У Ковельському районі 10 осіб захворіли на кір

07 Липня 2018, 15:00
2343

Мешканці Волині продовжують хворіти кором.

Про це повідомляється на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

Кількість випадків захворювання за останній тиждень збільшилась на 15% і становить 39 проти 34 попереднього тижня. Найбільша кількість захворілих зафіксовано у Ратнівському районі (13 осіб), Ковельському районі – (10 осіб), Горохівському районі (5 осіб) та Луцькому районі (3 особи). В інших районах області реєструється по 1 – 2  випадки кору.

Спалахів кору в організованих колективах немає. Залишається діючим спалах кору в побуті в Ковельському районі у селі Доротище, де захворіло 6 дітей віком від 2 місяців до 16 років.

З метою подальшої стабілізації ситуації з кору в області продовжується здійснення профілактичних та протиепідемічних заходів. Лікарі зазначають, що кір легше попередити ніж лікувати. Єдиним заходом профілактики цього захворювання є щеплення.

Міністерство охорони здоров’я планує запровадити проведення імунізації дорослих у групах ризику, котрі будуть вакцинувати безоплатно. Таке рішення прийнято у зв’язку зі зростанням захворюваності на кір серед дорослих. Зокрема, йдеться про поширення захворюваності у групах, що проживають у спільному просторі (військові, учасники Операції об’єднаних сил, студенти), а також серед освітян і медиків.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024