У Ковелі підписали освітній екологічний проект «Україна без сміття»

08 Грудня 2018, 12:00
У Ковелі підписали освітній екологічний проект «Україна без сміття» 4881
У Ковелі підписали освітній екологічний проект «Україна без сміття»

Міський голова та представники гімназії імені Олени Пчілки і школи № 10 підписали освітній екологічний проект «Україна без сміття».

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Підписання проекту відбулося 7 грудня.

Реалізацію заплановано розпочати в 2019 році на базі цих закладів.

У гімназії та школі №10 планують прибрати звичайні кошики для сміття і встановити спеціальні сортувальні майданчики з 3-х контейнерів – для паперу, відходів упаковки та залишкового сміття.

Збираючи все це, та здаючи на переробку, заклади отримають кошти, які в подальшому спрямують на потреби, визначені саме школярами шляхом голосування (придбання спортивного інвентаря, розвиваючих ігор, проведення різноманітних екскурсій, походів тощо).        

З міського фонду охорони навколишнього природного середовища планується оплатити навчальні лекції, які проведуть фахівці громадської організації «Україна без сміття».

Основне завдання проекту полягає в навчанні школярів правильно сортувати сміття, розподіляючи ресурсноцінні компоненти (папір, скло, метал, пластик) і органічні відходи.

Також за гроші фонду планують придбати сортувальні набори початківця, які складаються з трьох контейнерів, виготовлених з п’ятишарового картону з ламінованими верхніми кришками та призначені для багаторазового використання (термін служби до 7 років).  Вартість одного набору становить 500 гривень.

Для міської гімназії їх передбачено 6, а для школи №10 – 14 на загальну суму 10 тисяч гривень.

Кошти, отримані від здачі сміття, як вторсировини, мають надходити на окремий рахунок навчального закладу. Кожен учень повинен мати можливість за допомогою інтернет-ресурсу відслідковувати стан коштів на рахунку, вносити пропозиції та брати участь в голосуванні щодо їх використання.

 


Коментарі
08 Грудня 2018, 14:15
а де ті контейнери, що міська рада купила памідорисі. Чому не ставлять їх по місту? Для чого їх купляли. Там їх скоро памідориха по нужних людях порозсоває.
08 Грудня 2018, 21:03
нічого не поробиш. памідориха кума Товстиги і він її прикриває. Тому й такий бардак.
10 Грудня 2018, 04:13
А далі куди розсортоване?<br/>Сміттєпереробні заводи де?
10 Грудня 2018, 13:02
Супер!! Треба починати навчати дітей екожиттю! А там вже і батьків діти навчать!!
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024