Прихожани з Ковельщини закликали митрополита Володимира підтримати об’єднавчий Собор

22 Листопада 2018, 09:45
Прихожани з Ковельщини закликали митрополита Володимира підтримати об’єднавчий Собор 9689
Прихожани з Ковельщини закликали митрополита Володимира підтримати об’єднавчий Собор

Звернення до владики підписали майже тридцять прихожан православної церкви Московського патріархату із села Грив’ятки Ковельського району.

«Враховуючи релігійну ситуацію в Україні та ухвалених Вселенським Патріархом рішень щодо надання Україні Томосу, просимо Вас підтримати процес українського православ’я та прийняти участь у Надзвичайному Об’єднавчому Соборі, який має відбутися у м. Києві», – пишуть митрополиту Володимир-Волинському і Ковельському Володимиру мешканці села Грив’ятки, які входять до релігійної громади церкви Собору Пресвятої Богородиці Української православної церкви Московського патріархату.

За словами православних, їхня громада з метою об’єднання вірян обох патріархатів, подолання розбрату між українцями, виступає за створення єдиної помісної Автокефальної церкви.

«Владико, щиро віримо, що Ви почуєте наше прохання!!!» – йдеться у зверненні, під яким підписалися 28 прихожан.

7

7

Читайте також: На Ковельщині стався «бунт» прихожан, які хочуть вийти з Московського патріархату

Коментарі
22 Листопада 2018, 11:54
Украінцям треба об’єднатися і перестати ходити в церкви МП!
22 Листопада 2018, 12:20
Як з Путіновськими прихвостнями можна говорити про душу
22 Листопада 2018, 13:04
Говорити складно і важко але треба питання не просто Украінськоі Церкви<br/>Це фактично бути нашій державі чи підемо в історичне небуття<br/>Більшість прихожан МП це розуміє і готові прийняти правильне рішення<br/>Ім треба допомогти і зробити це повинні ми самі на рівні сімьі друзів сусідів знайомих<br/>На державні інститціі і на КП надіі мало<br/>Наша ДОЛЯ в наших руках ЄДНАЙМОСЯ любімо УКРАІНУ-СЛАВА УКРАІНІ
22 Листопада 2018, 13:49
Підписів повинно бути для початку три тисячі а не тридцят<br/>Треба щоб бородаті задумалися хто іх кормитеме те що не Путін вони знають<br/>на дурних не схожі
22 Листопада 2018, 13:51
Аркуш номер 2. Підписи у верхній частині сторінки викликають сумніви.
22 Листопада 2018, 13:57
Куди хочу - туди й ходитиму. Не вам це вирішувати. Ніхто не порушує ваше право ходити в КП, то не порушуйте моє право ходити в МП, куди ходили діди і батьки. Не треба сваритися, ми повинні працювати на одну країну, де ми живемо, і поважати всіх громадян, незалежно від віросповідання. Хочете мати свою церкву - майте, моліться, але не зганяйте силою всіх до одного колгоспу. З того нічого не вийде, особливо, з такими ворожими закидами, як в попередніх коментарях.
22 Листопада 2018, 14:15
У ковелі є два католицьких монастирі і моляться вони на польській мові і до них діла ніхто немає а тут одна колотуха ніяк не втихомириться війну у селі робить маєш машину їдь в уховецьк молитися і хто ще тебе у двадцятки лишив хочеш другий майдан зробити і не соромно людям в очі дивитися
22 Листопада 2018, 14:30
Заварив Петро Порошенко кашу, розуміючи, що при владі не залишиться, а відтак, може і під суд потрапити, а ви гризіться один з одним, забувши, що ми всі українці, хоча і ходимо в різні храми.
22 Листопада 2018, 14:34
Ніхто не заперечує ,куди людина хоче ходити нехай ходить - це особисте і обговоренню не повинно підлягати . Російську церкву ніхто не закриває !!!! Але в незалежній Україні повинна бути створена православна незалежна автокефальна церква ...!!! А віряни визначаться самі куди їм ходити і молитися . Пам'ятайте що Бог один і неважно в якій церкві і де ви будете молитися Господу Богу і прославлятимете його !!!
22 Листопада 2018, 14:46
Де таке може бути , щоб Господь с сатаною обьєднався? <br/>Що комуністи , що бандерівці —ісчадіє ада. <br/>Скільки років КП брехав про свою канонічність, а тепер їм томос треба про визнання. Нащо ж він вам? Ви ж стільки років брехали людям про свою канонічність, далі брешіть. <br/>А може в Гривятках свій патріархат зроблять? А що? Раз Філарету можна, то і всім можна. Вінчати, хрестити, хоронити, причащати святих таїн. <br/>В кожне село по патріархату! Гроші в касу!<br/>«моголи, моголи...» <br/>Де , в якому цивілізованому демокра ичному суспільстві можливо таке дикарство? Ідіть в сектантів заберіть молитовний будинок, нащо нам на Україні американські віри? А може синагогу заберіть в іудеїв? А щє краще мечеть в мусульман! <br/>«Моголи, моголи...»<br/>Як не соромно? Німцям вилизують , полякам кланяються. Яку ви історію вчили? А тепер під турками ходити будете? Бидло!<br/>«мирні» протести! Оце кидання бруківки в голови живим людям і підпалювання людей горючими сумішами оце мирні протести? Де розвинуте цивілізоване суспільство отаким чином вирішує проблеми? В Америці? Спробуйте підняти там руку на представника правоохоронних органів! На місці розстріляють. <br/>А дочекатися виборів і законним чином переобрати президента чи добитися імпічменту?<br/>«моголи, моголи!!!»<br/>Говорять по російськи?—вбити! І церкви забрати! А далі що? <br/>Якою злістю ви щє вдавитесь?<br/>Папуаси!
22 Листопада 2018, 15:37
Видно сильно пороблено зніму поробки на Павлова13-вхід з вулиці.Приймаю з 24.00до3.00
22 Листопада 2018, 15:59
Скільки існує світ, скільки часу і гонить сатана істнну віру з людей. Господь створив одну церкву, одну віру. Все інше-нападки сатани і гонитва за владою і грішми. Філарет захотів владу і створив свою церкву, про це попереджали святі отці ще задовго до тих подій. Не захотів змиритися з тим, що не його вибрали Патріархом. Де гординя-там сатана. До речі, в 1990 році сам Філарет, ще будучи митрополитом Київським, дуже гарно розказував людям, що таке автокефалія і з чим її їдять. Але ворог не дрімає... Зіпсуватись, на жаль, може сама найкраща людина в любий час. Люди, бережіть віру істинну, якою хрестив нас князь Володимир. Без неї пропадемо, самі наближаємо свій крах.
22 Листопада 2018, 16:40
Що ви шановний говорите , в світі скільки релігій і всі потрібно поважати. Бог один і всі релігійні конфесії йому моляться і його прославляють . Як можна говорити що господь створив одну церкву і одну віру , напевно ту куди ви ходите ??? Світова практика така : кожна незалежна держава має свою незалежну церкву !!! Чому Росія так противиться створенню автокефальної православної української церкви ??? Щоб мати головний вплив на українців ...!!!
22 Листопада 2018, 18:20
Погані москалі на вихід
22 Листопада 2018, 20:34
Ого підписи поставили ті хто до церкви не ходить. ЖАХ!!!! Люди схаменіться не тим займаєтесь. Не гнівіть Бога!!! <br/>А Зоя не може заспокоїтись, людей підмовляє, крутиться як змія на колесі!!!!! <br/>І ще є сумніви щодо правдивості навіть цих підписів бо підписалися ті хто не вміє писати і читати і на даний момент дехто відсутній!!!
22 Листопада 2018, 20:38
Це правда. А де ж попередні більш як сто підписів?
22 Листопада 2018, 20:40
Зоя хай уроки проводить і себе в школі покаже... А то вже забула де робить і ЯК?!!!
22 Листопада 2018, 20:53
35 Конституції України: «Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність».
22 Листопада 2018, 20:54
Дотримуйтесь конституції України.
22 Листопада 2018, 20:58
Дотримуйтесь конституції України. Живіть хоча б позаконах держави в якій знаходитесь, якщо не хочете жити по принципах любові яких навчає віра Християнська. Я це УПЦ!!!
22 Листопада 2018, 20:58
Дотримуйтесь конституції України. Живіть хоча б позаконах держави в якій знаходитесь, якщо не хочете жити по принципах любові яких навчає віра Християнська. Я це УПЦ!!!
22 Листопада 2018, 20:58
Дотримуйтесь конституції України. Живіть хоча б позаконах держави в якій знаходитесь, якщо не хочете жити по принципах любові яких навчає віра Християнська. Я це УПЦ!!!
22 Листопада 2018, 20:59
Зоя заспокойся займайся роботою в школі не можеш навчити одну дитину в класі читати а лізеш в релігію
22 Листопада 2018, 21:00
Зоя заспокойся займайся роботою в школі не можеш навчити одну дитину в класі читати а лізеш в релігію
22 Листопада 2018, 21:00
Вибачаюсь Конституції з великої букви. Виправляю сам.
22 Листопада 2018, 21:08
Цитую далі Конституцію України, для тих хто проживає на території України і у коментарях відправляє інших людей &quot;чемодан вокзал і т.д&quot; напевно ви не навчались у школі в Україні або чхали на неньку України і привели жити по принципах стада, то і на Вас поширюються закони України і Ви повинні їх виконувати ПРАВА, СВОБОДИ ТА ОБОВ'ЯЗКИ ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА<br/>Стаття 21. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.<br/><br/>Стаття 22. Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними.<br/><br/>Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.<br/><br/>При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.<br/><br/>Стаття 23. Кожна людина має право на вільний розвиток своєї особистості, якщо при цьому не порушуються права і свободи інших людей, та має обов'язки перед суспільством, в якому забезпечується вільний і всебічний розвиток її особистості.<br/><br/>Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.<br/><br/>Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.
22 Листопада 2018, 21:17
Зою в депутати!!!!!
22 Листопада 2018, 21:19
450 які на благо України працюють, Вас там явно не вистачає.
22 Листопада 2018, 21:39
Про таких як ти говорять: тобі хоч і Тризуб поставити на башнях кремля - скажеш криво висить.
22 Листопада 2018, 21:58
Всі послідовники Гундяєва поїдуть у Москву,а всі мої клієнти за мною у Черкаси
22 Листопада 2018, 23:02
Дай Боже
23 Листопада 2018, 12:20
Затягнувся процес
24 Листопада 2018, 14:02
Краще би тобі , Зойка, було би свинею на світ народитися. Похрюкала би рік та і мученицькою смертю і відправилась би у свинячий рай. А так доведеться тобі горіти в пеклі , в смолі варитися за те , що гониш церкву христову, що знущаєшся над християнами. Але не все втрачено. Допоки живеш , зможеш принести покаяння. Можливо , Бог тебе простить
24 Листопада 2018, 14:02
Краще би тобі , Зойка, було би свинею на світ народитися. Похрюкала би рік та і мученицькою смертю і відправилась би у свинячий рай. А так доведеться тобі горіти в пеклі , в смолі варитися за те , що гониш церкву христову, що знущаєшся над християнами. Але не все втрачено. Допоки живеш , зможеш принести покаяння. Можливо , Бог тебе простить
24 Листопада 2018, 14:03
Краще би тобі , Зойка, було би свинею на світ народитися. Похрюкала би рік та і мученицькою смертю і відправилась би у свинячий рай. А так доведеться тобі горіти в пеклі , в смолі варитися за те , що гониш церкву христову, що знущаєшся над християнами. Але не все втрачено. Допоки живеш , зможеш принести покаяння. Можливо , Бог тебе простить
24 Листопада 2018, 22:31
Повиганяю московських бісів з дурних Гундяєвских попів
25 Листопада 2018, 01:41
Як все запущено
27 Листопада 2018, 02:09
Один і той самий придурок під різними ніками по два по три рази за однне і те саме топить...<br/>Ти хоть текст змінюй і стиль міняй...<br/>А запис від &quot;12:46 22.11.2018&quot; взагалі повинен зацікавити СБУ
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024