У Ковелі відбулась економічна екскурсія для керівників базових центрів зайнятості

20 Липня 2018, 10:00
8350

У вівторок, 17 липня, на базі Ковельського міськрайонного центру зайнятості відбулася планова нарада директорів районних філій.

Про це повідомляється на сторінці Волинського обласного центру зайнятості у Фейсбук.

«У нас хороша співпраця між державною районною адміністрацією, місцевим самоврядуванням та центром зайнятості. Ми давно співпрацюємо і будемо продовжувати співпрацю, створювати робочі місця. Ми цього потребуємо і даємо замовлення, а ви нам постійно допомагаєте», – звернувся до присутніх голова Ковельської РДА Віктор Козак.

Серед питань, які розглядали під час засідання: результати соціального партнерства з органами місцевого самоврядування для сприяння служб зайнятості; ефективність та результати апробації проекту «Картка укомплектування вакансій».

 





 

Для учасників наради у Ковелі провели економічну екскурсію на два підприємства. Перше – українсько-польсько-італійське ТзОВ «СЛАВА – УА», створене у листопаді 2017 року, яке спеціалізується на виробництві панчішно-шкарпеткової продукції.

Директор підприємства пані Альбіна розповіла про специфіку роботи працівників, яких нині 23 та власне виробництво. Познайомилися і з генеральним директором Вітольдом Парчинські, якій провів екскурсію та розповів як і де виробляють продукцію.

«Відкрилося підприємство лише на початку травня цього року. Служба зайнятості допомогла із стажуванням 14-ти безробітних безпосередньо на робочих місцях за професією оператор в’язально прошивного устаткування. Усе воно завезене з Італії. - Спочатку ми брали у вас людей на навчання. До цього ми навчали своїх працівників у Польщі, аби вони могли ділитися досвідом із своїми колегами. До слова, за кордоном відзначили, що українці дуже швидко вчаться і освоюють сучасну техніку. За нею ми зараз і працюємо», – розповіла керівник.

Прикметно, що з початку 2018 року для підприємства, за сприяння служби зайнятості, вже укомплектовано 18 вакансій.

 






















 

Позатим, директори центрів відвідали підприємство ТОВ «Металдорс», створене у 2014 році та спеціалізується на виготовленні вхідних металевих дверей. Керівник компанії Володимир Іщик, розповідаючи про виробництво зазначив, що від липня до кінця року замовлень на двері чимало, а от у квітні – червні, за трирічною практикою роботи на ринку металу, попит на продукцію скорочується майже удвічі.

Реалізовують виготовлену продукцію в Україні, Європі, Об’єднаних Арабських Еміратах. Наразі, ринок збуту розширюють.

Стосовно кадрового потенціалу, то дирекція підприємства співпрацює з центром зайнятості, адже найчастіше виникає потреба у слюсарях з механоскладальних робіт, електрогазозварниках, фарбувальниках приладів і деталей, личкувальниках деталей меблів. Нині, на підприємстві працює 26 осіб. Увесь персонал безкоштовно довозять до місця роботи.

У частині співпраці із службою зайнятості, керівництво підбирає кадри, в тому числі й на роботи тимчасового характеру та забезпечує проходження стажування на робочому місці. Нині, серед актуальних вакансій підприємства, внесених до реєстру Ковельського міськрайонного центру зайнятості – різальник металу на ножицях і пресах.






















Коментарі
20 Липня 2018, 16:36
Этот преступный элемент с центра занятости нужно на эскурсию по тюрмам побольше возить !!!!!!!!!!
20 Липня 2018, 23:48
&quot;СЛАВА-УА&quot; це не є вірно!!! <br/>&quot;САВА-УА&quot;
21 Липня 2018, 12:40
В Ковелі десь такі шкарпетки продають,чи все на експорт?
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024