Вербка: у селі вирішили екологічну проблему з нечистотами, які текли з міських багатоповерхівок

22 Грудня 2018, 15:00
Вербка: у селі вирішили екологічну проблему з нечистотами, які текли з міських багатоповерхівок 3955
Вербка: у селі вирішили екологічну проблему з нечистотами, які текли з міських багатоповерхівок

Дубівській громаді вдалося відвернути екологічну проблему, яка виникала впродовж останніх дванадцяти років.

Про це повідомляє голова Дубівської громади Роман Троцюк на своїй сторінці у Facebook. 

У селі Вербка, у районі Льонозаводу, впродовж останніх десяти років, нечистоти, які збігають з міських багатоквартирних будинків (вулиця Кияна) вириваються з каналізаційного колектора та витікають на подвір’я та на прилеглі території жителів даного села.

«Багатоквартирні будинки, які перебувають на балансі міської ради, розміщені на землях Дубівської ОТГ, а отже й колектор проходить по землях громади. Про дане явище, в той час, я не тільки почув, а й побачив на власні очі. В пониженнях стояло озерце з каналізаційних нечистот від якого виділявся неприємний запах. Звісно, побачивши дане явище, я дав обіцянку вирішити цю проблему», – йдеться у дописі Романа Троцюка.

Голова громади розповідає, що з першого погляду, цю проблему було легко вирішити: «Будинки міські, водоканал, який бере кошти з жителів за каналізування, транспортування та очистку – міський, очисні споруди, куди перетікають нечистоти, теж міські. Здавалося, звернувшись в міську раду, або Ковельський водоканал знайдемо порозуміння та вирішимо проблему».

Однак виявилося, що проблемна частина каналізаційного колектора не перебуває на балансі ні в Ковельському водоканалі, який транспортує по ньому нечистоти, ні в Ковельського молокозаводу, який передав свої мережі водоканалу. Місто відмежувалося від даної проблеми. Дана ділянка виявилася нічиєю.

«Оскільки вона проходить по нашій території нам нічого не лишалося, як взяти її на баланс та своїми силами вирішувати проблему, адже здоров’я наших жителів для нас найважливіше. Продовж 2017 року ми виготовили проект. В 2018 з бюджету громади виділили половину коштів. Подавши проект на конкурс нам вдалося з обласного бюджету залучити другу половину. Завдяки високій кваліфікації фірми «Зеніт» нещодавно вдалося завершити реконструкцію колектора. Надіюсь, що проблему знято і вона не буде турбувати жителів мікрорайону декілька десятків років», – йдеться у дописі Романа Троцюка.

Вартість виконаних робіт – 664 372 гривень.

Ось так на балансі Дубівської сільської ради з’явилася частина нового каналізаційного колектору і у громаді вирішують, що краще запропонувати Ковельському водоканалу – придбати у сільради частину каналізаційного колектору по балансній вартості чи передати в управління фірмі, яка буде обслуговувати колектор та брати з водоканалу кошти за транспортування нечистот.

Зазначається, що другий варіант дасть змогу наповнювати бюджет громади впродовж багатьох років. 

 










Коментарі
22 Грудня 2018, 20:01
Північний потік - 3
22 Грудня 2018, 21:51
Рома Троцюк мусів би знати що на землях Дубівської громади мешкають жителі Дубівської громади. В будинках, що належать ним на праві приватної власності. І місто Ковель ніякого відношення до дубівської землі і будинків на ній не має.
22 Грудня 2018, 22:07
ЗЕМЛЯ І ЛЮДИ мусив би знати, що місто Ковель утримує житловий фонд Дубівськлї ОТГ по вул.В.Кияна починаючи від повороту на хлібозавод!
22 Грудня 2018, 22:34
Заглянь в Конституцію. Там є чітко написано що таке власність. І що таке комунальна власність. І що таке приватна. Немає житлового фонду Дубівської ОТГ. Немає житлового фонду міста Ковеля. Якщо і є то буквально пару квартир у власності міста. Всі інші є приватна власність людей. І та власність розміщена на різних територіях. Утримувати цю власність люди мусять самі. Якщо не хочуть то по договору передають утримання різним жекам, вересам.
22 Грудня 2018, 23:36
Ну утримують, а обслуговують.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром