Воля-Любитівська: жителі села побоюються, що закриють фельдшерсько-акушерський пункт

30 Листопада 2018, 17:24
Воля-Любитівська: жителі села побоюються, що закриють фельдшерсько-акушерський пункт 4425
Воля-Любитівська: жителі села побоюються, що закриють фельдшерсько-акушерський пункт

Жителі села Воля-Любитівська побоюються закриття місцевого медичного закладу.

Про це повідомляється на сайті Ковельської районної ради.

На ім’я голови Ковельської районної ради Андрія Броїла надійшло колективне звернення від жителів села Воля-Любитівська. В своїй заяві селяни з надією просили допомогти вирішити дуже важливе для них питання – посприяти забороні закриття місцевого фельдшерсько-акушерського пункту.

Адже, новації медичного реформування не всім до вподоби і мешканці Ковельщини стурбовані тим, що таке нововведення призведе до закриття медичних установ, з чим вони й не погоджуються: стукають в усі двері, збирають підписи, роблять усе можливе, аби відстояти свій ФАП.

Щоб спростувати інформацію щодо закриття медичного закладу голова районної ради Андрій Броїло разом з заступником голови ради Олександром Пасенковським, головою Любитівської сільської ради Віктором Павловим та головним лікарем центру ПМД Ковельського МТМО Олегом Кубаєм зустрілися з жителями села Воля-Любитівська в місцевому медзакладі.

Під час зустрічі розповіли про основні принципи медичної реформи, обговорили майбутнє сільських ФАПів, зокрема і місцевого медичного закладу, в приміщенні якого і відбувалася зустріч.

Виступаючи перед присутніми голова районної ради Андрій Броїло наголосив на тому, що районна влада, спільно з керівництвом Ковельського МТМО стоять чітко на позиції максимального збереження всіх медустанов в районі. В наступному році за кошти які надійдуть з державного бюджету на утримання закладів охорони здоров’я планується значно покращити матеріально-технічну базу амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. Значні кошти з місцевих бюджетів в тому числі об’єднаних територіальних громад та бюджету Ковельського МТМО буде спрямовано на функціонування таких закладів первинної медичної допомоги, як фельдшерсько-акушерські пункти.

Все це має, на думку голови райради, забезпечити доступність та якість медичного обслуговування населення.

Про особливості роботи сімейних лікарів, проведення профілактичних оглядів, диспансеризації хворих присутнім розповів головний лікар центру ПМД Олег Кубай.

На завершення заходу жителі Волі-Любитівської висловили сподівання, що обіцяне посадовцями, буде реальністю.

 

Коментарі
30 Листопада 2018, 19:35
дурненькы ви- це ж ПАКРАЩЕННЯ йде до нас.
30 Листопада 2018, 19:50
Не має на вас Клімчука Бориса, царство йому небесне. Він би вам закрив. Десятому переказали б.....
30 Листопада 2018, 20:32
РЕВА: В Україні багато людей старої закалки! Вони довго живуть! Ми змушені утримувати пенсіонерів до 80-85 років! Це покоління довгожителів. «Причина дефіциту Пенсійного Фонду в тому, що в Україні дуже багато пенсіонерів! Багато людей старого гарту! Вони довго живуть! Тому ми змушені утримувати пенсіонерів до 80-85 років! Це покоління довгожителів» …<br/><br/>Ось як відреагував на ці «слова» журналіст Mihail Shnayder:<br/><br/>«Тільки вдумайтеся в ці слова! Цей Цинічний чиновник обурюється, що люди довго живуть! Обурюється самим фактом наявності в Україні літніх людей! Я думаю була б його воля! Він особисто почав би знищувати українських пенсіонерів» … ВАМ І РЕХВОРМА,
30 Листопада 2018, 22:04
І скільки тим людям треба? Їм вже стільки всього наобіцяли, а їм ще мало....
30 Листопада 2018, 23:47
Да іменно
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром