Ковельчан закликають взяти у родину дітей непростої долі

16 Грудня 2018, 15:50
Ковельчан закликають взяти у родину дитину непростої долі 2661
Ковельчан закликають взяти у родину дитину непростої долі

Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає актуальнішою і болючішою для нашого суспільства.

Про це повідомляє Ковельський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на сайті міськради.

Впродовж останніх років змінилися пріоритети державної політики. Перевага надається вихованню дітей пільгових категорій у родині (усиновлення, опіка, дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї).

У прийомну сім'ю прийомні батьки беруть на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей. Тут вони мешкають до досягнення повноліття або до 23 років, якщо навчаються у ВУЗі.

Дитячий будинок сімейного типу формується і діє за таким же принципом. Але може бути розміщено 5-10 хлопчиків і дівчаток.

Неповнолітні, які виховуються у таких родинах не втрачають статус сироти, або позбавленої батьківського піклування. За ним зберігаються всі пільги, передбачені законодавством України. Прийомні батьки допомагають підтримувати контакт вихованців з її біологічними родичами.

Такі форми влаштування – тимчасові, оскільки розглядаються варіанти повернення дитини в біологічну сім'ю, або усиновлення іншими людьми (при встановленні контакту).

Прийомній сім'ї щомісяця виділяється державна соціальна допомога для придбання одягу, взуття, м'якого інвентарю, лікарських засобів, предметів особистої гігієни, іграшок, книжок, продуктів харчування. Призначається й грошове забезпечення. Суми коштів, які належать вихованцям як пенсія, аліменти чи інші види державної допомоги, переходять у розпорядження батьків-вихователів.

«У нашій країні є дуже багато дітей, які мріють про маму і тата. Ваша сім’я може стати для них осередком любові і тепла, якого вона прагне... Можливо, саме Ви навчите їх більше усміхатися і бути щасливими. Віримо, що Ви – чуйна та щира людина. Наважтеся на цей крок! Ваш малюк чекає на Вас!», – йдеться у повідомленні.

За додатковою інформацією звертайтеся: Ковельський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та служба у справах дітей, вулиця Незалежності, 73 (Будинок рад), каб. № 106, 107, 108, тел 6-17-48.

Коментарі
16 Грудня 2018, 20:06
а чому в ковелі не побудують дім сімейного типу
17 Грудня 2018, 19:09
А Гупік що за дарма дітей роздає чи за опікунство ще грошей захоче знаємо як він турбується за тих нещасних дітей
17 Грудня 2018, 21:22
Шукає покупців
20 Грудня 2018, 00:21
Про "Бардак" у Службах захисту дітей Волині публікують майже щорічно. Остання (суттєва) https://24tv.ua/denisova_povidomila_skilki_ditey_zniklo_bezvisti_iz_zhorstoko_pritulku_na_volini_n1009783. У Ковелі Вельма Ж.В. та Гупік, ЖВАВО ТОРГУЮТЬ ДІТКАМИ "непростої долі" відбираючи їх у біологічних батьків, зімість допомоги їх батькам, що потрапили у скрутне становище. Разом з пяничкою (яку ловили за кермом) Директором ЦСПРД- Оленою Гануліч (Там де знущалися з діток), у батьків яких наявне майно тих діточок незаконно відбирають, поміщають до Гануліч, а вже та "добра тітонька" підшукує родини, що успадкують пільги та майно батьків. Прикро, що не захистив діток і суддя Панасюк С.Л., ухвалу якого ЛвівськийАпеляційний адмінсуд скасував як незаконну. У цій торгівлі замішана і відома адвокатка - Демчук Н.В. зі своїм помічником - ЛЮБИТЕЛЕМ МАЛОЛІТНІХ ДІТЕЙ - ДОКТОРОМ КО (Косцювятом) і Баба Віра Сарапіна (БЕЙЖА), яка у судовому засіданні заявила, що "пристроїла вже багато діток" Гануліч О. так возлюбила дитинку У...Анастасію, що за кошти платників податків утримує цю дитину понад визначений положенням термін удвічі. Гупік як пес гавчить за батьківську хату батька малолітньої, яка батьком успадкована від його батька...Так Гроші засвербіли захисникам дітей...
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024