Майдан: як відзначили День села

29 Листопада 2018, 12:07
День села у Майдані 2692
День села у Майдані

У селі Майдан Голобської ОТГ відзначили День села і професійне свято працівників сільського господарства.

Про це повідомляється на сторінці Ковельської РДА у Facebook.

У населеному пункті немає храму і більшість мешканців відвідує Святопокровську церкву у сусідньому Солотвині, та з прадавна престольним празником у Майдані вважали свято Архистратига Михаїла. Відтак не дивно, що і День села вирішили святкувати в цю пору, найближчої неділі – 25 листопада.

Свято розпочалося із урочистої програми. Із теплими словами привітати майданців завітав заступник голови районної державної адміністрації Аркадій Степанюк

«Дорогі земляки! Дуже радісно на душі, коли відвідуєш подібні заходи, і ще більше тепло на стає від того, коли ці іскорки бачиш у ваших очах. Таки справді: що треба людям? Спокійно працювати, годувати родину, духовно та культурно розвиватися, а також відпочивати. Приємно, що останнім часом чи не кожне село району демонструє, що вміє самостійно, без сторонньої допомоги організувати для себе не просто культурний відпочинок, а справжнє свято! Дякую вам за це», – сказав Аркадій Степанюк.

Присутніх також привітали секретар Голобської селищної ради Ангеліна Біліч та староста села Майдан Наталія Гоголюк.

Вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх полеглих українців на Сході, ця біда забрала життя молодого мешканця села Майдан, воїна АТО Павла Редьковича.

Концертну програму підготувала завідувачка сільським клубом Світлана Метілка. Виступи місцевих аматорів сцени та учнів початкової школи були різножанровими, адже потішили своїх земляків і співами, і гуморесками, і театралізованими постановками. 

 










Коментарі
29 Листопада 2018, 23:41
То в Вас там такий поважний чоловік вийшов в люди і церкву не побудував?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром