Скандального псевдоактивіста Косцьов’ята виключать з Громадської ради?

16 Вересня 2022, 15:59
Володимир Косцьов’ят 1672
Володимир Косцьов’ят

На засіданні Громадської ради при Ковельському міському голові у більшості її членів урвалося терпіння. Точніше залишки терпіння. Постійні витівки псевдоактивіста та самопроголошеного «народного мера» Володимира Косцьов’ята (поширення недостовірної інформації, чуток, пліток, провокування скандалів, шахрайства зі збором коштів нібито на благодійність) змусили поважний дорадчий орган Ковельської громади дати оцінку таким ганебним діям підстаркуватого лиходія.

«Ви підтримуєте російське телебачення, нам з Вами не по дорозі. Не знаю, чи Ви взагалі віддаєте собі звіт в тому, що робите. Якої Ви чекаєте перемоги, скільки Вам за це платять? Я Вас звинувачую в дискредитації ковельського волонтерського руху», – емоційно дала оцінку шкідницькій діяльності Косцьов’ята членкиня Громадської ради Валентина Зелених. 

Галина Стасюк, депутатка Ковельської міськради від партії «Сила і Честь» в свою чергу заявила: «Шановні члени Громадської ради! Щоб нам усім не ганьбитись, виключіть, будь ласка, Косцьов'ята з Громадської ради.»

Гранично відвертим був і депутат міськради від партії «Сила і Честь» Ігор Пініс.

«Ви, пане Володимир, як фізична особа можете робити все, що завгодно. Але Ви всюди робите приставку що Ви «Голова експертної групи Громадської ради», при цьому Ви жодного разу не збирали засідання цієї експертної групи. Ви людина, яка ніколи жодної копійки не допомогла на армію, при цьому несправедливо ображаєте ковельських волонтерів. При цьому збираєте на свою особисту картку гроші нібито на ЗСУ. Де ці гроші, прозвітуйте нам зараз, надайте документальне підтвердження, що ці кошти вже перераховані на ЗСУ. Якщо цього не робите – виходить Ви, користуючись довірою простих ковельчан, привласнили їх благодійні пожертви», – сказав Пініс.

Висловився і міський голова Ігор Чайка.

 «Від Вас, пане Косцьов’ят, не було ще жодного запиту до органів влади як від фізичної особи. Завжди підписуєтесь як голова експертної групи Громадської ради. Тобто, Вас громадська рада як колегіальний орган на такі дії не уповноважувала і Ви безвідповідально зловживаєте своєї громадською посадою в особистих інтересах», – сказав міський голова.

До речі, Володимир Косцьов’ят не вперше підозрюється у шахрайських зборах коштів громадян на свою особисту картку. Ще будучі депутатом Ковельської міської ради, він неодноразово, вигадуючи різні гучні причини, просив у соціальних мережах  ковельчан робити йому фінансові пожертви. Причому жодного разу громадськість так і не дочекалась звіту про зібрані кошти та їх використання. Так само як ковельчани не змогли добитись  від Володимира Кириловича звіту про діяльність благодійного фонду «Ізида», який він представляє  у Громадській раді. А детальніше ознайомитись з темними, прихованими сторінками Косцьов’ята та його численними шахер-махерами можна у нашому розслідуванні

У підсумку, після емоційних дискусій, переважна більшість членів Громадської ради при міському голові підтримала ідею на наступному засіданні виключити зі своїх лав Володимира Косцьов’ята як особу, яка  ганебними, провокаційними вчинками, численними зловживаннями з громадськими коштами ганьбить своїм членством поважний колегіальний орган Ковельської територіальної громади. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром