Ковельська влада подарувала квартиру керівнику місцевої прокуратури

17 Серпня 2018, 12:23
Олександр Бабенков 10892
Олександр Бабенков

Стало відомо, хто проживає у квартирі в новобудові на вулиці Глібова, яку виконавчий комітет Ковельської міської ради нещодавно виключив з числа службових, по суті подарувавши працівнику прокуратури. Цей щасливчик – керівник місцевої прокуратури Олександр Бабенков.

Ну, по-перше, Олександр Юрійович сам попросив виключити його нову квартиру в Ковелі з числа службових, бо нібито в прокуратурі «потреба у службовому житлі відпала». Про це йдеться у листі виконувача обов’язків прокурора Волинської області Сергія Єфремова від 23 липня 2018 року, який надійшов до виконкому. Там говориться, що збори членів житлово-побутової комісії обласної прокуратури одноголосно підтримали заяву Бабенкова.

«При розгляді заяви Бабенкова О.Ю. враховано, що інші особи, які виявили бажання отримати службове житло, не претендують на отримання саме у м. Ковелі. Також, слід взяти до уваги, що попереднім рішенням житлово-побутової комісії прокуратури області від 17.04.2018 р. надано дозвіл Бабенкову О.Ю. на здійснення невід’ємного поліпшення житлово-побутових умов у наданому йому у користування службовому житлі», – йдеться у протоколі, який підписали голова зборів Ярослав Голинський та секретар Володимир Заплотинський.

До речі, просили цю комісію дозволити «розслужбовити» житло ще двоє працівників Ковельської місцевої прокуратури – Анна Антонюк та Надія Романюк, але їм одностайно відмовили.

По-друге, рекомендувала виконавчому комітету міської ради затвердити проект рішення про виключення квартири в будинку на вулиці Глібова з числа службових громадська комісія з житлових питань при Ковельському міськвиконкомі. Згідно протоколу № 8 від 1 серпня 2018 року, за дане рішення одноголосно проголосували: голова комісії – перший заступник міського голови Михайло Гетьман, секретар комісії – начальник відділу обліку, розподілу та приватизації житла Ніна Іваненко, члени комісії – начальник юридичного відділу Геннадій Куптій, депутат Ковельської міської ради з фракції «Батьківщина» (старший брат мера міста) Геннадій Кіндер, начальник РЖКП № 1 Віктор Солов’янчук, перший заступник голови Ковельського міського осередку «Союз Чорнобиль України» Петро Якимчук та громадянин Березюк П.І.

Керівнику Ковельської місцевої прокуратури треба віддати «належне». Закрито всі резонансні й найбільш скандальні кримінальні провадження, де фігурантами були посадовці міськвиконкому, навіть адміністративну справу на самого міського голову Олега Кіндера з приводу його декларації про доходи прокуратура свідомо «прожувала». Суд визнав, що Кіндер винен, але сплив термін притягнення його до відповідальності. Ну, як такому «борцю» за справедливість та й не подарувати квартиру?!

Коли ж порівняти з іншими «прокураторами», то Олександр Бабенков виглядає справжнім пролетарем. Якщо вірити написаному в його декларації про доходи за 2017 рік (подана 17.03.2018), то за ним рахується земельна ділянка (1000 кв. м) у селі Вереси Житомирського району Житомирської області. Дружина Олена Бабенкова має земельну ділянку (1200 кв. м) у сусідньому селі Глибочиця. У власності Олександра Юрійовича також перебуває об’єкт незавершеного будівництва – житловий будинок (207,7 кв. м) у с. Вереси, квартира у Ковелі, яку він орендує у громадянина Володимира Нечипорука та автомобіль Volkswagen Caddy, 2011 року випуску. І всього-то! Заробітна плата керівника місцевої прокуратури за 2017 рік становила 461 тис. 106 гривень (38 тис. 426 грн в місяць, – ред.).

Але щось тут «не так»… Як вказує видання «Таблоїд Волині» у статті «У кого з нових прокурорів дружина-виконавець, а хто отримав «халявне» житло» за 15 грудня 2015 року, Олександр Бабенков був керівником прокуратури Ружинського району Житомирської області. Інформація про його діяльність тут оприлюднена на інтернет-порталі «Антикорупційний портал смт. Ружин». Зокрема, йдеться про те, що «через рік роботи прокурор Ружинщини 18 вересня 2012 року купляє собі чергову, але не рядову легковушку, а мерседес останніх років випуску».

«Наступний рік його роботи «ознаменувався» квартирною епопеєю у кооперативному будинку. Не дивлячись ні на що, ігноруючи все і вся, квартиру надали його сім’ї. Квартира у травні 2013 року визнана райрадою службовою, а у вересні 2014 за листом прокурора області нове керівництво райради вже підсувало районним депутатам проект рішення, щоб вивести її з числа службових. І чому? А тому, що Бабенков вже забажав її приватизувати. Депутатський здоровий глузд хоч тут взяв верх. Ця забаганка не була задоволена. А натомість між людьми понеслося: прокурор продав квартиру у Станишовці під Житомиром, має землі у Глибочиці і Вересах, що під обласним центром, будує собі особняк у Станишовці, то не дати йому розжитися ще за рахунок цієї квартири, підкреслюємо у кооперативному будинку. Нехай живе в цій квартирі, поки працює в районі. До слова, загальна площа цієї квартири складає 100 квадратних метрів», – йдеться у дописі, опублікованому у квітні 2015 року.

За даними Волинського Агентства Розслідувань, в той час, коли Олександр Бабенков працював у прокуратурі міста Житомира, його матір Таїса Бабенкова придбала однокімнатну квартиру в Житомирі, а через рік – двокімнатну квартиру у селі Станишівка під обласним центром.

Пригадується візит Генерального прокурора України Юрія Луценка до Луцька у липні 2016 року. Представивши нового прокурора області Максима Киричука, він почав із критики правоохоронної системи та органів прокуратури на Волині.

Як розповідає ділове видання «Конкурент», одразу «під руку» потрапив перший заступник прокурора області Ігор Мукан. Наступною «жертвою» став керівник Ковельської місцевої прокуратури Олександр Бабенков.

«Ваш вихованець, який поїхав у Київ і прикриває схеми, більше не допоможе. Я зрозуміло говорю? Якщо ні, то ознайомтеся з матеріалами Генеральної інспекції», – різко звернувся Луценко.

Зніяковілий Олександр Бабенков так різко підвівся і сів, що фотокамери журналістів не встигли його спіймати.

«Більше такого сонного життя і дерибану області не буде!», – проголосив Юрій Луценко. Для того, сказав він, на Волинь приїхала людина, зовсім не причетна до цього регіону.

Йдуть роки, на посаді прокурора Волинської області один за одним змінюються люди, а дерибан все ще залишається.

Коментарі
17 Серпня 2018, 16:59
закликаю чиновників не виконувати злочинних наказів. Скоро влада зміниться. І повтікають хто в Ростов, хто в Вашингтон. А ви залишитесь. Сидіти будете ви.
17 Серпня 2018, 17:30
Я б також від квартири не відмовилась....
17 Серпня 2018, 17:56
мені цікаво, чому мовчить Філон з своїм Азовом, де наша правдошукачка Свобода, де київський піп з заповіддю "не укради", чому мовчись спілка воїнів АТО, чому мовчать ветерани МВС, яким не можуть забезпечити достойну пенсію? Для чого гинули наші хлопці з "Небесної сотні". Мабуть скоро у нас утвориться ще одна сотня- "Сибірська".
17 Серпня 2018, 18:30
Та нехай собі хлоп з прокуратури має квартирку
17 Серпня 2018, 18:42
Не моє той не шкода
17 Серпня 2018, 18:42
а чи не забагато той хлоп має квартирок від держави?!
17 Серпня 2018, 19:33
Хто був бідняком - став жебраком, хто був багатим - став ще багатшим...Така сьогодні правда...
17 Серпня 2018, 20:01
Що гнида козломорда згадало хлопців з небесної сотні,які загинули через таке падло як ти? Як щось хреново то ти сука взиваєш до всіх яких сам же обсираєш. А що ти саме злобило для того щоб краще людям жилось?Тільки сидиш на дівані і гадиш!
17 Серпня 2018, 20:13
Так іди пікетуй прокуратуру чучало чого скавулиш.
17 Серпня 2018, 20:24
Тож має прокуратор десь жити
17 Серпня 2018, 20:35
У Ковелі брату загиблого героя АТО відмовили у наданні земельної ділянки<br/>14:52 17.08.2018<br/> 148<br/>На затвердження сесії Ковельської міської ради, що відбудеться 23 серпня, подано протокол засідання комісії по розподілу земельних ділянок між учасниками Антитерористичної операції, які отримали статус учасника бойових дій, та членами сім’ї загиблого учасника АТО, для передачі земельних ділянок безоплатно у власність за № 7 від 18.07.2018 року.<br/><br/>Другим питанням порядку денного на засіданні був розгляд заяви члена цієї комісії, голови громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «Віра» Людмили Данилевич щодо надання земельної ділянки родині її загиблого сина, учасника АТО Романа Данилевича.<br/><br/>Людмила Леонтіївна, яка проживає в селі Облапи Ковельського району, просила надати землю для житлового будівництва своєму сину Віталію Данилевичу, як брату загиблого учасника АТО, оскільки вона вже використала право на безоплатну приватизацію землі.<br/><br/>Розглянувши заяву, а також аналогічні заяви від дружини та батька героя АТО, комісія одноголосно вирішила зняти це питання «до вияснення усіх обставин».
17 Серпня 2018, 20:39
за такого бидла як ти ми зараз так і живемо. Ти є недолуге сторіння, яке тільки й може, що по вказівці хазяїна запалити шину, розбити вікно, побити когось. Ти є бидло і не тобі судити і визначати хто є козломортий. Ти сам є даун недорозвинений.
17 Серпня 2018, 20:58
Що козломорда жертва аборту заділо! А хто є даун недорозвинутий подивись на себе що навіть слово &quot;козломордий&quot; не вієш написати.Вчись вилупок гнідявий!
17 Серпня 2018, 21:31
Керівник Ковельської місцевої прокуратури Олександр Бабенков тонко прорахував додаткове своє незаконне збагачення черговою ( шаровою ) квартирою збудованою за кошти платників податків Ковеля . Як можна з цієї квартири зняти статус &quot; службова &quot; ??? Якби цей діяч був звільнений на пенсію по віку , таке ще можливе , а так це ЧЕСНА крадіжка ДЕРЖАВНОГО МАЙНА !!! ГАНЬБА , куди дивиться СБУ ???
17 Серпня 2018, 22:14
ти є бидло
17 Серпня 2018, 23:17
&quot;Тож має прокуратор десь жити&quot; А хіба йому нема де жити? Чи він живе в сараї? Бабенков має квартиру, тільки державну, яку вирішив нахально привласнити, вже маючи не одне приватне житло.
18 Серпня 2018, 00:40
А ти є козломорде бидло.
18 Серпня 2018, 00:50
А що тут не ясного кіндер і прокурор друзі !
18 Серпня 2018, 02:14
вогонь по усім гнидам
18 Серпня 2018, 11:20
Я ТЕЖ БИ ВЗЯВ
18 Серпня 2018, 12:58
Скільки та влада сама вкрала
18 Серпня 2018, 13:10
та квартира проклята на віки. Тому хай потім не дивується, чого жінку здуріла, чому діти чи онуки хворі невиліковно. Свічечки &quot;за здоров&quot;я&quot; кожен день ставляться. Прийде час ще буде просити, щоб ті вкрадені у людей квартири хтось забрав.
18 Серпня 2018, 13:33
&quot;Забирайтє, государство необбеднєєт! Забирайтє!&quot; Зделка состоялась.
18 Серпня 2018, 15:38
Я ТЕЖ ЖАЛІЮ ЩО РОБИЛА ЗЛО ЗА ГРОШІ-ТЕПЕР КАРА БОЖА НЕМИНУЧА
18 Серпня 2018, 15:40
От тепер мушу бігати до церкви два рази на день відмолювати відьмовські гріхи...Знайшов відьмаку на свою голову
18 Серпня 2018, 20:49
притулити до дверей прокуратури та розстріляти привселюдно на день незалежності.офіційно включити проведення акції в програму святкування.
19 Серпня 2018, 07:46
Тяжко жити без брехні і лицемірства...Особливо відвідуючи церкву...
19 Серпня 2018, 13:55
ти забула докінчити фразу Особливо відвідуючи бандерівську не признану розкольницьку церкву
19 Серпня 2018, 14:02
Це буде надзвичайно потужний удар по кацапській педерації і її борцям за &quot;рускій мір&quot; в Україні
19 Серпня 2018, 16:17
А квартиру в м.Ружин, яку собі приховатив він забув. Нічого піде в інше місце і знову квартиру дістане. Так і живемо. Слава Україні.
19 Серпня 2018, 18:30
ЩО Я БУДУ РОБИТИ БЕЗ ГУНДЯЄВА І ПУТІНА
21 Серпня 2018, 16:08
Може допоможе Кіндеру попасти у Верховну Раду депутатиком
21 Серпня 2018, 16:59
хтось сумнівався що буде по іншому ?
22 Серпня 2018, 12:45
Та він ще &quot;скромняга&quot; в порівнянні з попередниками.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024