Військова частина у Поворську відзначила день народження

11 Липня 2018, 13:00
8479

У п'ятницю, 6 липня, військова частина А 1547, котра знаходиться у селі Поворськ відсвяткувала свій день народження.

Про це повідомляють у Ковельській РДА.

З цієї приємної нагоди у актовій залі частини зібрались військовослужбовці, вільнонаймані працівники Збройних Сил України, ветерани військової служби. Привітати особовий склад в/ч А 1547 з річницею формування частини прибули представники районної та місцевої влади.

Історія становлення військової частини сягає часів функціонування артилерійського полігону, котрий згодом отримав статус авіаційного полігону першої категорії з присвоєним умовним найменування в/ч А1547. В мирний та воєнний час авіаційний полігон призначений для забезпечення бойового застосування авіаційних засобів ураження та тактичної виучки екіпажів, підрозділів, частин та з’єднань авіації Збройних Сил України. За останні роки на полігоні проводилися масштабні навчання із застосуванням авіації, залучалися Сухопутні та Аеромобільні десантні війська.

Безпосередньої участі в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей військова частина не брала. Але близько третини особового складу авіаційного полігону мають бойовий досвід та брали участь в АТО у складі інших військових частин. На жаль, трагедія не оминула військовий колектив. У березні 2017 року у війні на Донбасі загинув бойовий побратим Микола Яворський.

Заступник командира в/ч А1547 по роботі з особовим складом Віталій Ганджа детально, застосовуючи презентаційний матеріал, розповів про історію створення військової частини, її теперішній стан та перспективи функціонування, при цьому згадав поіменно кожного командира частини, котрі у свій час приклали чимало зусиль для її формування та становлення. На завершення свого виступу Віталій Сергійович привітав особовий склад війсьвокої частини зі святом та побажав усім гідно виконувати свій військовий обов’язок в ім’я неньки України.

Командир військової частини підполковник Ігор Пчельніков подякував військовослужбовцям за службу, котрі стоять на сторожі миру рідної землі і всієї України.

За сумлінне високопрофесійне виконання службового обов’язку, вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності держави кращим військовослужбовцям та працівникам Збройних Сил України були вручені нагороди та відзнаки військової частини А 1547 та подяки голови Ковельської райдержадміністрації та голови Ковельської районної ради.

 











Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024