Депутати Ковельщини зірвали прийняття «газового» звернення до Президента України

12 Листопада 2018, 17:00
Депутати Ковельщини зірвали прийняття «газового» звернення до Президента України 5636
Депутати Ковельщини зірвали прийняття «газового» звернення до Президента України

На позачергову сесію Ковельської районної ради прибули лише 12 депутатів із 34-х, не з’явилися навіть ті, хто поставив свій підпис про її проведення.

Голова Ковельської районної ради Андрій Броїло підписав аж два розпорядження про скликання на 12 листопада позачергової сесії, на якому обранці громади мали прийняти звернення до Президента України Петра Порошенка щодо негайного скасування Постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення: перше – від 31 жовтня про скликання сесії о 10-й годині, а друге – від 5 листопада – о 14-й годині.

Сьогодні ж, 12 листопада, Андрій Петрович повідомив, що із 34-х депутатів прибули і присутні 12 депутатів, а тому сесія не є повноважною і не може розпочати свою роботу. Відбулося щось схоже на збори депутатів.

 



 

«Я розумію супротив скликання цієї сесії. Скликання сесії і не ухвалення рішення про незаконно підвищені тарифи – це злочинна співучасть проти власного народу. Я не боюся це сказати. Злочинна співучасть! Одні не прийшли на сесію, хоча скликання сесії передувало підпис чотирнадцяти депутатів. Ніхто їх не заставляв. І плюс п’ять депутатів, які з дальніх сіл, запевнили, що вони підтримують проведення сесії. Але у кожного своя воля. Одні переживають за посади, другим сказано не їхати», – обурювався ініціатор позачергової сесії, голова фракції ВО «Батьківщина» Володимир Андросюк.

 

Володимир Андросюк
Володимир Андросюк


 

Інший «білосердечний» депутат Анатолій Корнійчук, який особисто брав участь у зборі підписів за проведення сесії, каже, що, певно, на ньому «лежить деяка міра відповідальності за те питання, яке задав колега: «А де ті люди?».

«Шановний колега, ви трошки молодий, тому я трішки згадаю історію. Я пам’ятаю, як збиралася сесія у 2004 році під час Помаранчевої революції. Пам’ятаю, як збирали ми декілька сесій і деякі їх саботували у 2014 році. І знову історія іде по спіралі. Мене не залякаєш тому, що я живу в селі, де газу немає. Але більшість депутатів, де є газ», – мовив Анатолій Авакумович.

 

 

Анатолій Корнійчук
Анатолій Корнійчук

 

За його словами, треба провести агітаційну поїздку до помешкань тих районних обранців, які не прийшли на сесію, та роз’яснити ситуацію з ціноутворенням на газ.

«Я цю ситуацію моніторю. Я навіть вам більше скажу, що для деяких депутатів, коли я цікавився в них, які живуть в багатоповерхівках з газом, що це смерті подобно. Кажуть: «Толік не роби цього, бо цей депутат буде лежати завтра в реанімації». То питання інше. То чому ви так робите? Що, важко прийти і сказати: «Дійсно, і для мене, і для моїх сусідів, і для батьків ця ціна на сьогодні – не підйомна». Я реально дивлюсь на речі», – нарікав на колег Анатолій Корнійчук.

«Всім буде важко жити. Думаємо, що ми робимо, хлопці. Це вже економіка», – запевнив ще один представник від «Батьківщини» Олександр Титомир.

Анатолій Корнійчук почав критикувати депутата і заступника голови районної державної адміністрації Аркадія Степанюка, бо той відмовився підписатися за проведення позачергової сесії.

«Його і сьогодні нема в залі. І я вам більше скажу. Коли почалася війна, то районом керував керуючий справами. Один! І військкомат. І барикади розсовував. Тепер два заступника, і один з них – Степанюк. І сьогодні його немає. Знову та сама війна, знову йде газова блокада, а його немає. Я маю робити, платити податки, щоб він отримував зарплату, а він отак нехтує роботою», – гнівався на чиновника Анатолій Корнійчук.

«Давайте ми вже не будемо клеймити всіх депутатів, які не прийшли сьогодні на сесію. Можливо у кожного є свої причини», – зауважив Андрій Броїло.

 


 

«Кожній катюзі по заслузі має бути. І все!» – відреагував Анатолій Авакумович.

Після півгодинних запальних «дебатів» депутати почали підписувати звернення до Президента України Петра Порошенка, яке обіцяли надіслати і без прийняття на сесії. Щоправда, у зверненні, за пропозицією постійної комісії ради з питань регламенту, мають замінити слово «вимагаємо» на «просимо».

 

Коментарі
12 Листопада 2018, 19:41
Це се формальність та створення вигляду роботи. Ніхто не буде вже зменшувати ціну на газ.
12 Листопада 2018, 20:03
...Володя! Шукай газ на місці! Бо з Юлею знову наробите чудасіі...
12 Листопада 2018, 21:00
Жидомасони в Києві загралися
12 Листопада 2018, 22:54
Хіба це депутати? хіба це народні депутати? Чи вони відстоюють своїх виборців. Та це ж звичайні боягузи ( якщо не сказати іншим, нецензурним словом). та вони за свого блага здадуть все і всіх. Чи може ви чекали іншого результату? Слідуючий раз будете знати, як обирати шестьорок.
12 Листопада 2018, 23:36
Піар на темі тарифів для Батьківщини це давно накатана схема ще з 2006 року . Андросюк і Корнійчук не одне скликання депутати райради. Вони прекрасно розуміють, що ці звернення ніяким чином не вплинуть на рішення Кабміну. Але головне, як то кажуть, не війна, головне - маневри. Даний наказ первинним осередкам розкручувати тему - вони це роблять. Із 100% ймовірністю спрогнозувати, що далі буде. У наступному випуску газети "Вісті Ковельщини" прочитаєте чергову статтю когось із цих двох депутатів про те, що всі інші - бариги і злодюги, тільки ми білі і пухнасті та за знедолений народ. І я розумію депутатів які не прийшли на сесію. Багато з них також не одне скликання є депутатами. І також розуміють це все: де війна, а де маневри. І їм просто шкода витрачати свій час, нерви і гроші (з деяких сіл доїзд влітає в копійку) на безперспективні справи.
13 Листопада 2018, 01:10
Юлька указ дала , треба виповняти, а страдає народ! Якщо вже на те пішло то нехай Батьківщина протести робить( майдан) тоді побачим хто є хто !!! , А то толку з тих звернень їх навіть і не читають !!!
13 Листопада 2018, 02:34
Краще скаржитись в ООН або папі рижському:)
13 Листопада 2018, 02:36
Хлопаки, засуньте своє звернення, пробачте, глибоко собі в дупу. В самі розумієте, що гріш йому ціна, і воно вартує рівно стільки, скільки коштує листок паперу, використаний для його написання. І, тим не менше, ви піаритесь на ньому. Під дурників косите, чи щось інше?
13 Листопада 2018, 08:10
То Юлька з нових чи старих жидомасонів, чи у її просто новий курс на знищення України
13 Листопада 2018, 08:19
Не можна робити революцію "бійцями" яким уже тільки й те робити, що сидіти біля грубки, і то не газової, і "газувати " в неї. Саме таким "газовиком" є Андросюк. Він динозавр комуністичної епохи. Якби районною Батьківщиною керував Корнійчук, все було б по іншому. І партія, яка має найкращу структуру в районі зміцнялася б і людям був би більший толк, мали б якийсь захист як колись це було. А Тимофійович вже геть втратив авторитет і духи які він роздає йому не допоможуть, як і не допоможуть фотозвіти про їх вручання. Забулась сива голова скільки фірм успішно завалив? Ось те зробив і з нашою райорганізацією.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024