У Ковелі говорили про допомогу колишнім ув'язненим

22 Липня 2018, 17:00
2608

На базі Ковельського міськрайонного відділу з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції відбулось виїзне засідання спостережної комісії.

Про це повідомляє секретар спостережної комісії Жанна Вельма.

На порядок денний було винесено чотири питання: про працевлаштування осіб, звільнених з місць позбавлення волі, та надання їм профорієнтаційних послуг Ковельським МЦЗН; про підбиття підсумків заочної літньої спартакіади серед засуджених у День Незалежності України. Залучення меценатів до нагородження переможців; про алгоритм співпраці зацікавлених служб з особами, звільненими з місць позбавлення волі (обмеження волі); про надання консультації громадянам, засудженим до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

Було заслухано Антона Хомича, юрисконсульта Ковельського міськрайонного центру зайнятості, який поінформув, що впродовж І півріччя 2018 року до центру надійшло 23 повідомлення з установ виконання покарань про звільнення засуджених. Зауважив, що працевлаштування цих громадян є досить проблемним, оскільки їх влаштовує нелегальна робота або заробітки. Наголосив на тому, що фахівці МЦЗН організовують профорієнтаційні заходи для осіб, засуджених до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі – у відділі пробації, а також для засуджених в Ковельській виховній колонії. 

Для цієї категорії проводиться постійна роз’яснювальна робота щодо вакансій на ринку праці, а також про можливості проходження навчання та здобуття нової професії. 

Заступник начальника Ковельської виховної колонії Юрій Філаретов ознайомив присутніх з Порядком проведення в установі XXIX заочної Спартакіади серед засуджених. Вона відбувається у три етапи – з червня по серпень нинішнього року. Зазвичай фінал і підсумки – напередодні Дня Незалежності України.

Начальник відділу пробації Ірина Смоляр довела до відома присутніх членів комісії, що спільний Наказ від 03.04.2018 року №974/5/467/609/280 між Міністерством юстиції України, Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством соціальної політики України, Міністерством внутрішніх справ України передбачає спільну та злагоджену роботу усіх служб в питаннях надання консультативної, натуральної та матеріальної допомоги особам, звільненим з місць позбавлення волі. Погоджено план таких дій.

Також вислухали громадян, які звернулися до спостережної комісії з проханням виділити матеріальну допомогу на виготовлення паспорта, про надання гуманітарної допомоги тощо. Вони отримали консультації щодо порядку виготовлення втрачених документів.

Голова спостережної комісії Віра Федосюк підбила підсумки засідання, окремим членам дано рекомендації та доручення стосовно організації заходів інформаційно-роз’яснювального характеру для осіб, засуджених до покарання, не  пов’язаного з позбавленням волі, осіб, які звільнились з виправних установ.

Коментарі
22 Липня 2018, 20:07
Канечно треба помогти. Я і сам допомагав не раз, хто мене знає той пройме"розгон блат хат"!!!
23 Липня 2018, 19:03
ТАК ГАЛЯ АРТЮШЕНКО УЖЕ надала консультацію синуочку, якого засудили до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, а тепер, хіба на вчинення злочину для "реального строку" ?
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром