У Колодяжному влаштували свято для дітей з інвалідністю

02 Грудня 2018, 09:41
У Колодяжному влаштували свято для дітей з інвалідністю 3616
У Колодяжному влаштували свято для дітей з інвалідністю

Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю відбувся тематичний захід для дітей з особливими освітніми потребами та їх батьків на базі Інклюзивно-ресурсного центру Колодяжненської сільської ради об’єднаної територіальної громади.

У заклад інклюзії завітали: перший заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, заступник голови райдержадміністрації Аркадій Степанюк,  начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Давидович,  її заступник Світлана Ювченко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Ірина Ревейчук. Про це повідомляють у відділі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Головними ж гостями свята, котрі і створили атмосферу, наповнену сонячними посмішками і  веселим гомоном, були  вихованці Центру – діти з особливими освітніми потребами, ті, заради кого і   вдалось успішно втілити в життя чудову ідею, яка була задекларована у Меморандумі  про співпрацю щодо формування на Волині  мережі Інклюзивно – ресурсних центрів, підписаному головою райдержадміністрації Віктором Козаком  під час візиту на Волинь  Марії Порошенко у лютому 2018 року.

Наразі Інклюзивно-ресурсний центр, котрий очолює Тетяна Демчук, успішно працює, а основним видом його діяльності є проведення комплексної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно - розвиткових послуг та забезпечення системного кваліфікованого супроводу дітей з особливими освітніми потребами. Тут  затишно, тепло, сонячно, завжди панує по - домашньому гостинна і привітна атмосфера, адже працівники закладу докладають не лише максимум зусиль, а й усю душу і серце, аби зігріти дітей, які потребують  особливої уваги, підтримки і  любові.

Гарним подарунком для усіх учасників зібрання стала мистецька програма підготовлення відділом культури райдержадміністрації та музичні номери у виконанні юних вихованок Ковельської школи мистецтв Анастасії Смаль та Оксани Левчук.

Насамкінець на діток чекав приємний сюрприз – перегляд цікавого мультика і частування солодощами, а батьки стали учасниками тренінгу, що мав назву «Особливості виховання особливих дітей».














Читайте також: У Ковелі відкрили інклюзивно-ресурсний центр

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024