У Ковелі презентували молодіжний центр

13 Листопада 2018, 14:52
У Ковелі презентували створення молодіжного центру 5707
У Ковелі презентували створення молодіжного центру

Про створення молодіжного центру у Ковелі йшлося на зустрічі ініціаторів цього проекту з депутатами міської ради, представниками виконавчої влади, освіти, культури, старшокласниками.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Свого часу цю ідею підтримала Ковельська міська рада. На чергову сесію міської ради підготовили відповідний проект рішення, адже це має бути комунальний заклад, який перебуватиме у підпорядкуванні відділу культури.

З його повноваженнями присутніх ознайомила авторка проекту Людмила Зубарєва. Зокрема, вона зазначила, що в Україні уже діє 150 подібних Центрів. Є вони і на Волині. Ковельчани дуже сподіваються, що з’явиться такий осередок і у нашому місті.

Молоді люди прагнуть змін, самореалізації. Вони готові втілювати свої задуми в життя, ділитись знаннями, навичками. І в цьому їм може сприяти новостворений Центр.

Крім того, це буде майданчик для дискусій, зустрічей, акумулювання цікавих ідей. Молодь налаштована писати проекти, залучати грантові кошти. Один з них уже в роботі. У разі його успіху, вони зможуть придбати меблі для приміщення закладу.

Також наголошувалось, що там будуть займатись організацією різноманітних мистецьких, спортивних заходів, англомовних таборів. І це далеко не повний перелік можливостей і планів.

Свої думки щодо необхідності такого Центру у Ковелі висловили учасники проекту «Погляд молоді на місто». Всі вони наводили вагомі аргументи, переконували, що заклад буде дієвим і допоможе молодим, активним, креативним об’єднатись задля спільних справ, які зроблять наше місто кращим.

Доволі цікавою була розповідь Дениса Вальтера, який уже має певний досвід такої роботи. Він є одним з організаторів підліткового клубу «Wake Up». Юнак каже, що починалось усе з шести людей, які знаайшли приміщення і разом займались реалізацією цікавих ідей. Особливо популярною у них була гурткова робота. З часом знайшлися однодумці, нові друзі і клуб уже працює шостий рік.

Акцентував й на тому, що тут багато молоді змінює свої погляди на життя, знаходить собі справу до душі, з користю проводить своє дозвілля.

Хлопець переконаний, якщо тебе чомусь навчили просто так, ти неодмінно хочеш теж поділитись цим. І добрі справи поширюються з ланцюговою реакцією.Тож Денис уже готовий у новому Центрі допомагати усім бажаючим освоювати навички відеозйомки та монтажу.

Багато ще пропозицій прозвучало від ковельчан, які горять бажанням «вступити в бій» і змінювати цей світ на краще.

 









 

«По різному може скластись ваша доля. Хтось залишиться тут, хтось поїде згодом навчатись. Ковель – це місто вашої молодості. Тож давайте будемо робити його спільно гарним, привабливим, цікавим. За Вами ідеї, а ми будемо до Вас прислухатись. Думаю, депутати Вас підтримають», – привітав такі думки і прагнення депутат міської ради Юрій Рудь.

Взяв слово і заступник міського голови Ігор Прокопів. Він сказав, що це надзвичайно схвально, що люди самі ініціюють створення Центру.

«Коли ми побачили, що у Ковелі є багато молоді, яка хоче долучитися до цієї роботи, тоді почали спільно працювати у цьому напрямку. Міська влада допомагає у створенні бази – це приміщення, заробітна плата для координаторів. Але разом з тим, ми не будемо диктувати умови, нав’язувати план дій. Ви самі маєте рухати роботу Центру. І якщо Ваші ідеї будуть гарні, вас з радістю підтримають в подальшому депутати, ви знайдете спонсорів, однодумців», – сказав Ігор Прокопів.

Ігор Прокопів також зауважив, що міська влада готова вам надавати різноманітні майданчики для реалізації проектів і сприяти починанням. «Будьте реалістами, прагматиками, але й залишайтесь романтиками. Ми у вас віримо і сподіваємось, що все у вас вдасться», – наголосив він.

Чи бути у Ковелі молодіжному центру? Відповідь ми отримаємо 22 листопада під час голосування депутатів під час пленарного засідання міської ради.  

Читайте також: У Ковелі розпочалося голосування за назву для молодіжного центру

 


 

Коментарі
13 Листопада 2018, 17:32
Гоп-компанія Кіндера вже навіть дітей вплутує в політику. До місцевих виборів ще підростуть. У Ковелі є міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, який теж фінансується з бюджету міста. Для чого створювати ще один такий самий молодіжний комунальний центр? Щоб дублював роботу першого?
13 Листопада 2018, 17:32
Брєд...видмивання бабла
13 Листопада 2018, 17:37
Знову штунди мутять
13 Листопада 2018, 18:45
ХОРОШИЙ ПОНТ ДОРОЖЕ ДЕНЕГ
14 Листопада 2018, 05:15
Багато дурних було i буде
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024