Понад 50 відсотків ковельчан вже підписали декларацію з сімейним лікарем

21 Жовтня 2018, 12:48
Понад 50 відсотків ковельчан вже підписали декларацію з сімейним лікарем 3348
Понад 50 відсотків ковельчан вже підписали декларацію з сімейним лікарем

Реформа галузі охорони здоров’я розпочалася з первинної медичної допомоги. Кожен громадянин може підписати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром.

Таким правом вже скористалися більше 50 відсотків мешканців нашого міста, – повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

У випадку потреби в обстеженні або лікуванні пацієнт звертається до свого сімейного лікаря, який опікується його здоров’ям, членів родини. Головний його обов’язок вчасно попередити або виявити на ранній стадії захворювання. Уся  інформація про стан пацієнта буде міститися в електронній системі.

Заклади первинної медичної допомоги Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання уже уклали контракт з Національною службою здоров’я і почали отримувати фінансування з державного бюджету за новою моделлю – щорічну фіксовану виплату за обслуговування кожного пацієнта, з яким лікарі підписали договір.

«Більшість ковельчан вже відчули позитивні зміни в роботі первинної ланки медицини. Звичайно, в час змін та реформ є чимало проблем і непорозумінь. Але ми рухаємося вперед. Звертаємося до містян, які ще не визначилися, поспішіть зробити свій вибір і підпишіть декларацію з сімейним лікарем», – йдеться у повідомленні відділу охорони здоров’я . 

 Нагадаємо, раніше Район.Ковель повідомляв, що у Ковельській міській раді пояснили алгоритм вибору лікаря та підписання декларацій, який прописаний в документі «Порядок вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу».

Читайте також: Ковельчанам нагадали перелік лікарів, з якими можна підписати декларацію

Коментарі
22 Жовтня 2018, 12:03
відчули зміни не хворі а лікарі взятки стали ще більші
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024