У Волинській ОДА говорили про виділення земельних ділянок ковельським АТОвцям

18 Липня 2018, 10:00
3749

Вчора, 17 липня, у Волинській облдержадміністрації обговорили питання виділення земельних ділянок АТОвцям Ковельського району.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Волинської облдержадміністрацїі.

Під час обговорення стало відомо, що в місті Ковелі та в Ковельському районі наразі 410 бажаючих отримати земельні ділянки. Це і учасники АТО, і сім`ї загиблих. 

 


 

Таким чином керівник сектору правової, оборонної роботи, взаємодії з правоохоронними органами, з питань запобігання та виявлення корупції облдержадміністрації Віктор Шрамко запропонував розглянути пропозицію щодо виділення земельних ділянок на території колишньої ковельської військової частини (військове містечко №19):

«Потреба вільних земельних ділянок для АТОвців в Ковелі досить суттєва. А територія військової частини – близько 19 гектарів, три з яких вже виділили та розділили між учасниками бойових дій. Тому є пропозиція розглянути саме ці ділянки», – повідомив Віктор Сергійович.

Проте, міський голова Ковеля Олег Кіндер зауважив, що цю землю не можна роздавати, бо є генплан та план розвитку міста, за яким там планується багатоквартирна забудова. Тож запропонував наступне: «В нас є сьогодні військові, які стоять в черзі на безкоштовне житло та отримають квартири. Ми працюємо за прийнятою програмою та звернулися до обласної ради, аби вони теж долучилися. Окрім того, можна пропонувати земельні ділянки і в районі. Також готується окрема програма житлового будівництва для АТОвців».

 


 

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук, своєю чергою, зауважив, що проблему потрібно вирішувати, так як кількість військовослужбовців, які мають право на земельні ділянки – зростає.

«Ми будемо відстоювати інтереси військовослужбовців та запропонуємо альтернативні варіанти. Лише так зможемо дійти порозуміння, за якого АТОвці матимуть землю, а інфраструктура Ковеля розвиватиметься», – сказав Сергій Кошарук.

 


 

Таким чином, Олег Кіндер запропонував обговорювати з військовими питання виділення землі в районі та інші варіанти.

«Також вони можуть створити кооператив та брати участь у зведенні багатоквартирних будинків, частину квартир яких вони отримають. Окрім того будемо писати листи в Міністерство оборони та Прем`єр-міністру України», – сказав Олег Кіндер.

Насамкінець керівник найвищої виконавчої гілки влади в області підтримав вище вказані пропозиції та пообіцяв підписати відповідні листи.

«Держава, яка воює повинна дбати про військовослужбовців найбільше. Хоча, і не забувати про медиків та вчителів, які виховують нове покоління», – резюмував голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

 



 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024