Ковель взяв участь у німецько-українській конференції

23 Листопада 2018, 12:00
Ковель є учасником німецько-українського проекту 1578
Ковель є учасником німецько-українського проекту

Заступник міського голови Ігор Прокопів взяв участь у третій німецько-українській конференції партнерств між громадами у Фрайбурзі-в-Брайзгау у Німеччині.

Про це повідоляється на сайті Ковельської міської ради.

Це стало можливим завдяки тому, що Ковель є учасником проекту «Партнерство з містами України» Сервісної служби «Громади в єдиному світі» (SKEW)/ Engagement Global. Саме у його рамках і відбувся цей захід, на який прибули керівники та представники 80 німецьких і українських громад, які підтримують партнерські зв’язки. Загалом майже 170 учасників.

Конференція стала ще одним важливим кроком в історії німецько-українського співробітництва, демонструючи інтерес до поглибленої двосторонніх взаємин.

Учасників форуму вітали Надзвичайний і Повноважний Посол України в Федеративній Республіці Німеччина Андрій Мельник, представник Федерального Міністерства економічної співпраці і розвитку Німеччини Доріс Віттелер-Шпітельман, директор офісу GIZ в Україні Сабіне Мюллер та інші.

Після трьох років успішного впровадження проекту «Партнерства з містами України» SKEW було представлено розвиток партнерських зв’язків на місцевому рівні. Під час фахових доповідей та панельних дискусій обговорено різноманітні теми німецько-українського співробітництва.

Ковель теж має партнерів в Німеччині. Це міста — Вальсроде і Барзінгхаузен, тому зазначають, що участь у конференції — чудова нагода перейняти досвід інших громад. Зокрема, Львова і Фрайбурга, які успішно діють в енергетичній сфері, туристичному бізнесі, мають хороші напрацювання у галузі освіти та культури.

До уваги присутніх було презентовано співпрацю міст Ватлінгена і Трускавця, Полтави та Остфільдерна, Магдебурга і Запоріжжя.

Коментарі
23 Листопада 2018, 19:08
А який ефект для Ковеля від тих панельних дискусій?
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024