Івана Корсака посмертно нагородили медаллю з Казахстану

24 Жовтня 2018, 15:26
Іван Корсак 1409
Іван Корсак

Українському письменнику та журналісту, почесному громадянину Луцька Івану Корсаку присвоїли шановану нагороду Абая з Казахстану. Заснував її Міжнародний клуб Абая.

Про це мережі видань Район.in.ua розповів письменник, перекладач та очільник Міжнародної літературно-мистецької Академії України Сергій Дзюба.

Сергій Дзюба зауважив, що Академія вже шість років активно займається міжнародною діяльністю. Відзнаку Абая в Казахстані вручають щороку. Цього 2018 року за поданням Міжнародної літературно-мистецької Академії України на цю медаль номінували трьох письменників з України, одним із них був Іван Корсак.

У Казахстані затвердили список нагород, зауважив Дзюба, і нещодавно вручили їх очільнику Академії, який і передав нагороди переможцям.

«Івана Корсака знаю вже давно. Чудовий чоловік і письменник, шляхетна людина. Я його щиро поважаю, він справжній подвижник, і член нашої Академії. Тому за визначний вклад у світову літературу цього року почесною медаллю Абая нагородили Івана Корсака. Нагороду передали менеджеру з маркетингу VolWest Group Ользі Волковій», – розповів Сергій Дзюба.

Нагорода
Нагорода

Медаль Івану Корсаку варто було вручити, каже Дзюба, адже людина живе доти, доки про неї пам’ятають. Окрім того, Іван Корсак знав про те, що Академія подаватиме його на цю нагороду.

Дзюба додав, що цьогоріч нагородили також і письменника Василя Слапчука з Волині.

До слова, Абая в Казахстані шанують так, як в Україні Тараса Шевченка.

Нагадаємо, що в Луцьку зареєстрували петицію з проханням назвати одну з вулиць міста на честь Івана Корсака.

Підписати петицію можна ТУТ.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024