На Ковельщині фермери звільнили самовільно зайняту землю

25 Листопада 2018, 11:38
На Ковельщині фермери звільнили самовільно зайняту землю 2632
На Ковельщині фермери звільнили самовільно зайняту землю

Одне з фермерських господарств Ковельщини звільнило самовільно зайняту земельну ділянку площею понад 18 га й вартістю 13 мільйонів гривень.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Волинської області.

Земельна ділянка знаходиться за межами села Грушівка Білашівської сільської ради.

Прокурори зверталися до суду з позовною заявою в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, адже у ході проведеної ГУ Держгеокадастру перевірки з'ясувалося, що фермерське господарство без жодних правовстановлюючих документів використовує цю земельну ділянку.

Ділянка із земель запасу сільськогосподарського призначення державної власності була оброблена та засіяна пшеницею. При цьому договір оренди землі господарство не укладало й рішення органу місцевого самоврядування або державної влади про надання земельної ділянки в користування фермерського господарства не приймалося.

Факту самовільного зайняття ділянки фермери не заперечували, проте станом на кінець серпня 2018 року добровільно її не звільнили та не повернули.

У справу втрутилася прокуратура.

Нині фермери звільнили самовільно зайняту земельну ділянку. 

Коментарі
25 Листопада 2018, 15:17
тепер заросте бур"яном. Думаєте хтось візьме її в оренду. А дулю з маком. засіємо її коноплею, та й будемо тишком нишком з неї дурь косити. А спитають чия земля- скажемо державна. нічого не знаємо.
25 Листопада 2018, 18:19
Повністю погоджуюсь. Ото провела роботу прокуратура. та подивіться скільки самі нахапали. Ті фермери не вивезли її на кордон а на місці обробляли та ще б заохотили б аби не пустувала. Будуть будяки і борщівник розмножуватись і діток травити.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024