Топ-новини міста Ковеля і району 2017 року

01 Січня 2018, 09:00
6878

За традицією журналісти нашого видання підготували добірку найбільш резонансних подій року, що минув. Отож, вашій увазі – топ-новини у різних «номінаціях».

АГІТАТОРСТВО РОКУ. 16-річному хлопцю поліція інкримінувала розповсюдження під час виборів голови та депутатів Дубівської об’єднаної територіальної громади друкованих матеріалів передвиборчої агітації, в яких не було зазначено відомостей про друк, тираж та осіб, відповідальних за випуск. Суд застосував до юного агітатора такий захід впливу як попередження. А невдовзі до суду викликали матір підлітка – директора школи у селі Вербка, депутата Ковельської районної ради з фракції ВО «Батьківщина» Валентину Об’єдкову (нині – Саковська), яку за ухилення від виконання своїх батьківських обов’язків було оштрафовано, а вилучені поліцією 300 листівок – знищено.

АМОРАЛЬНІСТЬ РОКУ. У Ковелі на вулиці Володимира Кияна (колишня Ватутіна) будівельники зводять п’ятиповерховий житловий будинок за державною програмою молодіжного будівництва. Якийсь недолугий аморальний постачальник привіз сюди пісок з людськими кістками, отримавши, напевно, за свою «роботу» бюджетні гроші. Приголомшені робітники повибирали з піску рештки і поскладали їх у коробку з-під блоків цигарок, яку поставили біля паркану серед будівельних відходів. А пісок «пішов» за призначенням.

БЕЗПЕЧНІСТЬ РОКУ. Через спалювання трави у Ковелі згоріла дача у садівничому масиві «Калина». Це трапилося 28 лютого. Вогонь, що сягнув даху невеликого будиночка, помітили дачники, які перебували на сусідніх ділянках. Пожежу, що набула чималих розмірів, вогнеборці загасили, але вогонь повністю знищив покрівлю та пошкодив стіни дачного будиночка.

 


 

БЕЗПОРАДНІСТЬ РОКУ. На сесії міської ради ще 23 липня 2015 року провладна більшість депутатів, вболіваючи за учасників АТО, прийняла рішення про надання дозволу на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам для будівництва. Отримав такий дозвіл і ковельчанин Микола Ваврисевич, якому виділили під забудову 1000 квадратних метрів на вулиці Княгині Ольги. Дізнавшись про це зі ЗМІ, Микола Степанович письмово заявив, що нічого не знає про ділянку. Тодішній опозиційний до «біло-сердечної» влади депутат міськради В’ячеслав Шава добився таки, що відносно афери 9 вересня 2015 року було відкрито кримінальне провадження за №12015030110001118, але поліція відразу почала «маринувати» розслідування, що й робить надалі.

БРАКОРОБСТВО РОКУ. Встановлення пам’ятника «Борцям за волю України», який ковельчани чекали майже двадцять років, профінансував депутат Верховної Ради України Степан Івахів та його благодійний фонд «Патріоти Волині». Це був подарунок нардепа місту Ковелю. Автори ідеї – творчий колектив приватного підприємства «Кузня Росич» із селища Рокитне Київської області, яким керує Юрій Виродов. Пам’ятник висотою 6 метрів, виготовлений із нержавіючої сталі. Матеріал для постаменту – бетон, обкладений гранітними плитами, які невдовзі вкрилися тріщинами. У грудні під час щорічного звіту міський голова Олег Кіндер сказав, що з настанням сприятливих погодних умов у 2018 році виконавець робіт закриє тріщини гарним оздобленням, або замінить плити на нові.

ВАРВАРСТВО РОКУ. У парку імені Тараса Шевченка якісь варвари спиляли декоративну ялинку. І це при тому, що сьогодні ніякого дефіциту в зелених деревцях немає – ними переповнені наші передсвяткові базарчики. Для декого поганою звичкою стало плюндрувати місця відпочинку ковельчан, перевертати і нищити урни для сміття тощо.

 


 

ВИЛУЧЕННЯ РОКУ. Вранці 3 серпня озброєні оперативні працівники Національної поліції у балаклавах обшукали адміністрацію Ковельського госпрозрахункового ринку. Проводились слідчі дії у бухгалтерії. Камуфльовані хлопці винесли кілька чорних поліетиленових пакетів, які завантажили до темно-зеленої іномарки, з приватними номерними знаками. Очевидно, що під час обшуку вилучили комп’ютери. У той же час «зелені чоловічки» перебували у бухгалтерії райспоживспілки, де також провели слідчі дії та вилучили майно. Про результати цієї спецоперації та її наслідки ні громадськості, ані журналістам нічого невідомо й досі.

ВИПРАВДАННЯ РОКУ. У Луцьку судили організаторів грального бізнесу з Ковеля. Принаймні таку злочинну діяльність прокуратура інкримінувала трьом ковельчанам. Нібито з грудня 2010-го року по лютий 2014-го Олександр Калюжний, відомий як Саша ХарьковськийДанилюк Р.О. та Сікора А.П. систематично організовували у Ковелі турніри в Покер. На кону були ставки готівкою, причому досить високі. У той час, як азартні ігри в Україні заборонені законом. Однак самі підозрювані стверджували, що справа є надуманою. Ковельський міськрайонний суд під головуванням судді Миколи Миронюка виправдав всіх трьох обвинувачених за недоведеністю. Прокуратура оскаржила цей «вердикт», але колегія суддів апеляційного суду Волинської області скаргу прокурора залишила без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

ВІДЗНАКА РОКУ. Мешканка села Скулин Ковельського району Ганна Зелена отримала грамоту та відзнаку Верховної Ради України «За заслуги перед українським народом» в день свого народження, 20 квітня. Колишня зв’язкова УПА відзначила своє 90-річчя. Відомий письменник Василь Шкляр приїхав до Скулина, аби особисто привітати її з ювілеєм. «Василь Шкляр був на Волині на весіллі у брата й дуже вже хотів побачити справжню «бандерівку» – от його й завезли у Скулин познайомити з п. Ганною. Життєрадісна жінка тоді вразила письменника дивовижним поєднанням ніжної краси з твердою непохитністю духу», – написала у Фейсбуці вчителька Наталія Тхоржевська.

ВТЕЧА РОКУ. Надзвичайний випадок трапився 11 вересня у Ковелі в районі вулиці Володимирської. Наше видання повідомляло про те, що біля Палацу культури імені Тараса Шевченка «гуляє» слон. Як повідомили очевидці журналістам, тварина самовільно залишила межі огорожі і пішла «гуляти» містом. Працівники поліції перекрили рух прилеглих вулиць, де перебувала тварина. Завдяки спільним зусиллям слона було повернуто на місце «дислокації».

 


 

ДУРІСТЬ РОКУ. П’яний ковельчанин зателефонував до поліції і повідомив про те, що у Ковелі один з будинків біля ЗОШ №1 заміновано та можливий вибух, який загрожує загибелі людей. Дзвінок зробив із квартири у житловому будинку № 60 на вулиці Незалежності. Правоохоронці терміново прибули до «замінованої» «хрущовки» та зустріли телефонного «жартівника». Поліція відкрила кримінальне провадження. В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Суд призначив чоловіку покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки 6 місяців, звільнивши від реального ув’язнення з випробуванням, якщо він протягом одного року не вчинить нового злочину.

ЕМОЦІЙНІСТЬ РОКУ. Скандал трапився на засіданні постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства. У словесних перепалках «зійшлися» два депутати – Володимир Косцьов’ят з «УКРОПу» та старший брат мера міста Геннадій Кіндер з «Батьківщини». В якийсь момент Косцьов’ят звинуватив «свободівця» Вадима Ткачука у тому, що він, як головуючий, дозволяє Кіндеру зривати комісію. «Мені що, бігти йому рота закривати? Ви два мандати представницькі маєте. Ви мене у чомусь хочете звинуватити? Та якщо я вас зараз почну звинувачувати, то вам погано стане. Ви мене хочете звинуватити?! Ідіть до «УКРОПа»! Ідіть на…й! (нецензурна лексика – ред.)», – в серцях крикнув Вадим Ткачук і жбурнув перед собою об стіл матеріали сесії, які розлетілися по підлозі, а кришка від мобільного телефону полетіла в сторону президії, де нікого не було. Присутніх просто приголомшив такий розвиток подій, а «посланий» Володимир Косцьов’ят залишив залу.

ЗАТРИМАННЯ РОКУ. Суддю Ковельського міськрайонного суду Олега Василюка правоохоронці затримали «на гарячому» 8 червня. За 4 тисячі гривень хабара він обіцяв прийняти позитивне рішення у справі про адміністративне правопорушення Богдана Щ., 1991 року народження, жителя селища Голоби. 15 червня Василюку було обрано запобіжний захід у вигляді тимчасового зобов’язання, а 11 липня з клопотанням Генпрокурора – відсторонено від посади до 9 серпня з притягненням до кримінальної відповідальності. Однак, поки тривало слідство та спливали терміни переобрання запобіжного заходу, які «прогавила» прокуратура – ще 10 липня він подав заяву про звільнення з посади у відставку. Таким чином, Вища рада правосуддя врахувала те, що Олег Василюк має достатній для звільнення у відставку стаж роботи і вирішила відпустити його на заслужений відпочинок. В результаті, замість того, щоб відповідати перед законом за вчинене правопорушення – суддя-хабарник успішно вийшов на пенсію. А за це йому належить довічне щомісячне утримання в розмірі 50% розміру заробітної плати + 50% (по 2% за кожен рік роботи). Разом з тим, він отримав вихідну допомогу у розмірі 3-х місячних суддівських зарплат.

 


 

ЗВІЛЬНЕННЯ РОКУ. Ковельський мер Олег Кіндер написав заяву про те, що складає із себе повноваження голови Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина». Про це журналістам стало відомо після наради керівників місцевих осередків «Батьківщини», яка відбулася 14 лютого у Луцьку в другій половині дня за участю партійних функціонерів з Києва. Кіндер пояснив своє рішення тим, що складно поєднувати роботу міського голови та очільника обласного партійного осередку. Водночас він став радником Юлії Тимошенко з питань місцевого самоврядування.

ЗДИВУВАННЯ РОКУ. П’ятниця, 20 жовтня, ознаменувалася для Волині несподіваним візитом столичних високопосадовців. У другій половині дня до Ковеля в супроводі начальника Волинського обласного управління охорони здоров’я Ігоря Ващенюка прибув заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк, якому зробили екскурсію Ковельською центральною районною лікарнею. «І це все в практично рівних умовах бюджетного забезпечення решти вітчизняних медзакладів…», – промовив він, залишаючи надвечір Ковель, повторно наголосивши: «Я шокований!».

«ЗЛОДІЙСТВО» РОКУ. Ковельський відділ поліції відкрив справу на пенсіонера одного із сіл району. У вину йому поставили те, що 18 липня між 11 та 12 годинами він здійснив крадіжку чотирьох цибулин з городу, який належить його колишній дружині та знаходиться біля будинку за місцем їх проживання, чим заподіяв потерпілій майнову шкоду на суму 10 гривень. В судовому засіданні чоловік пояснив, що дійсно вирвав чотири цибулини на городі, яким користується спільно з колишньою дружиною, і просив суворо не карати. Суд звільнив діда від адміністративної відповідальності в зв’язку з малозначністю вчиненого правопорушення, обмежившись щодо нього усним зауваженням, а провадження у справі закрив.

ЗМАГАННЯ РОКУ. «Змагання на водосховищі (на човнах-«драконах», – ред.) пройшли у «закритій атмосфері», тобто тільки для своїх людей це все зробили. Фірма своїх представників повикликала з дуже багатьох країн і зробили для себе такий собі відпочинок і змагання. Тільки для своїх, щоб ніхто не міг за ними спостерігати з іншої сторони водосховища. Все було закрито», – розповів 12 червня на апаратній нараді у виконкомі начальник відділу фізичної культури та спорту Ігор Семенюк.

ІДЕЯ РОКУ. На засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сміливу ідею щодо ліквідації наслідків «діяльності» державного ветсанзаводу подав відомий ковельський еколог Володимир Кіндрат, який свого часу працював першим заступником начальника Державного управління екології та природних ресурсів у Волинській області. Назвавши себе та мера міста Олега Кіндера «старими чиновниками», він сказав, що зробити із заводом: «Вийти на Міністерство оборони. Плюнути на ті всі їхні прибутки, що прибутки з кишені в кишеню ділять між собою в Києві. Я не говорю, бо це не наші – не ковельські, слава Богу. Напалм – є така штука. «Колорадів» там будуть скоро ганяти на Сході. Спалити! Все це повністю спалити!».

ЛІКВІДАЦІЯ РОКУ. 4 квітня працівники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Волинській області ліквідували 158 боєприпасів, виявлених поблизу села Вівчицьк. Напередодні на арсенал підозрілих предметів натрапили місцеві жителі під час земляних робіт. Піротехніки кваліфікували ці боєприпаси як артснаряди калібру 170 міліметрів, що були на озброєнні німецької армії у період І та ІІ Світових воєн. Один такий боєприпас важив понад 60 кілограмів.

НАХАБСТВО РОКУ. 4 листопада 2017 року близько 18-ої години 30 хвилин у Ковелі на перехресті вулиць Брестської та Драй-Хмари 24-річний водій автомобіля марки «Toyota Prado» (АС 5012 АМ), порушивши правила дорожнього руху, здійснив наїзд на машину «Nisan Primera» (LCH 38151). При оформленні ДТП він вчинив опір інспектору поліції, завдавши останньому тілесні ушкодження у вигляді часткового розриву колатеральної зв’язки правого колінного суглобу. Того ж дня під час проведення огляду місця події «Toyota Prado» було вилучено та доставлено на майданчик відділу поліції. Крім того, у салоні даного транспортного засобу та поруч неадекватний і нахабний водій вчиняв неправомірні дії щодо працівників поліції, у зв’язку з чим 6 листопада цей джип визнано речовим доказом у кримінальному провадженні. Суддя Олена Восковська зобов’язала поліцію негайно повернути автомобіль «Toyota Prado» його власнику.

НЕБАЙДУЖІСТЬ РОКУ. О 10-й годині ранку біля хлібного кіоску на вулиці Театральній у Ковелі 60-річна місцева мешканка залишила на вулиці велосипед «UDERCIT». Жінка пішла за покупками до торгового закладу. Тим часом, 18-річний зловмисник пограбував її, забравши велосипед та почав на ньому втікати. Завдяки небайдужості 31-річного мешканця Турійського району Романа Шисталюка, грабіжника вдалося затримати неподалік від місця скоєння злочину та повернути викрадений велосипед законній власниці. Начальник міського відділу поліції Іван Тусь вручив небайдужому волинянину подяку.

ОБІЦЯНКА РОКУ. Культурно-просвітницький центр у Ковелі став місцем проведення виїзного засідання тимчасової контрольної комісії Волинської обласної ради з питань земельних відносин, яка прибула на прохання самих ковельчан. Прийшло багато місцевих жителів, учасників АТО, депутатів та громадських активістів. Не прийшли сюди лише працівники виконкому. «Будемо робити звернення в силу тих можливостей, які має обласна рада. І ми будемо готувати звернення про відкликання міського голови (Олега Кіндера, – ред.) за такі ганебні поступки, які він робить» – пообіцяв депутат Волинської обласної ради з фракції «Батьківщина» Ігор Лех. Присутні в залі зустріли ці слова оплесками. Але далі слів справа «не пішла».

ОЗЕЛЕНЕННЯ РОКУ. 10 жовтня працівники виконавчого комітету разом з міським головою Олегом Кіндером, секретарем міської ради Вірою Федосюк під час обідньої перерви висадили цибулини тюльпанів на площі Героїв Майдану. Мер одним з перших взявся до роботи. «Приємно здивований, що вийшло стільки працівників, які виявили бажання долучитись до акції. Сподіваюсь, що весною все гарно зійде і згодом ці тюльпани стануть окрасою нашої площі. Дякую всім, хто підтримав це починання», – мовив Олег Олексійович.

 


 

ОКОЗАМИЛЮВАННЯ РОКУ. 2 серпня у міськрайонному суді завершилася судова «епопея», яка тривала з березня і була пов’язана із декларацією Олега Кіндера. Прокуратура Волинської області звинувачувала мера у тому, що він несвоєчасно подав декларацію про доходи. Справа кілька разів переносилася і почала розглядатися по суті тільки з шостої «спроби» – лише 1 червня. Міського голову захищали адвокати з Луцька. Головуючий суддя Петро Бойчук закрив провадження у справі про притягнення Олега Кіндера до адміністративної відповідальності у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення. Хіба ж цього не знали правоохоронці? Прокуратура на своєму офіційному сайті грозилася оскаржити постанову суду, але цього чомусь не зробила.

ОПЕРАТИВНІСТЬ РОКУ. 13 квітня виконавчий комітет міської ради розглянув та прийняв 42 важливих для життєдіяльності міста рішення всього за 13 хвилин. З такою швидкістю цей орган влади того року ще не працював! Олег Кіндер навіть не дивився на проекти рішень, скоромовкою зачитуючи порядок денний, а члени виконкому ухвалювали їх так званим «шляхом мовчазної згоди». На початку навіть трапився казус, коли зачитане Олегом Олексійовичем з порядку денного дуже відрізнялося від написаного у проекті рішення. На прикрий факт, що меру «підсунули» «щось не те», звернула увагу секретар міськради Віра Федосюк. Градоначальник тільки посміявся.

ОСВЯЧЕННЯ РОКУ. Щоб темні сили не заважали, а Всевишній допомагав депутатам під час прийняття важливих для громади рішень, влада організувала освячення їхнього головного робочого місця. Окропив приміщення святою водою настоятель Благовіщенського собору міста Ковеля УПЦ Київського патріархату, депутат районної ради трьох останніх скликань з фракції ВО «Батьківщина» Василь Мичко. Релігійний обряд відбувся о 17-й годині напередодні пленарного засідання 19-ї сесії міської ради. Втім, це мало вплинуло на владу. Після майже півторагодинних дебатів депутатська більшість «завалила» прийняття порядку денного, чим зірвала сесію.

ПЕРЕВІРКА РОКУ. Олег Кіндер на сесії міськради та під час звіту перед громадою озвучив інформацію про те, що «самим продуктивним» депутатом Ковельської міської ради 7 скликання за 2016 рік є Геннадій Кіндер, який, до речі, разом з молодшим братом, є відомим мисливцем. У зв’язку з цим головний «укропівець» міста Ігор Пініс сказав, що вимагає доручити секретарю ради Вірі Федосюк створити тимчасову контрольну комісію з метою перевірки достовірності даних, озвучених Олегом Кіндером у виступах. «Запит? Ставлю на голосування. Дурі немає меж», – емоційно відреагував мер. Більшістю голосів депутати підтримали даний запит.

ПІДСТУПНІСТЬ РОКУ. У селі Колодяжне 34-річний чоловік «здав» поліції свою 41-річну дружину, яка вирощувала коноплю. Під час проведення санкціонованого обшуку поліцейські виявили 2 кг висушених рослин, ззовні схожих на коноплю. Окрім цього, на присадибній ділянці вони знайшли 180 рослин коноплі. До слова, жінка уже притягувалась до відповідальності за вчинення злочину, пов’язаного з незаконним обігом наркотиків.

ПІКЕТУВАННЯ РОКУ. Встановлювати перед міською радою палатки та звозити шини ковельчани почали у неділю, 7 травня. Учасники акції протесту вимагали повної ліквідації складованих та прихованих на ветсанзаводі відходів тваринного походження та боєнської сировини, рекультивації ґрунтів та заліснення прилеглої до підприємства території, повного закриття Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» та покарання винних за забруднення екології на Ковельщині. Протестувальники збирали підписи та роздавали листівки про те, чого вдалося їм добитися, а які вимоги чиновниками ще не виконані. Влада робила вигляд, що на центральній площі міста нічого надзвичайного не відбувається. 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, протестувальники прибрали намет, але залишили автомобільні шини, очевидно, натякнувши чиновникам, що вони можуть повернутися, причому разом із сміттєвим контейнером.

 


 

ПОБИТТЯ РОКУ. Інцидент між двома жінками у торговому контейнері на Привокзальному ринку в Ковелі трапився 14 травня цього року близько 14-ої години. 59-річна вдова-пенсіонерка схопила обома руками продавця за волосся, трясла, після чого взяла з прилавку книгу «Молитвослов» і завдала нею декілька ударів по різним ділянкам тіла, спричинивши тілесні ушкодження у виді точкових крововиливів на потилиці, синця правого плеча, садна лівого передпліччя, які за ступенем тяжкості відносяться до легких тілесних ушкоджень. У судовому засіданні обвинувачена свою вину не визнала і сказала, що між нею та потерпілою склалися неприязні відносини через те, що дочка останньої намагається «розбити» сім’ю її сина, зваблює його, а потерпіла цьому сприяє, замість того, щоб поставити дочку «на місце». Суд призначив пенсіонерці покарання у виді 850 гривень штрафу, але звільнив від його сплати на підставі амністії. Молитовник залишився у власності потерпілої, на користь якої забіяка повинна була заплатити завдану майнову шкоди в сумі 263 гривень 69 копійок та 4 тисячі гривень моральної шкоди.

ПОГОНЯ РОКУ. У селі Копачівка поліцейські зупиняли автомобіль Volkswagen. Однак, водій, 36-річний мешканець Рожищенського району, проігнорував їхню вимогу і тільки пришвидшив хід. Правоохоронці розпочали переслідування машини. Гналися за іномаркою аж до Ковеля, де водій повернув на Доманове. Задля перехоплення втікача правоохоронці залучили додаткові сили, але без особливого успіху. Вже коли Volkswagen повернувся назад, його вдалося зупинити між селами Колодяжне та Воля Ковельська. Під час переслідування поліцейський здійснив три попереджувальні постріли вгору. Тест на алкоголь засвідчив, що водій тверезий. Але у правоохоронців виникли підозри, що чоловік може перебувати у стані наркотичного сп’яніння.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ РОКУ. У липні під час сесійного пленарного засідання районної ради голова райдержадміністрації Віктор Козак зауважив, що у залі перебувало лише троє сільських голів, і то, один з них прибув через те, що мав щось отримувати. За словами керівника виконавчої влади у районі, «такого не може бути, щоб сільські голови вже повністю відійшли…». Голова РДА заявив: «Оце то вже буде моя компетенція, де я буду включатися. Якщо не прибув – навіть і не проси, і не говори зі мною на таку тему. І не забувайте, що всі все рівно, що ви хочете, навіть допомоги, які вам дають, підписую все рівно я. В державі. І будемо тоді з вами, хлопці, «гратися». Ну, не з вами, хто прибув, а будемо говорити з тими, які не прибули».

ПРЕЗЕНТАЦІЯ РОКУ. В День Незалежності, 24 серпня, у Ковелі творці фільму «Червоний» представили стрічку у кінотеатрі «Прем’єра». Історичний екшн знятий за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи оповідає про події 1947 року. У страшну м’ясорубку сталінських таборів потрапляє воїн УПА Данило Червоний, де мусить пройти крізь пекло і нелюдські умови каторги, переслідування кримінальних ватажків, підлість, зраду і відчай. Данило знаходить в собі сили протистояти репресіям начальника табору і робить відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши перше повстання у таборі.

ПРОВАЛЛЯ РОКУ. Внаслідок серйозної аварії у мережі міського управління водопровідно-каналізаційного господарства кілька мікрорайонів Ковеля, в тому числі центр міста, у неділю, 3 вересня, на цілий день опинилися без води. Громадяни, які торгують на ринку, розповідали, що в яму навіть впав чоловік.

 

 

ПРОПОЗИЦІЯ РОКУ. Під час обговорення питання щодо ліквідації наслідків екологічного лиха, спричиненого ковельським ветсанзаводом, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик на апаратній нараді зауважив, що є пропозиції щодо кандидатів на посаду директора підприємства. За його словами, одну з кандидатур пропонує Олег Кіндер. Щоправда, ім’я цієї людини очільник області не назвав, хоча було відомо, що Кіндер запропонував стати директором ветсанзаводу депутату Ковельської міської ради, голові фракції «УКРОП» Ігорю Пінісу, оскільки він за освітою – ветеринар. Сам же Ігор Пініс невдовзі відкрито заявив, що не хоче «ставати заручником політичних ігор провладної партії» та відмовляється від пропозиції очолити Ковельську філію ДП «Укрветсанзавод».

ПРОТЕСТ РОКУ. На пленарному сесійному засіданні районної ради розглядався проект рішення щодо включення депутата з фракції ВО «Батьківщина» Анатолія Корнійчука до складу постійної комісії з питань бюджету. Згідно законодавства, депутат має право обирати комісію, в якій бажає працювати, тому й винесли на розгляд сесії такий проект рішення. Голова райради Андрій Броїло наголосив, що з усіх комісій рішення з цього приводу ухвалила лише одна – «регламентна», яка рекомендує долучити Анатолія Корнійчука до бюджетної комісії. Однак для прийняття рішення не вистачило голосів. У відповідь Анатолій Авакумович сказав, що деякі депутати принципово не дають йому працювати і демонстративно заклеїв собі рот.

 


 

РОЗЛУЧЕННЯ РОКУ. На своїй сторінці у Фейсбуці співак і учасник команди КВН «VIP-Тернопіль», уродженець Ковеля Аркадій Войтюк повідомив шанувальникам про своє розлучення з хореографом Юлією Сахневич. Артист змінив свій сімейний статус в соцмережі на «неодружений». І додав до події чуттєвий чотиривірш: «Минулого липкий шлейф. В серці вогонь застиг. Одне лише зрозумів — щастя, що я любив…».

РУКОДІЛЛЯ РОКУ. У селищі Люблинець освятили рукодільну ікону тамтешнього майстра Юрія Семенюка зі 106 тисяч сірників. Реліквію презентували храмові, настоятель якого рік тому і благословив митця на роботу. Юрій Семенюк подарував унікальний образ розп’яття Спасителя храму Великомученика і цілителя Пантелеймона в цьому селищі Ковельського районного деканату з нагоди свята Торжества православ’я.

СВІДОМІСТЬ РОКУ. Учениця 8-Б класу НВК 11 Яна Воробей в понеділок 13 вересня своїм одиноким прибиранням сміття навколо улюбленого багатьма ковельчанами місця відпочинку у Смузі здоров’я біля «Ковельсільмашу» змусила громадського активіста та спортсмена Сергія Панасюка призупинити пробіжку та поцікавитися, що спонукало її прибирати сміття після дорослих, які щоразу все більше засмічують територію, де відпочивають. У відповідь дівчина сказала: «Коли плануємо з сім’єю відпочити на цьому місці то я приходжу за день і прибираю, але наступного дня коли ми приїздимо з батьками на відпочинок, спостерігаю жахливу картину знову насмічено». Екологічний почин восьмикласниці набув розголосу у соцмережах і невдовзі дівчина отримала пропозицію стати студенткою Академії рекреаційних технологій. Ректор академії Андрій Сітовський особисто приїхав у школу, де навчається Яна Воробей, та вручив їй сертифікат з гарантією 100 відсоткової знижки на навчання за спеціальністю «Туризм».

СПРОСТУВАННЯ РОКУ. Волинський шевченкознавець Руслан Теліпський спростовує розповсюджене твердження про те, що пам’ятник Тарасові Шевченку у Ковелі – найвищий у світі. Він каже, що найвищий пам’ятник Кобзареві у світі – це той, який постав у Дніпрі ще 5 листопада 1958 року на Монастирському острові: «Модель скульптури заввишки 9,5 метрів, яка встановлена на гранітному постаменті висотою 10,5 метрів, створив родинний тандем митців – батько й син Іван Степанович та Валентин Іванович Зноби».

Коментарі
01 Січня 2018, 11:32
А балака з АТОшниками знову забули
01 Січня 2018, 11:36
ще ви не назвали ЗЛОЧИН РОКУ. І результати цього злочину ви відчуєте, як тільки піде сніг і всі дороги, які має чистити ВЕРЕС будуть засніжені і аварійно небезпечні. А вгадайте, хто головний злочинець року
01 Січня 2018, 12:59
Остап Бендер брав гроші за те що показував провалля За ковельське провалля можна і зараз брати гроші БО ЙОГО ЩЕ І ДОСІ НЕ ЗАМОСТИЛИ
01 Січня 2018, 14:49
а філонята запалили скати на площі? Це що не подія? Чи були Філон -тропи покарані за це?
01 Січня 2018, 15:22
ваш Балак пішов на пенсію з міськради ще у грудні 2016 року
01 Січня 2018, 15:34
його поперли активісти , а не пішов. Нехай ще та гнида радіє, що все добре закінчилось для нього. Могли б ще й посадити шакала.
01 Січня 2018, 16:17
Давайте будемо об'єктивними! Якби Балак написав при активістах заяву на звільнення, тоді б ми говорили, що його "поперли". А так він звільнився у зв'язку з виходом на пенсію, а Кіндер із Товстигою руки йому потисли, квіти подарували...
01 Січня 2018, 16:30
він би сам ніколи на пенсію не пішов би. Коліньми ліз би, аби ще щось хапнути.
01 Січня 2018, 18:37
А Об`єдкова-Саковська то була права! Вибрали Рому-космома і всі плюються. Якби прислухались до неї ОТГ не лихорадило б.
01 Січня 2018, 20:04
Судний день для балака призначимо ми, голосуємо...... Моя дата 15 січня
02 Січня 2018, 12:18
Не знаю, чи права була Об`єдкова-Саковська, а от за втягування неповнолітньої дитини у політику, у вибори, її треба було звільнити з посади директора школи. Доросла людина, тим паче педагог, так діяти не має права! Хоча є великі сумніви, що вона відповідає слову "педагог".
02 Січня 2018, 13:05
Педагог вона "від Бога"! А те, що її син напередоні свого дня народження і Нового року хотів заробити собі копійку я вважаю це нормально! Мати не може знати куди і чим займається її дитина, якщо у вас є діти вони не завжди скажуть вам правду, чим будуть займатися за межами дому. І її вини в цій справі нема, оштрафували її як члена "Батьківщини" її колеги по райраді, щоб ручною стала і під ними лежала. За вашою логікою портрібно штрафувати батьків які наряжають своїх дітей ще в колисці в вишиванку це ж самий, що ні є націоналізм!
02 Січня 2018, 19:06
Ну і що? Зате як людина, дружина, жінка, мати від Сатани! І хто вона?
03 Січня 2018, 01:07
Оштрафував її суд, а не "колеги по райраді". Не пишіть дурниць!
03 Січня 2018, 03:54
В цій справі міцно торчать вуха Бруїла та Козака. Ви написали так, що за цим треба розуміти, що судья затримав дитину яка йшла по вулиці, знайшов у нього 300 листівок, написав адмінпротокол наложив сам собі резолюцію розглянути в суді і оштрафував. Тут дуже багато питань! Хто і на підставі чого затримав хлопця, на основі чого зробив обшук? Цього вже достаньо, щоб нач. поліції закрив справу і далі не читаючи. Але він позвонив в голові ради, що робити з сином твого депутата, той порадився з Козаком. Дали зелене світло тому протоколу і з порушенням прав і свобод громадян України наложили штраф. До судді окремі питання. Чим вона/він керувались коли виносила своє рішення, протокол читали?
03 Січня 2018, 20:19
Я не юрист, але після ваших слів: "...судья затримав дитину яка йшла по вулиці, знайшов у нього 300 листівок, написав адмінпротокол наложив сам собі резолюцію розглянути в суді і оштрафував. Тут дуже багато питань!" у мене зникло бажання з вами дискутувати.
03 Січня 2018, 22:12
Тому, що дурницю написали! Навіть дураку зрозуміло, що судья тільки розглядає те, що йому направило слідство - прокуратура і поліція та інші органи очерчені законодавством!
04 Січня 2018, 00:12
Хлопці не сваріться! Рішення суддя виніс правильно. Вона на слуху в суді, ще після розлучення з чоловіком. На тому суді вона вела себе грубо і зневажливо до суду. Її розлучили для блага її чоловіка і всі були здивовані як він таке бидло терпів. Тому вона і отримала штраф за свої справи по Совісті і Закону.
04 Січня 2018, 17:52
Мені не зрозуміло чому нічого не сказано за смітнезвалище біля воріт СБУ.<br/>З грудьня по сьогодня гора мусору і не тільки на дорозі але і по дворам. ЦЕ ЦЕНТЕР МІСТА як Вам не стедно а де ті депутати-активісти що захищають ГРОМАДУ і на собі рвуть.........Вам прапор(лопату) в руки і в перед
08 Січня 2018, 05:51
Ту громаду не захищати,а штрафувати потрібно ! Сміття в дворах і на вулицях путін розкидає чи свідома громада ? Лавки та світники ламає диверсант засланий чи дебіли перепившись пивом та енергетиками ? Фото і відеофіксацію таких громадян не сайт міста і в соцмережі.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром