Технічна інвентаризація об'єктів нерухомого майна разом з «ВМБ Нерухомість»

26 Жовтня 2018, 15:07
ВМБ Нерухомість 5064
ВМБ Нерухомість

Технічний паспорт на квартиру, будинок,  нежитлові об’єкти нерухомості – це офіційний документ, де вказуються розміри приміщення, технічні показники, відмітки про перепланування  приміщень за підсумками замовленої технічної інвентаризації. Також  до нього вносяться відмітки про самочинну реконструкцію, а саме про будівельні роботи проведені без дозволу. 

Зі вступом в силу нових змін, що містяться в Наказі Мінрегіонбуду «Про затвердження Інструкції про порядок проведення інвентаризації об'єктів нерухомого майна» більшість процедур було спрощено. По-перше, розширився діапазон осіб, які можуть правомірно забезпечити проведення техінвентаризації. Простіше кажучи, цим може займатися не тільки комунальне бюро технічної інвентаризації, але й приватні підприємці та юридичні особи, які мають в своєму штаті відповідних сертифікованих спеціалістів. Одним з таких підприємств є «ВМБ Нерухомість».

 


 

Техінвентарізація ділиться на первинну і поточну. У першому випадку вона проводиться при введенні в експлуатацію об'єкта нерухомості, або перед держреєстрацією права власності на недобудований об'єкт. Другий тип інвентаризації: поточний – це коли відображаються змінені характеристики об'єкта нерухомого майна.

Перед укладанням договору відчуження обєкта нерухомого майна проводити техінвентаризацію необовязково, але бажано. Особливо коли мова йде про складні, великі обєкти. В цьому мав би бути зацікавлений покупець, оскільки інколи на перший погляд неможливо визначити чи проводилася реконструкція на обєкті, що продається чи ні. А отже вся відповідальність за реконструкцію будівлі (законну чи незаконну) покупець бере на себе.

Отже, інвентаризацію необхідно проводити:

- перед прийняттям в експлуатацію завершеного об'єкта нерухомості, а також після робіт з капітального ремонту та реконструкції;
- перед проведенням держреєстрації права власності на новостворений чи реконструйований об'єкт нерухомого майна;
- перед державною реєстрацією частин поділеного раніше майна або виділення будь-якої його частини;
- перед угодою.
   
Процес інвентаризації:

Для початку оформляється заявка від власника нерухомого майна, після чого призначаються особи, які будуть проводити інвентаризацію. Здійснюється виїзд на місце. Фахівці  оглядають всі огороджувальні конструкції: перекриття, стіни, фундамент, вікна, двері, дах. У справу також вносяться всі надвірні споруди, такі як теплиці, туалет, літня кухня, тощо. Після візуального огляду всіх будівель починається найважливіше: заміри площ і обємів, а також визначення матеріалів будівельних конструкцій.

Після проведеної процедури формується інвентаризаційна справа та в залежності від поставлених задач виготовляється технічний паспорт, витяг з інвентаризаційної справи, документ про ступінь готовності об'єктів незавершеного будівництва, розраховуються частини для можливого поділу нерухомості та інше.

Скільки коштує техпаспорт:

Вартість процедури техінвентаризації буде відрізнятися в залежності від складності роботи та віддаленості обєкта інвентаризації. 

Фахівці спеціалізуються на створенні і відновленні технічних паспортів  в найкоротші терміни. Замовивши по прийнятній ціні в компанії «ВМБ Нерухомість» інвентаризацію на квартиру, будинок , нежитлові об’єкти нерухомості ви укладаєте договір, де вказаний термін виконання  і вартість робіт. 

Телефонуйте:

066 758 09 08
098 087 71 77
vmb.com.ua

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром