської міської ради.

Дані журналістські запити просимо вважати повідомленням про порушення Ковельською міською радою містобудівного законодавства.

Коментарі
21 Червня 2018, 14:40
Була сесійна зала вона зараз пустує. Зробили нову вона виявилась замалою. У цьому весь Кіндер, загадковий та непослідовний.
21 Червня 2018, 15:22
Заощадили на цеглі, яка мала буди використана для перегородок між кабінетами. А в проекті цегла є. Ось тобі і 30 000 економії. Можна й гульнути з шмоньками десь в кабацє.
21 Червня 2018, 15:52
став би кіндер за 30 00 мазатись. там пішло всі 100 000 з молотка
21 Червня 2018, 17:16
Ніяких категорій складності вже немає. Їх відмінили вже давно. Перегородки не капітальні а временні
21 Червня 2018, 17:28
і правильно менше обіжаних буде заважати працювати
21 Червня 2018, 18:09
...буде заважати красти
21 Червня 2018, 18:11
Кіндер може й загадковий та непослідовний, а от депутати...загнали їх в кошару, а вони язики взяли і поховали в ж...
21 Червня 2018, 18:20
Нехера собі їх там наплодилося. Кіндер хоче зімню вишню в білому будинку зробити
21 Червня 2018, 18:58
На момент розроблення та затвердження проекту, а також виконання будівельних робіт категорії складності були. А от штрафні санкції за фактом тих робіт будуть згідно нинішніх вимог законодавства.
21 Червня 2018, 19:04
Дивно все це. Депутати засідають в незаконно реконструйованих приміщеннях? А може це не депутати, а якийсь незрозумілий контингент від різних "чумних" партій? Хочеться знати-а рішення Ковельської міської ради про дозвіл на реконструкцію майна громади по вул.Незалежності,73 приймалось цими депутатами?????
21 Червня 2018, 19:17
А де декларація про готовність об'єкта до експлуатації? Якщо будівля належить до ІV категорії складності - то взагалі мав бути акт приймальної комісії!
21 Червня 2018, 19:18
На козячу ніжку гидотного Мавпа
21 Червня 2018, 19:33
"Перегородки не капітальні а временні" Причому тут перегородки, яких НЕМА! Де проект сесійного залу? Якщо ви отримали дозвіл на зведення гаража, а збудували триповерховий будинок, то що скаже вам ДАБІ та ДСНС?
21 Червня 2018, 19:42
Мутна історія ще з самим КОВЕЛЬКОМУНПРОЕКТ. Пишуть ПРОЕКТНЕ ПІДПРИЄМСТВО, а по закону таких не буває. Тільки ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО. Якась ДУБИНА підписується за директора, а по реєстру керівник і підписант ОСТАПУК ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСАНДРОВИЧ. А гроші їм перераховують з бюджету під акти підписані невідомо ким...
21 Червня 2018, 20:03
містом керує банда
21 Червня 2018, 20:29
Справа в тім, що дозволами тут ніхто й не переймався, "ліпили"все так, як хотів Кіндеряка бо обнагліли вже до предела, а тоді все можна. Судячи з кометаря "Їрунда все це" - хочуть відморозитись тим, що зроблено внутрішнє перепланування та ще й з тимчасовими перегородками. Не врахували правда те, що зміна функціонального призначення приміщення з одночасним скупченням великої кількості людей кардинально міняє нормативні вимоги по протипожежній безпеці та санітарії. В даному випадку просто створено загрозу життю та здоров'ю людей, які там знаходяться адже люди з серцево-легеневими хворобами можуть там задихнутися, а в разі паніки при пожежі будуть давити одне одного, намагаючись прорватись до єдиного, тісного виходу чи вистрибувати через вікна. А це вже є ніщо інше - як створення "реконструкцією" суспільної небезпеки, що є наслідком прийняття неправильних об'ємно-планувальних та конструктивних рішень по влаштуванню сесійної зали. Що стосується заниження категорії складності об'єкту, що чітко зафіксовано в проекті, то на сайті ДАБІ можна ознайомитися з практикою застосування штрафних санкцій за таке порушення.
21 Червня 2018, 21:22
Кіндер молодець!!! Він це зробив і відремонтував не в себе дома , а в міській раді!!! А вас всіх хай заздрість не бере що в людини все получаєттся!!! Ви були при владі і у вас була можливість також показати на зо ви здатні... так що краще не пишіть всяких дурниць.
21 Червня 2018, 22:05
Так Кіндер молодец,сам собі зробив кінець !!!Міг хоч одну каденцію попрацювати на громаду!!! А тепер ні в мери ,ні в Верховну раду не пройде!!!
21 Червня 2018, 22:22
Проходьте вже ви в мери і в верховну раду.... попробуйте, хай ще вас так люди погризуть , як ви гризете людей ,, що посієте , те і пожнете. Такий час зараз і люди нічим недовольні... а це вже біда, і біда не тільки у владі а й у такій громаді яка пише тут різну брехню і брєд
21 Червня 2018, 22:26
" хай заздрість не бере " А хто дурню заздрить?! Навіть таке елементарне питання, як облаштування нового сесійного залу, Кіндер не може без порушення Закону.
21 Червня 2018, 22:57
http://91.205.16.115/declarate/list.php?sort=num&order=DESC
22 Червня 2018, 01:20
В великому залі більше вірогідність що отпиз--дють ,а в малому ні !
22 Червня 2018, 03:08
Згідно проекту це капітальний ремонт. По факту-реконструкція. Так що це є? Капремонт чи реконструкція?
22 Червня 2018, 03:45
Реконструкція передбачає збереження елементів несучих та огороджувальних конструкцій і зупинення на час виконання робіт експлуатації об'єкта загалом або його частин.<br/>У разі коли планується зміна геометричних параметрів об'єкта, такі роботи слід кваліфікувати як реконструкцію. Особливо це стосується збільшення геометричних розмірів об'єкта у плані, що може впливати на прилеглі території та об'єкти. За таких умов замовник робіт з реконструкції повинен отримати у встановленому порядку містобудівні умови та обмеження.<br/>Роботи з капітального ремонту не передбачають перебудови введених в експлуатацію об'єктів будівництва, зміну їх функціонального призначення або геометричних розмірів. Крім того Мінрегіон звертає увагу на оформлення документації на виконання будівельних робіт з капітального ремонту на об'єктах 4-ї або 5-ї категорії складності. Він зазначає, що у разі коли роботи з капремонту не передбачають втручання у несучі конструктивні системи, їх можливо виконувати після реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт у державній архітектурно-будівельній інспекції та вводити в експлуатацію за декларативним принципом.
22 Червня 2018, 12:41
Вот вот, &quot;роботи з капітального ремонту не передбачають перебудови введених в експлуатацію об'єктів будівництва, зміну їх функціонального призначення...&quot;
22 Червня 2018, 12:50
“Капітальний ремонт будинку – комплекс ремонтно-будівельних робіт, пов’язаних з відновленням або поліпшенням експлуатаційних показників будинку, із заміною або відновленням несучих або огороджувальних конструкцій, інженерного обладнання та обладнання протипожежного захисту без зміни будівельних габаритів об’єкта та його техніко-економічних показників.
22 Червня 2018, 14:29
Як би там не хто не писав, а бардак наліцо і Мавпа тре &quot;поставити на місце&quot;. А стару сесійну залу відновити, щоб депутати могли спокійно працювати, а люди мали можливість прийти в разі необхідності в сесійну залу, щоб захистити свої права в разі необхідності.
22 Червня 2018, 14:35
Якраз тут техніко-економічні показники і змінено (площі приміщень змінено, електрична схема змінена, змінена система вентиляції а також організація евакуації при пожежі ). Тому, про капітальний ремонт не може бути і мови. Виходячи з розяснення попереднього мінрегіону, можливо взяти будівлю та перебудувати все всередині приміщення на свій розсуд і це буде називатись капітальний ремонт?????
22 Червня 2018, 14:59
Ваша цитата: &quot;Роботи з капітального ремонту не передбачають перебудови введених в експлуатацію об'єктів будівництва, зміну їх функціонального призначення або геометричних розмірів.&quot;. Так у даному випадку за функцією були кабінети архіву а утворився сесійний зал, а геометричні розміри утвореного сесійного залу явно не відповідають кількості та розмірам приміщень раніше розміщеного архіву.
22 Червня 2018, 15:01
...організація евакуації при пожежі... Одні-єдині двері на сотню чоловік у залі? Навіть у кабінетах міськради двері більші, ніж в цей так званий сесійний зал!
22 Червня 2018, 15:30
Згідно п.3.21 ДБН А.2.2-3:2014 Склад та зміст проектної документації на будівництво: Реконструкція-перебудова введеного в експлуатацію в установленому порядку об'єкта будівництва, що передбачає зміну його геометричних розмірів та/або функціонального призначення, внаслідок чого відбувається зміна основних техніко-економічних показників (кількість продукції, потужність тощо), забезпечується удосконалення виробництва, підвищення його техніко-економічного рівня та якості продукції, що виготовляється, поліпшення умов експлуатації та якості послуг.<br/>Реконструкція передбачає повне або часткове збереження елементів несучих і огороджувальних конструкцій та призупинення на час виконання робіт експлуатації об'єкта в цілому або його частин (за умови їх автономності).
23 Червня 2018, 10:18
Роїчка возмущається бо в малій сесійній залі нема як гуманітарну продавати,якою ця штунда приторговує і як євробляхи спихати які її сожитєль присовує з Германії .
23 Червня 2018, 22:23
А що то за жаба обізвалась???Твоє місце на болоті проти Роїк квакати.
24 Червня 2018, 22:37
В старій сесійній залі мавп казіно відкриває)))
27 Червня 2018, 03:34
Роїк і є жаба потвора, її можна знімати в фільмі ужасів,бррр...
01 Серпня 2018, 18:26
так і є, роїчиха для кнопи - ЖАХ!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024