У Ковелі представили проект бюджету на 2019 рік

05 Грудня 2018, 11:00
3465

Начальник фінансового управління Ковельської міської ради Валентина Романчук представила проект бюджету міста на 2019 рік робочій групі з його підготовки.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Валентина Олександрівна зазначила, що робота над документом Ковеля ведеться досить давно. Відбулося ряд консультацій, зустрічей з головними розпорядниками коштів, провели аналіз їх використання у нинішньому році.

Формування проекту здійснили з урахуванням тенденцій соціально-економічного розвитку міста, що склались у 2018 році, виконання міського бюджету та Прогнозу соціально-економічного розвитку міста на 2019 рік.

Тож за усіма підрахунками загальний обсяг фінансового ресурсу міста Ковеля на 2019 рік становитиме понад 779 мільйонів гривень. Основні призначення якого спрямовуються на соціальний захист, освіту, охорону здоров’я та комунальну сферу.

Як і у попередніх роках, базовим джерелом наповнення загального фонду міського бюджету залишається податок та збір на доходи фізичних осіб, частка якого в прогнозованому обсязі доходів загального фонду (без урахування трансфертів) - 55,5 відсотка. Відповідно до вимог чинного бюджетного законодавства норматив відрахування податку на доходи фізичних осіб до міського бюджету залишається на рівні 60 відсотків.

Таким чином, цих коштів місто отримає понад 178 мільйонів гривень, що більше очікуваних надходжень 2018 року на 23 мільйонів грн, або на 15 відсотків.

Від акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів) Ковелю дістанеться понад 22 мільйони гривень, що майже на мільйон менше очікуваних надходжень попереднього року. Зменшення надходжень акцизного податку обумовлено тим, що основними платниками, а саме ТОВ «Тедіс Україна» та ТзОВ «Квартал 5» суттєво зменшились обсяги реалізації тютюнових виробів та алкогольних напоїв. 

Поки у 2019 році 13,44 відсотка акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного пального зараховуються до бюджетів місцевого самоврядування. Прогнозна сума цих надходжень на 2019 рік - понад 17 мільйонів гривень.

Валентина Романчук розповіла, що бюджет розвитку на 2019 рік за планами – 12, 5 мільйони гривень. Левову частку місто планує отримати від продажу землі — 9 мільйони гривень та відчуження майна — 2 мільйони гривень.

 


 

 

Зазначається, що найскладнішим у фінансовому плані у наближчі два роки є реалізація проекту з реконструкції колишнього стадіону «Локомотив».

Як відомо, Ковель разом з польським та білоруським однойменними містами Щучин виграв проект «Транснаціональні центри діалогу культур». Він передбачає будівництво на основі існуючих спортивних об’єктів спеціальних культурних центрів. У нашому місті він з’явиться саме на базі стадіону «Локомотив».

Читайте також: Ковель підписав міжнародну угоду, яка передбачає реконструкцію стадіону «Локомотив»

Хоча і місто отримало європейські гроші — це майже мільйон євро, але їх буде недостатньо, адже кошторисна вартість об’єкта — 88 мільйонів гривень. Свою допомогу і підтримку пообіцяв народний депутат Степан Івахів. Він лобіюватиме це питання на державному рівні. Але разом з тим і місто має внести свою дольову участь у будівництво. Відповідно до проекту включено видатки у сумі 7 мільйонів 600 тисяч гривень.

Першочергово у місті будуть виконуватись роботи на тих об’єктах, на які уже є проектно-кошторисна документація.

На міське будівництво і функціонування житлово-комунального господарства – обсяг капітальних вкладень визначений в розмірі 41 мільйонів 404 тисяч гривень.

На ремонт доріг спрямовано понад 19 мільйонів гривень. Таку ж суму планують залучити і з обласного бюджету. У наступному році продовжать реконструкцію вулиці Відродження, капітальний ремонт буде здійснено на вулицях Симоненка, 40 років Перемоги, Винниченка, Мічуріна, Тимошенка.

Також у 2019 облаштовуватимуть дворові території – на Володимирській, 85, 40 років Перемоги,17, 1 Грудня,2 та 4.

На поточний ремонт доріг та прибудинкових територій буде виділено понад 14 мільйонів гривень.

Продовжать роботу з прокладання мереж водовідведення, будівництва водогонів та реконструкції вуличного освітлення. Передбачено будівництво зовнішніх мереж для електропостачання 286 житлових будинків в районі вул. Полуботка (вул. Тичини , Сосюри, Рильського, Куліша,Черемшини, Панча, Відродження, Кривоноса, Яворницького, Івана Сірка, Дорошенка, Руданського, Грінченка).

Виділять кошти РЖКП №1 та РЖКП №2 на капітальний ремонт ліфтів та житлового фонду.

У наступому році також заплановані роботи в закладах освіти. Це — капітальний ремонт фасаду із заміною вікон школи №3. Капітальні ремонти в дитячих дошкільних закладах, придбання основних засобів.

Також місто виділить кошти на поточні ремонтні роботи у закладах культури і спорту. Зазначається, що в основному ці об’єкти уже були оновлені в попередні роки.

Майже шість мільйонів отримає Ковельське МТМО. Цю суму вони планують використати на придбання медичного обладнання.

Також у 2019 році свою роботу розпочне молодіжний центр. На його діяльність теж передбачені кошти.

На наступний рік місто зберігає всі Програми, що діяли у нинішньому році, більшість з них — соціальні.

Коментарі
05 Грудня 2018, 13:20
То на Локомотиві буде мити бабло колишній радник мера Канащук.
05 Грудня 2018, 15:46
Да, конащук буде там бабло мені мити. І шо з того ? Мені треба бабло. І весь той мільйон з європи я собі відмию, а плєсєнь заплатить за все інше!
05 Грудня 2018, 21:02
На ціле місто дві з половиною вулиці і ті розіб’ють кусками щоб на аукціон не виставляти?!?!?<br/>ПОЗОР!<br/>В Луцьку дороги поробили, оце масштаб!
22 Січня 2019, 20:27
Мене звуть пан Картер Коллінз, я приватний кредитор, який видає позику приватним і корпоративним особам. Вас відхилили численні банки? Чи потрібно фінансувати свій бізнес? Вам потрібні фінанси для розширення вашого бізнесу? Або вам потрібен персональний кредит ?. зв'яжіться з нами зараз :: [email protected]<br/><br/> Кваліфікації щодо цієї транзакції:<br/><br/>  1) Позичальнику слід довіряти добросовісно і безмежно. 3) Кредит може бути наданий навіть з низьким кредитом. 4) Фіксована ставка Позики - 2%. Ми видаємо позику від € 5000 до € 15,000,000.00.<br/><br/>ФОРМА ДАНИХ КОРИСТУВАЧІВ<br/><br/>1) ВАШЕ ІМ'Я:<br/>2) SEX:<br/>3) ВАША КРАЇНА:<br/>4) ВАША ОКУПАЦІЯ:<br/>5) ВАШ БЮДЖЕТНИЙ СТАТУС:<br/>6) НОМЕР ТЕЛЕФОНУ:<br/>7) МІСЯЧИЙ ДОХОД:<br/>8) АДРЕСА:<br/>9) ПРИЗНАЧЕННЯ:<br/>10) Запит на позику:<br/>11) ТЕРМІН КРЕДИТУ:<br/>12) НОМЕР ШТО:<br/>зв'яжіться з нами зараз :: [email protected]<br/>З найкращими побажаннями<br/>Г-н Картер Коллінз
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024