У дубівській школі оновили теплотрасу

22 Листопада 2018, 12:08
Теплотраса 2670
Теплотраса

Дубівська громада визначила одним з пріоритетів свого розвитку – зменшення залежності від енергоносіїв.

Тому більшість капіталовкладень у громаді припадає саме на застосування енергоощадних технологій в наших комунальних установах, – повідомляє Роман Троцюк у Facebook.

Нині мова піде про Дубівську школу.

У минулому році в цій установі реалізували проект з перекриття та утеплення приміщення старого корпусу школи. Саме цей проект дав змогу підвищити тепловий режим в утепленому приміщенні, змінити його зовнішній вигляд та зменшити витрати на нагрівання приміщення.

У закладі працює котельня на твердому паливі, яка опалює два корпуси школи, приміщення будинку культури та амбулаторії. Теплотраса, яка з'єднує котельню з перерахованими приміщеннями, мала погане утеплення.

Внаслідок поганого водовідведення скловата, якою були і так погано ізольовані труби, була майже постійно мокрою та не виконувала своїх функцій.

У дописі Роман Троцюк детально описав суть проблеми:

«Лотки, по яких проходить теплотраса, були заповнені водою. Велика кількість теплової енергії, яку виробляла котельня, йшла на нагрівання води в лотках та нагрівання землі навколо теплотраси.

Гаряча вода спочатку віддавала тепло землі, а вже потім потрапляла в приміщення та нагрівала їх. Одним з найважливіших проектів запланованих для реалізації в 2018 році був обраний проект по заміні тепломережі в Дубівській школі.

Реалізація даного проекту дасть змогу зменшити витрати палива для опалення приміщень щонайменше на 20% та відверне можливість прориву теплотраси під час опалювального сезону (в кінці минулого, біля приміщення будинку культури, стався прорив, який відремонтували кочегари котельні самотужки).

Підігрів теплотрасою землі був таким, що зимою вздовж траси можливо було косити траву. Практично, проект по заміні тепломережі в Дубівській школі реалізовано.

Вартість робіт сягає більше 600 тисяч гривень. Теплотраса замінена на нові сучасні попередньо ізольовані труби, замінені регулювальні крани в розподільчих колодязях.

Установи нещодавно переключені на нову теплотрасу та обігріваються в звичному режимі. Залишається лише спостерігати за економією енергоносіїв.

Оскільки, в громаді в 2017 році введена система моніторингу за використанням енергоносіїв в комунальних закладах громади сьогодні ми маємо можливість бачити плоди, які нам дають енергоощадні заходи. Світлини з даного об'єкту пропоную Вашій увазі. На світлинах знятих минулої зими видно шлях проходження старої теплотраси по ділянках на яких розстав сніг.

В даній школі своїми силами був побудований в цьому році склад для зберігання дров та забетонована підлога в складі для зберігання торфобрикету. В минулому була змонтована зі старих панелей площадка для розвантаження торфобрикету. Це дасть можливість полегшити роботу кочегарів в зимовий період та зменшити втрати торфобрикету».
















 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром