Довгоноси: як завдяки конкурсу громадських ініціатив у селі облаштовують зону відпочинку

07 Липня 2018, 17:00
Фото ілюстративне 3359
Фото ілюстративне

 У Люблинецькій ОТГ завершився дебютний конкурс громадських ініціатив. Було обрано три проекти-переможці.

Про це повідомляється на сторінці «Ресурсний центр розвитку місцевої демократії» у Фейсбук.

Детальніше про ідеї, що будуть втілені, про необхідність та доцільність конкурсу розповіла голова громади Наталя Сіховська.

«Це дуже актуальне питання на сьогодні. Це наш перший конкурс і ми не знали, чого очікувати; ініціативні групи не до кінця розуміли, що і як буде відбуватися. Більше того були фінансові питання: як провести кошти, як обліковувати…», – ділиться пані голова.

«Було присутнє все: і оптимізм, і песимізм і скепсис… Проте ми працюємо на позитивний результат! Ми вивчили фінансові питання і можемо передавати кошти ініціативним групам. В цей же час активно впроваджується один з проектів щодо облаштування зони відпочинку у селі Довгоноси. На очах виростає майданчик, про який селяни могли лише мріяти. Поруч з закупленими спорудами є елементи декору зроблені вручну з шин, що не використовуються», – продовжує Наталя Миколаївна.

Крім облаштування зони відпочинку, підтримано ще два проекти: «Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина» та проект по облаштуванню класу англійської мови. Обов’язковою умовою є співфінансування у розмірі 20% від суми проекту. Сума кожного з проектів по 5000 гривень. 

«Відчуття приналежності, можливості втілення власних ідей, ще й зробити це власноруч – підіймають свідомість громадян. Було таке, що хтось не чув, що був конкурс, хтось не подавав ідеї, бо не було довіри, інші не знали як пишеться проект… Проте навіть перші результати, які селяни змогли побачити, сприяють позитивним змінам і громадськість запитує про наступний конкурс. Це працює і тому конкурси місцевих ініціатив відбуватимуться систематично. При чому наступний можливо ще й у цьому році», – констатує голова ОТГ.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024