У Луцьку вшанували загиблих в АТО мешканців Ковельщини

31 Жовтня 2018, 16:00
У Луцьку вшанували загиблих в АТО мешканців Ковельщини 2477
У Луцьку вшанували загиблих в АТО мешканців Ковельщини

У Луцьку відбувся вечір-реквієм «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх».

Про це повідомляється на сторінці Ковельської РДА у Фейсбук. 

Вшанування відбулося 28 жовтня. Організатором виступила ГО «Члени родин загиблих в АТО «Надія».

Захід розпочався у Свято-Троїцькому кафедральному соборі із панахиди за сучасними Героями, котрі загинули в боротьбі з російським агресором. У Волинському обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбувся вечір пам'яті, де у фойє була зорганізована скорботна фотовиставка на честь загиблих Героїв АТО.

Пам’ятний захід розпочали із благословення від військового капелана отця Сергія Мельничука, а далі на екрані змінюючи одна одну з’являлись світлини усіх полеглих Волинських Героїв.

Голова ГО «Члени родин загиблих в АТО «Надія» Любов Карабан зауважила, що за чотири роки у неоголошеній війни загинули майже 200 волинян, ще 12 волинян зникли безвісти. Вона подякувала Богу за захисників, які зросли на Волинській землі, які закрили собою мир для рідних.

Завершили захід спільним покладанням квітів до пам’ятного фотостенду Стели Героїв на Театральному майдані, після чого учасники зібрання вирушили до міського цвинтаря у селі Гаразджа, де продовжили вшанування Героїв.

«Тяжко було спостерігати, як матері Героїв Ковельщини долонями обіймали фотокартки своїх синів, гірко плакали, щось шепотіли і залишали на знак вічної пам’яті їм живі осінні квіти», – йдеться у повідомленні. 







Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024