Юна ковельчанка Марійка Мовчан заснувала благодійний фонд для допомоги дітям

13 Листопада 2018, 11:19
Марійка Мовчан 9257
Марійка Мовчан

Добре відома в Україні юна «дипломатка», ковельчанка Марійка Мовчан, яка, зі своїми братами Павлом та Борисом, тривалий час листується зі світовими знаменитостями, монархами і президентами, не могла повірити, що її мрія – допомагати дітям, колись здійсниться.

Про це повідомляє БО «БФ «Позитивна взаємодія».

Маленька знаменитість мріяла про те, щоб зібрати людей за одним столом і домовитися, як досягати миру і допомагати забезпечувати благополуччя дітей. Мрія дівчинки здійснилася. Марійка з братами заснувала Благодійну організацію «Благодійний фонд «Позитивна взаємодія» в якій її обрано Почесною головою і вдалася до громадської благодійної роботи.

Як результат – 9 листопада у Ковелі в ресторані «Наше місто» відбувся форум благодійників, куди зібралися поважні мешканці Волині: представники бізнесу, депутатський корпус, громадські активісти, меценати та й, просто, небайдужі до соціальних проблем люди. Захід був приурочений до збору коштів для проведення ремонтних робі у Волинському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей і облаштування спортивного залу.

Марійка Мовчан давно мріяла про доброчинну діяльність про яку часто розповідала своїм поважним адресатам. А тапер, мрію «юних дипломатів» перетворилися у  реальність у їхньому рідному місті.

Відкриваючи зібрання громадський діяч і меценат Віктор Уніга наголосив, що лише спільними зусиллями усіх членів громади можна вирішувати багато соціальних питань, позитивно взаємодіяти і досягати результатів.

Директор Центру, Гануліч Олена Миколаївна, повідомила товариству, шо через цю установу пройшло вже більше 1000 дітей за 10 років існування і що суспільство, на жаль, мало цікавиться такими соціальними проблемами.

Вихователь Центру реабілітації Костючик Сергій розповів про потребу у спортзалі, адже дітям в зимовий період ніде повноцінно займатися спортом і просив громадськість про допомогу. Віктор Мовчан, Голова благодійного фонду «Позитивна взаємодія» презентував фонду, мету і його завдання, також, зазначив, що про успішне виконання прохання можна говорити, якщо ефективно об’єднати зусилля громадськості, органів місцевого самоврядування та державної влади, презентував програму діяльності Фонду на 2018\2019 роки. Закликав всіх не залишатися байдужими, а прийняти активну участь у благодійній акції щодо збору коштів.

Директор Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів міста Ковеля Марія Кисляк говорила про те, що можна буде поєднати використання спортивного залу, як для вихованців центру дітей-інвалідів, так і Волинського обласного центру, що сподобалося всім учасникам заходу.

До речі, окрім Марійки Мовчан, в заході прийняли участь депутати Волинської обласної ради Галина Йовик і Володимир Яренчук, які пообіцяли підняти це питання на засіданні обласної ради і, по можливості, ініціювати виділення коштів з бюджету. Разом з тим, зі сторони представників бізнесу були присутніми: Ігор Узналі, Володимир Місюра, Анатолій Корець, Павло Семенюк, Василь Талашко, Наталя Кінаш, Андрій Шум, Федір Жунке, Надія Узналі. Долучилися до заходу громадські активісти та релігійні діячі: Анатолій Сиротюк, Лабик Вадим, Андрій Откаленко, Вадим Дричик і Інна Талашко.

Наприкінці заходу Марійка Мовчан запропонувала викупити сертифікати благодійного фонду з метою проведення ремонтних робі спортивного залу Волинського центру реабілітації дітей і чимало благодійників відгукнулося. Зокрема, чималі суми пожертвували Віктор і Сергій Уніги, Саша і Володя Місюри, Анатолій Корець, Павло Семенюк, Володимир Войтанік, родина Узналі, Талашко, Корінь Олег тощо.

 

Засідання
Засідання

Сертифікати благодійного фонду
Сертифікати благодійного фонду

Марійка Мовчан
Марійка Мовчан


 

Естафета добродійності продовжується і кожен небайдужий може перерахувати кошти за наступними реквізитами: Реквізити для благодійних ВНЕСКІВ: МФО банку – 325365, Банк – ПАТ «КРЕДОбанк» м. Львів. Код отримувача – 42571654. № рахунку отримувача – 26000011218095. Отримувач – БО «БФ «ПОЗИТИВНА ВЗАЄМОДІЯ».

Учасники заходу ухвалили чимало спільних рішень, зокрема: координувати свої дії, позитивно взаємодіяти і частіше проводити такі зустрічі за участю громадськості.

У підсумку, Віктор Уніга зазанчив, що якщо батьки, в силу різних причин, не змогли забезпечити дітям щасливого дитинства, то ми, як свідомі громадяни, зобов’язані взяти відповідальність за таких дітей на себе. Це наш моральний обов’язок і відповідальність перед Всевишнім.

Авторські права на фото і відео – Вадим Дричик

Читайте також: Папа Римський благословив юну ковельчанку

    

 

Коментарі
09 Травня 2023, 13:06
Hello. And Bye.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром