Проросійські друзі та церковний бізнес митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира

18 Листопада 2018, 16:51
Митрополит Володимир 11987
Митрополит Володимир

У Києві відбувся Собор Української Православної Церкви Московського патріархату під головуванням предстоятеля Української православної церкви МП Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Відбувався Собор у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі 13 листопада. На цьому Соборі УПЦ МП вирішила, що не братиме участі у створені єдиної Української помісної церкви. Причина цьому – вважають надання Томосу «штучним і нав’язаним ззовні». Також під час Собору визнали незаконними дії Вселенського патріархату щодо надання автокефалії Українській Церкві, – пише видання «Волинь Online»  

«Собор єпископів наголошує, що процес надання так званого Томосу про автокефалію є штучним, нав’язаним ззовні, не відображає внутрішньої церковної необхідності, не принесе реальної церковної єдності та поглибить розділення і посилить конфлікти серед народу України. За таких умов долучення єпископату, духовенства та мирян Української Православної Церкви до цих процесів вважаємо неможливим», – наголошується у постанові собору.

Представник УПЦ МП з Волині теж був на цьому Соборі та підтримав рішення Собору. Отож, інтернет-видання «Волинь Online» з’ясувало, чому проти Томосу впливові волинські церковні діячі. Журналісти дослідили їхні приватні інтереси та як створення Єдиної Помісної Церкви може завадити їм.

 

Приватний будинок у рідному селі за свічковий бізнес

 

Участь у соборі, який виступив проти автокефальної церкви в Україні, в якості тимчасового члена взяв очільник Волинської єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Він офіційно підтримав позицію УПЦ МП проти надання Томосу. Як відомо, Нафанаїл підпорядковується Предстоятелю УПЦ митрополитуОнуфрію (Березовському) та настоятелю Свято-Почаївської Лаври митрополиту Володимиру (Морозу), які виступають категорично проти Єдиної Помісної Церкви в Україні.

Чи справді причина цьому нібито незаконні дії Вселенського патріархату? Чому незаконні, з історії Церкви відомо про те, що саме Константинополь надавав автокефалію помісним православним церквам, які ми зараз знаємо, окрім древніх Церков. Можливо, причина небажання створення Єдиної Помісної Церкви в Україні захована значно глибше? І, справді, причина таки є інша. Матеріальні блага та проросійські зв’язки спонукають єпископа Нафанаїла не підтримувати Томос.

 

Єпископ Нафанаїл
Єпископ Нафанаїл

 

Як відомо у вузьких колах, єпископ Нафанаїл проросійськи налаштований, однак офіційно висловлювати свою позицію побоюється. Видання зазначає, що архієрей підтримує періодичні контакти з вищим православним духовенством РПЦ, керуючим справами РПЦ митрополитом Варсонофієм (Судаковим), який відомий своєю антиукраїнською позицією та відкидає ідею надання УПЦ статусу автокефалії.

Наголошують, що двоє рідних братів Нафанаїла перебувають на службі в РПЦ – один із них у Москві у храмі святих мучеників Адріана та Наталії в Бабушкіно, інший – у Московській області, а саме в Сорокіно. Варто зауважити, що у 80-х роках Нафанаїл навчався у Московській духовній академії та згодом був насельником Свято-Троїцької Сергієвої лаври. З 1997 року став ректором Почаївської духовної семінарії, відомої антиукраїнськими позиціями. На цій посаді він залишався до 2016 року. Під його керівництвом у семінарії переважну більшість предметів викладали російською мовою, випускали газету також російською мовою.

Є і матеріальна причина очевидно. Зараз єпископ у рідному селі Залюття Старовижівського району Волинської області, де проживають батьки, будує приватний будинок.

 

Будинок єпископа Нафанаїла у селі Залюття станом у процесі будівництва
Будинок єпископа Нафанаїла у селі Залюття станом у процесі будівництва

Будинок єпископа Нафанаїла у селі Залюття станом у процесі будівництва
Будинок єпископа Нафанаїла у селі Залюття станом у процесі будівництва

 

Як стало відомо із інших джерел, кошти на будівництво цього недешевого будинку він використовує із продажу свічок. Прибутки із цього «бізнесу» він контролює особисто. Навіть підняв плани священників щодо продажу свічок. Також єпископ має дохід від продажу в церковній лавці на території Свято-Покровського храму за адресою м. Луцьк, вул. Данила Галицького, 12.

Єпископ Нафанаїл користується службовим автомобілем Волинської єпархії – «Toyota Camry» 2003 року випуску. Вартість цієї автівки коливається до 7 тисяч доларів зараз на авторинку.

 


 

Також на його ім’я зареєстрований автомобіль марки «Opel Vivaro». Приблизна вартість також в межах 7 тисяч доларів.

 


 

Це недорогі автівки на авторинку, однак все ж де взяти кошти і на будинок і на авто, якщо ти у рядах священнослужителів?

До слова, наразі Нафанаїл проживає в орендованому житлі у Луцьку в мікрорайоні Цукровий разом з двома монахами – особистими помічниками (отці Афанасій та Паїсій), які прибули разом з ним з Свято-Успенської Почаївської лаври.

Єпископ Нафанаїл прокоментував, що позицію щодо Томосу висловили уже на Соборі, а інші питання він не став слухати і просто кинув слухавку.

 

Дружба із проросійським «Опоблоком», кримінальним світом та фінансова вигода

 

Ще одна впливова церковна особа на Волині – це ігуменя Стефана (Валентина Бандура). Настоятелька Успенського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря родом із того самого села Залюття, що і Нафанаїл. Як відомо, настоятелька монастиря ігуменя Стефана –  кума Медведчуків. Вона є однією із найвпливовіших діячок УПЦ МП. До неї в монастир приїздили молитися українські Президенти і Леонід Кучма, і утікач Віктор Янукович.

 

Ігуменя Стефана
Ігуменя Стефана

 

Ігуменя Стефана підтримує тісні неофіційні контакти з представниками «опозиційних» олігархічних структур, зокрема олігархом, опоблоківцем Вадимом Новинським, кумом Путіна Віктором Медведчуком, екс-регіоналом, бізнесменом Ігорем Рибаковим, екс-регіоналом, олігархом, опоблоківцем Михайлом Добкіним, опоблоківцем Юрієм Бойком тощо. Основною причиною цих контактів є отримання фінансової допомоги від вказаних осіб, яка використовуються як у діяльності монастиря, так і власні меркантильні потреби ігумені.

 


 

Зокрема протягом 2014-2016 років ігуменя підтримувала контакти з колишнім кримінальним авторитетом Юрієм Єриняком (є вихідцем з АР Крим, в 90-их роках був активним учасником кримського ОЗГ «Башмаки», в кримінальному світі відомий як «Юра Молдаван»), який безкоштовно передав настоятельці автомобіль «Мерседес ML 350 CDI Bluetec», д.н. АС1222ВК. Вартість на момент придбання становила 80 тисяч доларів.

 

Авто ігумені Стефани
Авто ігумені Стефани

 

Ігуменя Стефана 23-24 вересня 2017 року організовувала урочистості з нагоди свята Зимненської чудотворної ікони Божої Матері. Для належного забезпечення святкування залучила фінансових спонсорів, а саме:

  • митрополит Павло (Лебідь), настоятель Києво-Печерської Лаври;
  • Марченко Оксана Михайлівна, дружина В. Медведчука;
  • Козак Тарас Романович, «права рука» В. Медведчука;
  • Добкін Михайло Маркович, олігарх, народний депутат від «Опоблоку»;
  • Новинський Вадим Владиславович, олігарх, народний депутат від «Опоблоку»;
  • Рибаков Ігор Олександрович, екс-народний депутат від «Партії регіонів», бізнесмен;
  • Борбелюк Олег Васильович, гендиректор «Гербор-холдінг»;
  • Зац Олександр Вікторович, бізнесмен, екс-народний депутат від «Партії регіонів».

Тоді ігуменя отримала від вищевказаних осіб фінансову допомогу у розмірі понад 50 тисяч доларів. Вона використала ці гроші для проведення урочистостей та для задоволення власних меркантильних потреб. Окрім цього, вона отримала від вказаних осіб і ряд цінних подарунків (старовинні ікони, коштовну церковну утвар тощо).

Телефоном коментар надавати ігуменя Стефана відмовилася, порадила приїхати помолитися, поки не помолимось, то коментар не надаватиме. Отож, якщо журналіст не православний, то отримати інформацію немає шансів, мабуть.

 

Проросійські друзі та церковний бізнес

 

Ще один із ключових церковних діячів УПЦ МП Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (Мельник).  

У 2003-2005 роках він під час намісництва Спасо-Преображенського Новгород-Сіверського чоловічого монастиря також підтримував контакти з керівником Адміністрації Президента Віктором Медведчуком та його дружиною Оксаною Марченко, які надавали фінансову підтримку на утримання монастиря.

 

Митрополит Володимир
Митрополит Володимир

 

Митрополит Володимир має дольову участь у церковному магазині «Ікона», що розташований за адресою м. Ковель, вул. Будищанська, 2г. 4.

Проживає митрополит наразі на території єпархії у Володимир-Волинському, власного будинку не має.

 


 

Однак їздить на елітній автівці «Toyota Highlander» 2018 р. в. (АС1297ХВ).

 


 

До слова, вартість такого авто на авторинку в межах 61-62 тисячі доларів.

 


 

Офіційно авто належить єпархії. Незрозуміло, чому єпархії так конче необхідно було купувати автівку вартістю біля двох мільйонів гривень, а не обійтися скромнішим авто для церковних потреб.

Наразі не вдалося вийти на зв’язок із митрополитом, однак видання обіцяє опублікувати його коментарі, якщо він їх надасть згодом.

***

Зрозуміло, що створення Єдиної Помісної Церкви в Україні особам, які звикли до розкішних будинків, елітних авто та іншим фінансовим вигодам, не може бути вигідне, адже невідомо, як віднесеться до такого скоромного життя священнослужителів та настоятелів монастирів нове керівництво. Окрім того, проросійські друзі нашіптують їм у вуха свої інтереси. А хіба Кремль може бути зацікавлений у незалежній від нього Церкві в Україні, втрачаючи вплив над мільйонами українців?

 

Мар’яна МЕТЕЛЬСЬКА 

Коментарі
18 Листопада 2018, 19:20
Продажні!!! Бог їх покарає!!! Виродки!
18 Листопада 2018, 19:31
Хороша стаття. Навіщо дивитись на кацапськіх ворогів-своїх в шию потрібно гнати.
18 Листопада 2018, 20:13
доречі Філарет-В 1948 году по окончании семинарии поступил в Московскую духовную академию.<br/><br/>1 января 1950 года на втором курсе академии был пострижен в монашество с именем Филарет и назначен исполняющим обязанности смотрителя Патриарших покоев в Троице-Сергиевой лавре.
18 Листопада 2018, 20:40
Тільки московський патріархат я всі свої чорні діла творила спираючись на московію і отримувала розуміння та благословіння від Гундяєва
18 Листопада 2018, 20:43
Всіх вас чорних викиднів Кремля на багаття і на централній площі
18 Листопада 2018, 20:50
Ще чомусь панькаються з ПУТІНОВСЬКИМИ ЕМІСАРАМИ
18 Листопада 2018, 21:07
Ну то не панькайся, йди і відстрочи в їх. На більше ти все одно не здатний.
18 Листопада 2018, 21:10
Ви краще розкажіть про бізнес своїх розкольників, від агента КДБ Антонова - Філарета, чи попросту містера Філа починаючи і закінчуючи педофілами типу Толіка. І подивіться уважно, на яких тачках вони катаються, будучи простими попиками, а не те що єпископами, і ігуменами.
18 Листопада 2018, 21:59
Що козломордий скаженієш?Правда про московських розкольників очі коле.
18 Листопада 2018, 22:00
100% в КП є багато цікавих моментів але хтось добре чистить ЗМІ щоб репутацію не спортили. Дивно виходить скрізь і в усьому винна МП.... а КП свята невинність там всі священники пішки ходять живуть в гуртожитках і халупах...
18 Листопада 2018, 22:14
Що тебе так глючить. Зайди в церковний магазин&quot; ікона&quot; і подивись на скільки тисяч доларів там товару. А це приватний магазин Володимира правлячого архієрея УПЦ МП керуючого Володимир Волинською єпархією. І у ньому є доля Ровінського і інших московських прихвостнів. І подивись хто там затоварюється і на яких тачках.
18 Листопада 2018, 22:38
Козломордий, привіт, давно тебе не було на сайті, дівчинко. Знову відсмоктувала на расі? Не стидайся, це твій демократичний вибір плюс безплатне калорійне харчування.<br/> Ріже правда не про московських, а про запроданих піндосівських розкольників. От ти, як спец, поясни, чому ви, гомики, так любите в попів виряджатись, хоч ніде у світі вас не визнають?
18 Листопада 2018, 22:57
Я давно казав що ти падло козломорде збоченець.Ти придур тільки про одне вякаєш- педофілія,відсос,дівчинко,гомики...Що в кого, як то кажуть, болить. Такий підарастичний набір тільки у хворого на голову гермафродита, який спить і бачить що його хтось валить у всі дирки. Піди подрочи чмо завафлене може попустить
18 Листопада 2018, 23:07
А це у них тактика така - якщо правда про них,то вони зразу спригують з теми. Та тут, якщо комусь, мізгів не вистачає, про московських владик які грабують таких придурків козломордих...
18 Листопада 2018, 23:21
А ви придурки і далі носіть їм свої останні копійки - хай жирують!
18 Листопада 2018, 23:52
а чого цей сайт не напише , що відбувалося на цій неділі в селі Гривятки, коли громада вирішила йти з церквою до Київського патріархату , І МІЛІЦІЯ БУЛА , І ПОПИ ПОПРИЇЗЖАЛИ , І КОЗАК З БРОЇЛОМ ПРИЇХАЛИ , ЗЛЯКАЛИСЬ ЩО ЦЕРКВУ ВІД МОСКВИ ЗАБИРАЮТЬ , І ВСІ ЗАХИЩАЛИ МОСКОВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ .
18 Листопада 2018, 23:59
Войну выигривает ксендз в костеле а также учитель в школе<br/>Вот и думайте нежна ли Украине независимая церковь<br/>Поражает другое -Какими тварями надо быть что бы так не любить свою Родину<br/>Землю на которой родила тебя Мать где в могилах лежат поколения твоих предков<br/>Все же деревенские наши полесские и такие -------слов нет <br/>Здохните в один день или уедьте в Белокаменную уроды поганые<br/>Только и там никому не нужны нацпредатели дурики безмозглые ну где может быть лучше<br/>чем на Родной Земле<br/>Так любите ее боритесь защищайте и БОГ будет с вами<br/>СЛАВА УКРАИНЕ СЛАВА БОГУ
19 Листопада 2018, 00:06
Ти такий розумний, і все знаєш про попів... Не нагадаєш, в якому році цей козел Філатер він же Антонов, був завербований КДБ? А то от знайшов ролик, де цей брехун порушив одну з десяти заповідей, причому публічно https://www.youtube.com/watch?v=-pPAVM5-MTQ Слава Україні! Клятвопорушників - в пекло!
19 Листопада 2018, 00:56
А може я тобі краще про цигаркового магната кірюшу гундяєва розповім коли він був завербований КГБешниками? А може про Ковельських агентів КГБ типа Олександра Ничипорука прозорливого? І не кричи придур Слава Україні - це Бандарівське гасло а ти ж падло тільки почуєш про нього зразу починаєш вафлити у всі дирки.
19 Листопада 2018, 01:03
Ні краще про вілли Онуфрія і про тачки Ровінського.
19 Листопада 2018, 02:42
Гнати з Волині Мп.Тепер Мп розкольники.Відкололись від православ'я.Ковельський район прокидайтесь.Гоніть Мп з своїх містечок.Вчіть історію.Ганьба усім,хто підтримує Мп.Ганьба
19 Листопада 2018, 02:42
Гнати з Волині Мп.Тепер Мп розкольники.Відкололись від православ'я.Ковельський район прокидайтесь.Гоніть Мп з своїх містечок.Вчіть історію.Ганьба усім,хто підтримує Мп.Ганьба
19 Листопада 2018, 08:49
Краяни, подивіться відкрийте очі-нами маніпулюють. Верховна &quot;зрада&quot;, КМ ,президент, приймають антинародні рішення, населення вимирає, з реформ успішна тільки реформа з оцифровування, молоді ніякої перспективи, ціна на енергоносії -захмарна, зарплата у порівнянні з &quot;їхніми&quot; - мізерна, цвіт суспільства-наші діти , наше майбутнє -гине у Донбаському котлі. Все зпоганили - треба ще нас між собою розсварити - не ведіться! В даний час виганяти треба мабуть не церкву!!!!!?????
19 Листопада 2018, 08:49
Краяни, подивіться відкрийте очі-нами маніпулюють. Верховна &quot;зрада&quot;, КМ ,президент, приймають антинародні рішення, населення вимирає, з реформ успішна тільки реформа з оцифровування, молоді ніякої перспективи, ціна на енергоносії -захмарна, зарплата у порівнянні з &quot;їхніми&quot; - мізерна, цвіт суспільства-наші діти , наше майбутнє -гине у Донбаському котлі. Все зпоганили - треба ще нас між собою розсварити - не ведіться! В даний час виганяти треба мабуть не церкву!!!!!?????
19 Листопада 2018, 09:22
Шкода Нас - украінців! За комуналку немає чим платити,а пропаганду по телебаченнню є час дивитися. Голосуйте за нашу хорошу теперішню владу і скоріше увійдете в Царство Небесне - На Божому суді побачите в що потрібно вірувати,якщо досі засліпило. Даруй нам Боже терпіння і ми витримаємо всі нещастя. Спаси Господи
19 Листопада 2018, 09:32
Нечипоруку холую Кремля я б сама за кадик потрималася.Рідка московська скотина
19 Листопада 2018, 09:35
Ніхто те BMW на бляхах не спалить з вогнемета
19 Листопада 2018, 09:36
Коли вже ті прозорливі путіновські очка закриють пятаками
19 Листопада 2018, 09:39
То що робимо з московськими розкольниками
19 Листопада 2018, 09:47
Я чула що в Михайлівській церкві мають відкрити московське казино
19 Листопада 2018, 09:48
Прозорливий Нечипорук геть з розуму вижив зі своєю московією
19 Листопада 2018, 09:51
ХІБА ЦЕ УКРАЇЦІ ЩО СПОВІДУЮТЬ ОДНОГО БОГА З ВОРОГОМ ЯКИЙ ПРИЙШОМ НА НАШУ ЗЕМЛЮ З ГРАДАМИ
19 Листопада 2018, 09:54
Гундяєв не Бог це рідкісна скотина як і більшість його підлеглих
19 Листопада 2018, 09:56
Піду мабуть до Сідків Ієгови
19 Листопада 2018, 10:02
Кацапія завжди була розкольниками
19 Листопада 2018, 10:04
Хороші тачили у попів пора ділитися пацанам на общак
19 Листопада 2018, 10:49
Поки влада нас грабує, винищує, ми сваримося за церкву.Мабуть це не на часі.....
19 Листопада 2018, 10:59
так так влада війну підтримує. робить беззаконня а щоб нас відволікти робить томос. а нам вказує яка віра краща ніби ми самі не бачимо і не розуміємо. налаштовує нас один проти одного.
19 Листопада 2018, 11:10
Путін мій президент
19 Листопада 2018, 11:10
На жаль і не бачимо ще гірше розуміємо<br/>Врозуми нас Господи<br/>Слава Богу<br/>Украіні Слава
19 Листопада 2018, 11:24
Чемодан вокзал Москва
19 Листопада 2018, 11:26
Господи зроби так щоби кацапія щезла на наших теренах
19 Листопада 2018, 11:32
чим президент та шайка гопніків кращий за московітів з градами??? Як вони свою церкву ще не створили - Рошен наприклад.
19 Листопада 2018, 11:40
Разделяй и властвуй
19 Листопада 2018, 11:41
Люди добрі схаменіться і не втрачайте свій людський облік в коментарях . Наше молоде покоління читає і не може збагнути про &quot; культурну &quot; лексику окремих писак- наставників !!!! . Поважайте один-одного , кожна людина має право на власну думку і нав'язувати її іншому не етично і не культурно . Я за Україну ,за її народ , за помісну українську автокефальну церкву і дуже горжусь тим ,що накінець-то в Україні почався реальний на 100% процес про надання так званого Томосу про автокефалію . СЛАВА УКРАЇНІ !!!!
19 Листопада 2018, 16:29
Мар'яно, хто і скільки тобі заплатив за таку відверто брехливу замовник статтю?
19 Листопада 2018, 16:35
Не народ в нас, а стадо виродків, які заслуговують знищення. Нажаль.....
19 Листопада 2018, 17:34
Нас прозорливий піп заведе до московії чи московію до нас
19 Листопада 2018, 17:46
А про КГБ і їх дочірну компанію УПЦ МП ні слова адвокати Гундяєва , коли вже ви москалі повиздихаєте.
19 Листопада 2018, 17:47
Піду ввечері московітам свічечки за здоровля поставлю зліва від вівтаря...
19 Листопада 2018, 17:49
Потрібно ставити по дві кожному різним святим щоби був результат
19 Листопада 2018, 18:12
Схаменіться ібудьте розсудливими. Де ви бачили в Росії українську церкву, школу? А там живе дуже багато українців. Чому ім не має привілеїв? А чому на українській землі має бути російська церква. Не потрібно сваритися, Ідіть і моліться на рідній мові і в рідна церкву.
19 Листопада 2018, 18:23
Який же різношерстий опіум для народу
19 Листопада 2018, 19:14
Прості люди-роботяги по Польщах горбатяться, щоб копійку для сім&quot;ї заробити. А пописька всі червономорді і пузаті на крутих машинах їздять. Виспляться до обіду, поспівають для здоров&quot;я легень, і всі квартири купляють, хати будують. У них же прейскурант, як меню у кафе, поминки - стільки, хрестини - стільки. А Ви, придурки, платіть, Вам зарахується на тому світі...
19 Листопада 2018, 19:16
У Біблії сказано не шукати легкого життя, не йти в широкі ворота, а йти у вузькі. А попи важкий шлях обрали в житті? Вони ж самі не вірять у те, що виспівують. Трутні !!! Чиряки на нашому тілі!!!
19 Листопада 2018, 19:21
Стикнувся колись у буденному житті з Ковельським благочинним... Такого паскудства не можна словами описати... На що він здатний заради власної наживи...Труп людини через плече перекине...
19 Листопада 2018, 19:35
МОСКОВІЯ З ЇЇ ДУХОМ І РУСЬКИМ МІРОМ ЦЕ ВСЕ ВОРОГИ ДЕРЖАВНОСТІ
19 Листопада 2018, 20:37
Мир нам усім
20 Листопада 2018, 00:26
МАБУТЬ Я СВОЮ ХАТКУ ЗА РАХУНОК ПУТІНА І ГУНДЯЄВА НЕ ДОБУДУЮ
20 Листопада 2018, 00:42
Віра - від Бога. Церкви і релігія - від сатани. Про що ви всі думаєте, яке МП, чи КП , яке відношення церква може мати до держави? Сказано, впадуть царства земні і восторжествує єдине царство небесне. Треба не тут розкол сіяти, а душу очищати. Немає в Бога національності. Всякі НАЦІОНАЛЬНІ церкви - в угоду злодіям, які тримають владу в своїх руках.
20 Листопада 2018, 01:24
Регіональні ЗМІ у Волинській та інших областях України, немов по вказівці зверху, почали розповідати про існуюче та неіснуюче майно єпископату та духовенства УПЦ. Відтак, дорогі владики та отці, не дивуйтесь, якщо раптом десь на якомусь жовтющому сайті з'явиться інформація про те, що ви володієте тим, чого у вас навіть немає. <br/><br/>Судячи з усього, в АП зрозуміли, що не зможуть переламати УПЦ через коліно, тому почали діставати псевдокомпромати, передаючи їх у публікацію місцевим ЗМІ. У зв'язку з цим, хотілось би відзначити кілька нюансів. <br/><br/>1) Якщо в АП думають, що таким чином зможуть переконати єпископат УПЦ взяти участь у своренні ЄПЦ, то вони глибоко помиляються. Прикладом цьому слугує ситуація у Вінницькій єпархії, де духовенство і миряни висловили і продовжують висловлювати незгоду з позицією свого єпископа, який, як відомо, не підписав рішень Собору єпископів УПЦ від 13 жовтня 2018 року. Не забувайте, що Церква - це не тільки єпископи, але і десятки тисяч людей, які, як виявилось, вміють захищати Православ'я навіть попри позицію свого правлячого архієрея.<br/><br/>2) Якщо у місцевих ЗМІ думають, що таким чином зможуть привернути увагу до окремо взятих осіб, то тут теж є один момент, котрий чомусь не враховано. Ваша &quot;робота&quot; щодо церковної ситуації в Україні та упереджене висвітлення в ній позиції та становища Української Православної Церкви вже настільки набили осокмину віруючим людям, що навіть якщо ви будете видавати якісь правдиві компромати, - вам ніхто не повірить. Тобто, віруючих людей ви не відірвете від Церкви, щоб ви не писали і не знімали. А якщо ще враховувати рівень та якість ваших компроматів, то сумніваюсь, що в них повірять навіть люди не церковні. <br/><br/>3) Великий ПРИВІТ Константинопольському патріархату! Якщо ви там на Фанарі контролюєте ситуацію, а подібні методи у вас були в планах, то я дуже сумніваюсь, що після цього вам вдасться перетягнути на свій бік хоча б одного єпископа з УПЦ (крім, звісно, вже заявлених). І до речі, усі майбутні провокації, а я так розумію, їх ще буде багато, важким тягарем лягають і на ваші плечі. Можна було очікувати подібне від тих, хто з тобтою постійно ворогує, але від так званої Церкви-матері... Мені важко це осягнути своїм розумом. <br/><br/>Вчора, в ефірі однієї з регіональних телепередач, довелося почути відголоски загальної &quot;лінії партії&quot;. Попри те, кожен з учасників переконував глядачів, що політика у Церкву не втручається. Ну... думаю, що хто має очі бачити - той бачить. Радує тільки те, що церковний люд консолідується і згуртовується у цій ситуації. Для Церкви подібне - не вперше. Тому, дасть Бог, переживемо і це.
20 Листопада 2018, 01:58
які страсті, які теорії змови...<br/>а по факту &quot;духовенство&quot; свою &quot;духовну роботу&quot; серед мирян провалило - пияцтво по селах кругом. Зранку на &quot;таїнство вінчання&quot;, а вечором - ковбасяться п&quot;яні під московську попсу, улюлюкають під томне вякання московських &quot;звйозд&quot;-мальчикгеїв &quot;пра нівєсту&quot;...<br/>Я вже і не градую про постійну розпусту попід &quot;клубами&quot;...<br/>А ще, що не святкування, то все напиваються...<br/>І &quot;Московський Патріархат&quot;, той, що домінує на Волині нічого не зробив, щоб здолати ці ганебні явища!
20 Листопада 2018, 08:48
І весь цей бруд та розкол православ'я лише за півтора процента рейтингу.Отямтеся вас навмисно стравлюють під лозунги мови,псевдореформ, а церква- це вже Рубікон.Нікого і нічого вічного тут немає: ні гроші,ні посади,ні зв'язки не врятують,а ось гріхи понесемо з собою.Ще не пізно виправити злочинні плани влади і політологів і не вестися на так звані православні ідеї етнічних іудеїв.
20 Листопада 2018, 09:40
Смертельні гріхи не прощаються і не спокутуються, що пробують робити пузаті голодні попи УПЦ МП- за все прийдеться відповісти ще на землі
20 Листопада 2018, 09:43
Московія каже вдарили по одній щоці підстав іншу.Вдарили по щоці стрельни в писок з вогнемета
20 Листопада 2018, 11:34
Чому ніхто не піднімає питання про закриття ( відкриття ) українських шкіл та церков на території Росії , де сьогодні проживає декілька млн. українців ??? Там їх просто не має і Україна не втручається у їх внутрішні справи . Чому росіяни все так наполегливо роблять в нас , задумайтеся !!! Ми не забороняємо , щоб у нас була російська православна церква , але своя автокефальна канонічна церква незалежної України повинна 100% бути !!!!! А віряни нехай куди хочуть, туди і ходять молитися , це особисте і дуже індивідуальне .
20 Листопада 2018, 11:42
НАША ЦЕРКВА САМА ПРАВИЛЬНА І КАНОНІЧНА.І наш Гундяєв поза конкуренцією...
20 Листопада 2018, 11:48
Ніхто не забороняє вам ходити молитися в російську правослану церкву , це ваш вибір і ваше право на яке ніхто не посягає. Але в Україні , як незалежній державі повинна бути своя канонічна незалежна православна церква ......!!!!!!!!!!!!!!!!!
20 Листопада 2018, 13:05
Поважаючий себе сайт новин, справді патріотичний, не буду позволяти себе такі публікації, в якій є навіть не правдиві слова, брудні висловлення в комментариях одних українців в бік інших, не буде распалювати ненависть а навпаки... Та в загалі куди диветься района влада, що позволяє такі публікації та коментарі!? А президент, Аваков говорили що не допустять конфліктів та релігійної ворожнечі! Чи Гарант брихав чи влада на місці свідомо ігнорує вищу державну владу, та распалює ворожнечі?!
20 Листопада 2018, 15:07
Це сайт новин, який люди читають і поважають... В ньому правду ріжуть... А релігія в сьогоденному житті стала дуже прибутковим бізнесом, без перевірок, податків, страхового стажу та інших заморочок. Тому й будуються церкви на кожній вулиці. А разом з тим, ошатні оселі для священників. А Ви, простолюдини, несіть їм побільше грошей, вони Васм всі гріхи відпустять. Тільки своїх гріхів вони не бояться...
20 Листопада 2018, 15:12
Якщо москалі яничари в нашій домівці конкретно заявили по вказівці Путіна на своєму сатанинсько-розкольницькому збіговиську, що не бути українській церкві, то про який дискус в пріорії може йти мова.Моліться на свого Путіна та царя батюшку заберіться з Криму та Донбасу та не псуйте нам життя
20 Листопада 2018, 15:24
Скільки Гундяєвські архаровці будуть каламутити воду на наших теренах-хіба можна ворогові довірити душу
20 Листопада 2018, 15:57
Проросійським друзям привіт
20 Листопада 2018, 19:40
Якщо не тямиш то не вякай. Релігія бач в тебе прибуткова стала.А ти хоч маленьку лепту туди вніс? Але я забув ,ти ж сам писав що ти атеїст!Без податків кажеш і стажу ну то вигрібай: для всіх церков є обовязкова податкова декларація про сплату за землю, Фінансовий звіт, звіт про неприбуткові організації, щоквартальний звіт про пільги. І сплата єдиного соціального внеску для стажу і майбутньої пенсії. Так що бійся своїх гріхів!
20 Листопада 2018, 21:55
Пане Ровінський ,а що з майном вашого владики і вашим не так? Що про магазин&quot; ікона&quot; не правда,чи про ваші тачки? Хто вас через коліно в Ковелі ламає? І по нюансах:хто в чому хоче вас переконати - голова на плечах для чого. Вибір один - залишатись в лоні РПЦ в Україні і далі поминати Кіріла, чи іти до Української помісної церкви.А по владиці Симеону,який вас у Ковель перетянув - так сьогодні вже зібрали підписи у Вінниці за його підтримку - див.РІСУ. Це 1. тепер 2.Та не переживайте за віруючих людей.Крім вихованих вашими попами фанатиків у Ковелі є тисячі віруючих які розбираються якіЗМІ читати а які - ні,які компромати правдиві і чи вірити у це. А що у наведених вище компроматах не правдивого? 3 . Я так думаю вам як священнику не личить передавати привіти матері церкві Константинопольській, тим більше ви не дурак і правдиву історію читаєте і знаєте.,і називати церкву - матір, так званою . Не переймайтесь так сильно за єпископів УПЦ більшість їх перейде з часом до Української церкви і не лякайте по церквах якимись провокаціями - їх не буде звичайно якщо ви їх самі не влаштуєте. І на кінець про лінію партії - згадай те часи Януковича і як його портрети у вас замість ікон лежали. Але в одному ви праві церковний люд гуртується навколо єдиної Української церкви - дасть Бог і томос буде і обєднавчий собор і ЄДИНА ПОМІСНА УКРАЇНСЬКА ЦЕРКВА!
21 Листопада 2018, 00:05
заберайтесь москалі з УКРАІНСКОІ ЗЕМЛІ тошнить від вас
21 Листопада 2018, 01:58
Як хочеться породистого москаля потримати за кадик
21 Листопада 2018, 01:59
Якщо думаєте, що всі рускі за Московію - то неправда.<br/>Бо Росія - атитируска держава, де керує нерусь, що гірші від наших Пеці і Гройсманів...<br/>Рускі в Росії нічим не володіють, натомість вихідці з Кавказу правлять...<br/>Сучасна Росія належить нерусі... Герої Росії - Кадиров та його бандити-горлорізи, які щемлять рускіх не лише в Чечні а й в Москві...<br/>Перше вересня в Росії переносили, коли був &quot;Курбан-Байрам&quot;, а ви кажете &quot;православна держава&quot;? Та навіть при монголо татарах до Православ&quot;я більше дослухалися ніж тепер!
21 Листопада 2018, 02:03
Я і мої помічники склали присягу Гундяєву ходимо в храм зранку і на вечірню і в інших церквах нам місця немає
21 Листопада 2018, 09:00
Всім ворогам України ставимо свічки
21 Листопада 2018, 12:42
Це той Козак що крав солярку з типовоза.Я знаю де він живе
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024