Дубове: місцевий храм відзначив 20-ту річницю освячення

13 Листопада 2018, 16:07
Храм «Всіх скорботних радість» села Дубове відзначив 20-ту річницю від дня освячення 5673
Храм «Всіх скорботних радість» села Дубове відзначив 20-ту річницю від дня освячення

Храм «Всіх скорботних радість» села Дубове відзначив 20-ту річницю від дня освячення.

Про це повідомляється на сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

З нагоди свята 6 листопада на богослужіння зібралося 18 священиків та багато парафіян і паломників. Старший благочинний Ковельської округи протоієрей Володимир Ровінський та благочинний Ковельсько-Воскресенської округи протоієрей Михаїл Чупак очолили Божественну Літургію та Хресний хід навколо храму-ювіляра. У промовах-вітаннях згадали непросту історію побудови церкви та роль настоятеля храму отця Романа Шрама у збереженні та примноженні громади.

Адже у селі Дубове православна громада на початку 90-х була розколота. І храм, котрий будували усім селом, забрали розкольники. Вірні святому Православію та правилам Церкви не розгубилися – почали будувати ще один храм. Так з’явилася невеличка церква на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість», освячена у 1998-му єпископом Симеоном (Шостацьким), – зазначається на сайті.

Першими настоятелями нетривалий час були отці Николай Козка, Николай Мавдрик та Сергій М’якота. Атмосфера на приході була непроста, рана розколу проходила по родинах, сім’ях та людських серцях. Ситуація почала налагоджуватися, коли настоятелем призначили молодого, доброго та наполегливого отця Романа Шрама. І ось уже 17 років минає, як батюшка Роман цілком та успішно себе присвятив парафії та жителям Дубової. Зараз прихід росте, міцніє та наповнюється молоддю і дітками.

Під час богослужіння матушці Наталії Шрам – керівнику приходського хору, Недільної школи та сестринства храму була вручена нагорода Предстоятеля Української Православної Церкви блаженнішого митрополита Онуфрія – орден преподобної Анастасії Київської. Благословенних грамот керуючого Володимир-Волинською єпархією митрополита Володимира були удостоєні ряд активних парафіян храму.

Свято продовжилося святковою трапезою.

 







Коментарі
13 Листопада 2018, 20:17
Все гарно...тільки от НЕВЕЛИЧКА поправочка щодо ось цього: "Адже у селі Дубове православна громада на початку 90-х була розколота. І храм, котрий будували усім селом, забрали розкольники. Вірні святому Православію та правилам Церкви не розгубилися – почали будувати ще один храм. Так з’явилася невеличка церква на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість», освячена у 1998-му єпископом Симеоном (Шостацьким), – зазначається на сайті..."
13 Листопада 2018, 20:37
Чомусь ключова частина коментаря обрізана
13 Листопада 2018, 20:45
СПОКОНВІКУ в Дубовому празник був на Юр'я , тому ні в кого з корінних дубівчан не виникало ані крихти сумніву, що храм, який " будували всім селом" буде Свято- Юріївським і , поза сумнівом, УКРАЇНСЬКИМ
13 Листопада 2018, 20:57
Так вони ж МП, а тепер самі стали "розкольниками"! Так і потрібно писати!
13 Листопада 2018, 21:48
Споконвіку в Дубовому був Український храм і пристольне свято було на Юрія. І служив у Дубівській церкві о.Ігор Губа єпископ УАПЦ. А з подачі Карпюка приїжджі полішуки захотіли свого мацковського - от і збудували, розколовши село на Українців і москалів.
13 Листопада 2018, 22:38
Це шабаш слуг путіна.
13 Листопада 2018, 23:03
Тобі, авторе цієї заказушки, серебром путін заплатив чи мідяками?
14 Листопада 2018, 10:45
&quot;Адже у селі Дубове православна громада на початку 90-х була розколота. І храм, котрий будували усім селом, забрали розкольники. Вірні святому Православію та правилам Церкви не розгубилися ... &quot;<br/>А те, що в Дубовому з почату 20 століття була українська церква ,то це вже забулось. І українці в своїй державі не мають права мати свою церкву, говорити і славити Бога на своїй мові. А молотись в Україні за здоров'я Кіріла, який є натхенником Путіна, що вбиває дітей українських, - то це не розкольники? То це вони так дбають за мир, єдність і благополуччя України? &quot;Вірні святому Православію&quot; українцям не хочуть дати святого причастя , вінчати, не моляться з ними на спільних заходах по вшануванню невинно убієнних, чи навіть, на свято Першого дзвоника, то це не розкольники?Задумайтесь ...
16 Листопада 2018, 01:09
Ти абсолютну правду написала, але бидло не вміє думати і не розуміє, що робить. Тому вони будуть ходити до храму МП і розбивати свого лоба за Кирила!)
21 Листопада 2018, 13:36
Люди добрі вивчайте свою історію!! Таким чином Москва хоче нас пересварити.
22 Листопада 2018, 19:37
Не бойтесь врагов ваших в худшем случае они убьют Вас<br/>Не бойтесь друзей ваших в худшем случае они предадут Вас<br/>Бойтесь людей которым все равно в каком храме молиться<br/>Это с их молчаливого согласия свершаются все убийства и предательства<br/>Быть ну быть Украинской Церкви хоть ВЫ в МП комаринского пляшите Емели родства не помнящие<br/>Слава Христу Спасителю<br/>Слава Украине
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром