У Ковелі гостювали діти з Луганщини

12 Липня 2018, 15:25
2032

У вівторок, 10 липня, у Ковелі перебували юні художники з Луганщини.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Їх на Волинь запросив благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині». Діти кілька днів відпочивали на Світязі. Там для них організували пленери, майстер-класи, вони мали нагоду поспілкуватись зі своїми ровесниками.

З гостями зі сходу у сесійній залі зустрівся міський голова Олег Кіндер. Він наголосив, що це дуже добре, коли діти подорожують, більше дізнаються про свою країну, людей, які тут мешкають. 

«Ковель - надзвичайно гарне, гостинне місто, зі своїми звичаями, традиціями. Всі ми його любимо і сподіваємось, що воно трішки стане Вашим. І Вам захочеться сюди повернутись», – мовив Олег Олексійович. 

Про історію міста над Турією, його нинішній ювілей - 500-річчя надання Магдебурзького права детально розповіла зберігач фондів історичного музею Мирослава Мороз. Діти отримали на згадку сувеніри та усі разом пішли на відкриття виставки в Палац учнівської молоді.

Помічник народного депутата Степана Івахіва Наталія Маленицька зауважила, що діти малювали Волинь ще до того, як сюди приїхати, а також вони зобразили наш край уже безпосередньо перебуваючи тут. Вона сказала, що роботи юних художників з Луганщини будуть представлені на виставці у Верховній Раді України.

Кожен, хто завітав на вернісаж, помітив, що там були малюнки, які передають переживання і біль маленьких українців, вони живуть поряд з війною, тривогами, несправедливістю. Вони чекають з нетерпінням, коли припиняться вибухи, повернеться мир. 

На цьому програма перебування у Ковелі не завершилась. Для делегації вихованці Палацу учнівської молоді підготували концертну програму.

Приємною несподіванкою для усіх стала пропозиція від ГО «Велика ідея» долучитись до проекту «З Батьківщиною в серці» – вишивання велетенської сорочки для Кобзаря. Діти з радістю погодились і під керівництвом ковельських майстринь теж залишили свої хрестики на унікальному виробі.

День у Ковелі продовжила зустріч у громадській організації «Храм надії», відвідали юні митці зі своїми наставниками і виставки в культурно-просвітницькому центрі.

 

















Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024