Війна за спадок Єремеєва: Роль Івахіва

25 Травня 2017, 09:13
6142

Ця історія стане, напевно, одним з найгучніших публічних скандалів в боротьбі за спадок: колишні «партнери» Ігоря Єремеєва, найбільш відомим бізнесом яких є продаж нафтопродуктів під брендом WOG (група «Континіум»), намагаються викинути з бізнесу спадкоємців загиблого півтора роки тому Єремеєва.

Про це йдеться на сайті редактора програми «Гроші», креативного продюсера департаменту журналістських розслідувань 1+1 .Олександра Дубінського, – пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Як йдеться у публікації, сказане вище – це не просто чутки. За заявою Тетяни Єремеєвої на «партнерів» її чоловіка порушені кримінальні провадження за спроби заволодіти її майном, яке перейшло до родини покійного нардепа за правом спадкування. Причому, ці спроби, виходячи з виписки про внесення заяви в ЕРДР - почалися відразу після смерті Єремеєва.

Офіційно фігурантом «віджимного» скандалу виступає Сергій Лагур, однак, за даними Дубінського, другий партнер - Степан Івахів - бере однакову участь в спробах обікрасти вдову Єремеєва.

«Під час підготовки даного матеріалу мені вдалося отримати коментар Тетяни Єремеєвої, переданий її адвокатами: «При оформленні та реєстрації прав на спадкове майно, ми зіткнулися з ігноруванням наших прав з боку колишніх бізнес-партнерів мого чоловіка, якими серед іншого були вчинені дії, спрямовані на привласнення його бізнесу і майна без жодної згоди - ні моєї, ні моїх дітей», - йдеться у публікації.

За рідкісним винятком, підприємства групи Континіум належать іноземним компаніям, які раніше контролювалися 4-ма партнерами (Єремеєв, Лагур, Івахів, Димінський - зараз вийшов з бізнесу).

Зрозуміло, що спадкоємцям Єремеєва для реалізації їх прав на спадщину в межах іноземних юрисдикцій необхідно сприяння партнерів (хоча б в наданні відповідних установчих документів та акціонерних угод). Однак, їм в цьому відмовили.

Джерела всередині групи «Континіум» на умовах анонімності стверджують, що персоналу «Континіуму» відразу після смерті Єремеєва було заборонено спілкуватися зі спадкоємцями. Довірені люди Єремеєва, на яких було оформлено його майно (оскільки в традиційній для наших депутатів формі він намагався приховати свій безпосередній зв'язок з управлінням бізнесом), банально «забули» про свої зобов'язання перед спадкоємцями покійного.

«Використовуючи можливість маніпуляцій зі статутними документами, а також користуючись іншими можливостями за фактичним управління підприємствами, повинні увійти до спадкової маси, певні особи вносять зміни до складу учасників підприємств, що належали моєму чоловікові, продають їх акції, майно», – стверджує Єремеєва.

Як приклад, можна навести ситуацію з засновниками ТОВ «ВОТЕР ХАУЗ» (37249202): на 12 серпня 2014 (день смерті депутата) власниками компанії були Ігор Єремеєв (50% частка вартістю 750,500 гривень) і Сергій Швець (50% частка вартістю 750,500 гривень). Компанія займається орендою нерухомості і човнів. На сьогоднішній день компанією володіє якийсь Олександр Дзюба. При цьому, спадкоємцям невідомо, коли Єремеєв перестав володіти 50% часткою і коли Дзюба став власником 100% цієї компанії.

Втім, зараз колишні «партнери» вирішили поміняти тактику, і замість маніпуляцій з документами, - вирішили одним ударом розв’язати проблему зі спадкоємцями. Для цього вже завтра до порядку денного можуть включити законопроект 4666 «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», в статті 25 якого запропоновано дозволити учасникам ТОВ і ТДВ - виключати зі складу засновників померлих або зниклих безвісти після закінчення року з дня їх смерті.

Стаття, - внесена виключно під інтереси Лагура і Івахіва, стверджує Дубінський.

Автор закону - депутат фракції Народного фронту Андрій Іванчук. За моїми даними, Іванчук - за підтримки ще одного екс- «партнера» Єремеєва, депутата групи «Воля Народу» Ярослава Москаленка, - помічники Івахіва і Лагури кинули спадкоємців покійного, намагаються отримати частку в WOG (група «Континіум»).

Іванчук, який є партнером Москаленко в ритейлі, вважає себе «успішним борговим рішалом», і обіцяє Івахіву з Лагуром вирішити їхні боргові проблеми: одним з ключових кредиторів WOG є Ощадбанк, з яким Іванчук хоче «повирішувати» так само, як з аграрної групою «креатив», а також Фонд гарантування вкладів, де Іванчук має вплив через свого однокурсника Яценюка.

Звичайно, у будь-якої розсудливої ​​людини після прочитання цього матеріалу виникне питання, - навіщо Іванчук, нехай навіть в особистих інтересах, створює такий небезпечний прецедент, який ставить під загрозу спадкування часткою в бізнесі?

Відповім в моєму відео-блозі – пише Олександр Дубінський.

Коментарі
25 Травня 2017, 13:26
запам!ятайте одне, у триуни кишень немає. З собою все не заберете. Краще віддайте людям те що вкрали у них. Покайтесь і легще жити буде.
25 Травня 2017, 13:34
А не приховував би свої статки та чесно платив налоги,зараз сімья не знала би клопоту з спадщіною...
25 Травня 2017, 14:18
Якби платив податки і оформив на сімю, то й живий був би.
25 Травня 2017, 14:34
Все майно континіума - кримінального походження (віджате). Правильно було б його конфіскувати в користь держави.
25 Травня 2017, 22:29
як і все майно олігархів по Україні. Це све вкрадене у нас.
26 Травня 2017, 00:05
Зробити Івахову віконце у мозолеї з євророфілю
26 Травня 2017, 01:36
за все у житті приходиться платити. Інколи дуже дорого, але чомусь багато хто про це забуває...
29 Травня 2017, 00:35
Ясно всім, що івахув - зрадник, путінський блазень. А ти, що проголосував за нього, подарував йому недоторканість за вікно, хто? Такий самий зрадник! Зрадник свого майбутнього і майбутнього своїх дітей.
30 Травня 2017, 15:17
А хто ця дама на фото? Може підскажете?
31 Травня 2017, 10:19
Я Ж КАЖУ іВАХІВА НА ПАЛЮ
03 Липня 2017, 18:36
Як писала Л Костенко: " дрімучий ліс , ні слова ні науки все загребуще, нарване хмільне.Орел двоглавий. Юрій довгорукийХай Украіну чаша ця мине! Оце завдячуючи таким як Кіндер , Івахів ми маємо те що маємо. Недумаючою нацією легко маніпулювати. Ім Украіна не потрібна ім потрібні іі багатства.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024