Ковельське РЖКП № 2 обманювало мешканців багатоповерхівки

24 Грудня 2018, 09:55
Наталія Гейко 18076
Наталія Гейко

Поліція розслідує кримінальне провадження щодо заволодіння грошовими коштами, які виділялися на утримання житлового будинку.

Власник квартири Леонід Ніколаєв, який проживає у багатоповерховому будинку на вулиці Сагайдачного у Ковелі, звернувся до керівника місцевої прокуратури Олександра Бабенкова із заявою про кримінальне правопорушення.

За словами заявника, на ремонтне житлово-комунальне підприємство № 2 покладено обов’язок щодо надання послуг, зокрема, з утримання будинку, в якому він проживає, та прибудинкової території. Однак посадові особи РЖКП № 2, діючи умисно, не інакше як з метою незаконного збагачення, протягом багатьох років поспіль не надають ряд послуг взагалі і при цьому, виходячи з наявних документів, систематично списували матеріали та покупні вироби на обслуговування будинку, а від нього, як власника квартири, та інших мешканців вимагають повної оплати за ненадані послуги.

Як стверджує Леонід Федорович, внаслідок бездіяльності керівництва РЖКП № 2 грибок руйнує стіни під’їздів. Деякі шибки вікон побиті, рами повністю зношені за 42 роки експлуатації. Напівзруйновані козирки перед входами в під’їзди знаходяться в аварійному стані, фактично тримаються на арматурі понищених залізобетонних підпорок і в будь-який момент можуть обвалитися. 

У заяві також йдеться про освітлення, зношені внутрішньобудинкові мережі та багато іншого. Заявник зазначає, що після призначення 1 липня 2016 року на посаду начальника Ковельського РЖКП № 2 Наталії Гейко якість послуг підприємства стала ще гіршою. Саме при цій керівниці підприємство впровадило практику здирництва за усунення наслідків аварій в будинку.

 

Наталія Гейко
Наталія Гейко

 

«Усі відповіді підписані заступником Ковельського міського голови Товстигою А.В., а їх текст підготувала зазначена виконавцем Гейко Н.М. Зі змісту відповідей вбачається, що резолютивна частина моєї скарги була повністю проігнорована по всіх пунктах, а незаконні дії причетних посадових осіб РЖКП № 2 на чолі з Гейко Н.М. були фактично виправдані (без будь-якого обґрунтування) підписантом відповідей – заступником міського голови Товстигою А.В.», – вказує Леонід Ніколаєв.

Поліцією відкрито кримінальне провадження за ч. 1. ст. 190 КК України (Шахрайство), що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

 

Коментарі
24 Грудня 2018, 12:35
Власник квартири Леонід Ніколаєв, який проживає у багатоповерховому будинку МОЛОДЕЦЬ йому від мене повага !!! Це небайдужа людина , яка підняла у прокуратурі болюче для тисячі мешканців Ковеля питання . Такі випадки не поодинокі , ми платимо великі гроші на утримання багатоповерхових будинків , а результати переважно нульові. Якщо не вірите зробіть через сайт опитування і люди вам видадуть повну інформацію ...!!!!
24 Грудня 2018, 12:59
А як можна брати плату за вивіз побутових відходів не з кількості проживаючих людей,а з квадратних метрів квартири ?де ще є такий дебілізм ?Хто "розумний" це придумав ? (ЖЕК 2 )
24 Грудня 2018, 13:36
Електричні лампочки взагалі ніде і ніколи не міняються,хоча гроші регулярно стягуються та списуються .ДВІРНИКИ ВЗАГАЛІ ХОДЯТЬ З ПИЛКОЮ ЗАМІСТЬ ВІНИКА ТА ДОРІЗАЮТЬ ЗАЛИШКИ ДЕРЕВ ТА КУЩІВ.Мені геть до дупи бізнес ціх прибиральників.Пора прибрати...
24 Грудня 2018, 13:48
То все кровосісі Кіндера
24 Грудня 2018, 13:49
І ЦЕ ВСЕ ПІД ЧУТКІМ КЕРІВНИЦТВОМ ГЕЙКО
24 Грудня 2018, 16:20
Така сама ситуація по варшавській 5 , грибок в підїздах , ринви течуть , плитка відвалюється, а вона тільки відписки дає , що це не входить в плату за обслуговування прибудтнкової території .
24 Грудня 2018, 16:23
на ремонти в приміщенні ржкп кошти є, а на ремонти будинків нема?
24 Грудня 2018, 16:53
памідориха це Товстигина чи то кума, чи то шмонька. Користуючись його захистом, вона творить беззаконня. Ви б бачили, як вона розмовляє з відвідувачами. Про робітників, яких вона привселюдно принижує, вже нема що й сказати. А скільки її чоловік платить за оренду Жеківської території і кому? Чому електрики і слюсарі йдуть на виклик тільки за гроші? Чому сміттєвози їздять коли їм заманеться? Чому Товстига прикриває своє ПРО-ТЕ-ЖЕ що фактично робить його співучасником злочинів, яки коїть ця аферистка. Коли вже ці ділки сядуть на зону?
24 Грудня 2018, 17:58
А З ДЕРЕВ ЯКІ ПОРІЗАЛИ ПО МІСТУ ЇМ ЗІБЮТЬ ТРУНУ.НУ ДУЖЕ ВЖЕ ХОЧЕТЬСЯ
24 Грудня 2018, 18:17
Такий дебілизм є повсюду, де кількість реально мешкаючих людей перевищує кількість зареєстрованних.
24 Грудня 2018, 18:26
Добродії та добродійки з багатоповерхівок, ( я і від свого імені), а Ви знаєте ще про таку &quot;смішну&quot; послугу, як чистка димоходів (ну, це щоб газ не бабахнув, і грибка не було) і про чистку ливнівок ( не знаю. правильної назви), але це такі отвори зверху донизу, по яких стікає вода під час дощу чи під час танення снігів). Коли це запитали у тому ж таки ЖЕК-2, то мовою дітей вони &quot;офонаріли&quot; і запитали, що це ще на їх голову звалилось. На слідуючий день по новій плитці і в кухню, щойно побілену прийшов майстер в черевиках, щойно з вулиці і сказав, де тут забито, б'єм стіну, як тобі треба, і його не засоромили слова про роззутись та про те, що це чистити треба з останнього поверху до першого, чи навпаки, а не з 2 починати в різністорони. А результат того, що димоходи та ливнівки не чистяться НІКОЛИ: Грибок у ванні та туалеті в квартирах багатоповерхівок, грибок в під'їзді, а також від того, що не проходить повітря і не &quot;дихає&quot; будинок в під'їзді дико пахне пральним порошком, гниллю з підвала та смаженою рибою відразу, правда, непогане поєднання?<br/> то, може б, ще ЖЕК 2 зайнявся димоходами та линівками?<br/>Дощі та сніжить.<br/> А ще можна закласти вибиту стіну , коли ремонтують трубу та побілити під'їзд, де текло з 9 на 1 поверх майже місяць.<br/> Може, здогадаєтесь, який будинок?, а ще хоч раз в рік ( до Нового року) підмести в під'їзді, та піску сипнути...<br/> Сумно.<br/>До речі, послуги платимо справно Вам. Не соромно?<br/>Молодець, добродію Ніколаєв!
24 Грудня 2018, 19:02
а ще добавлю що та гейко ніколи не буває на робочому місті гоафік прийому громадян відсутній секретарка кожного разу придумує різні причини чому ГЕЙКО не має на роботі НА письмові запити відповідають відписками навіть не по суті РЖКП-2 з приходом ГЕЙКО став працювати гірше ГЕТЬ ТАКОГО НАЧАЛЬНИКА
24 Грудня 2018, 19:42
а мене заставляла сміття з 40-років перемоги мішками носити на річку і висипати біля лодочної станції, щоб не їздити і не вивозити його. А те що нарисала раїса, це вірно на всі 100. Ви просто не знаєте де її шукати. По перше дрихне до 10 ранку. Потім шукайте її на базарі, де вона приторговує памідорами.
24 Грудня 2018, 19:47
а ви знаєте, скільки начальники ЖЕКів отримують зарплати за свою бездіяльність? 35 тисяч зарплати, і 5 окладів квавртальних. Правда частину грошей мусять за таку &quot;доброту&quot; мерівську занести комунальним баригам. але нічого- на хліб з маслом хватає.
24 Грудня 2018, 20:06
С К А Р Г А<br/>за фактом вимагання оплати за проведення аварійного ремонту<br/><br/> Я являюсь власником квартири № 36 будинку № 8 по вул. Сагайдачного в м. Ковелі.<br/> Будинок здано в експлуатацію в 1976 р.<br/> На Ковельське ремонтне житлово-комунальне підприємство (РЖКП) № 2 покладено обов’язок щодо надання послуг з утримання будинку і прибудинкової території. Тобто, РЖКП № 2 є виконавцем послуг з утримання даного будинку і прибудинкової території.<br/> Внаслідок багаторічної бездіяльності РЖКП № 2 будинок належним чином не об-слуговується і пришвидшено руйнується. Зношені елементи внутрішньобудинкових мереж, зокрема, водопостачання, не замінюються з моменту введення будинку в експлуатацію, че-рез що в останній час почастішали аварійні протікання (прориви) трубопроводів.<br/> 17.08.2018 р. прорвало зношену водопровідну трубу внутрішньобудинкової мережі, через яку вода подається до моєї квартири.<br/> Приблизно о 10 год. 17.08. 2018 р. на виклик прибули працівники аварійної служби РЖКП № 2, продовбали отвір в стіні сходової клітки під’їзду будинку, знайшли місце ава-рійного прориву.<br/> Приблизно через годину після початку виконання аварійних робіт до мене зверну-лись дві невідомі жінки, які назвалися майстрами технічних дільниць РЖКП № 2, однак на-звати свої прізвища категорично відмовились. Повідомили (при свідках), що потрібно мі-няти цілий стояк у під’їзді, однак за мій(!?) рахунок. За їх словами, я повинен купити за свої кошти всі необхідні матеріали та покупні вироби для заміни стояка.<br/> Після того, як я відмовився виконати незаконну вимогу вищезгаданих осіб, праців-ники РЖКП № 2 припинили аварійно-відновлювальні роботи, залишили отвір в стіні і за-бралися геть. <br/> Згідно п. 7 ч. 2 ст. 21 Закону України „Про житлово-комунальні послуги” виконавець<br/>зобов’язаний утримувати в належному технічному стані, здійснювати технічне обслугову-вання та ремонт внутрішньобудинкових мереж, вживати заходів щодо ліквідації аварійних ситуацій, усунення порушень якості послуг у терміни, встановлені договором та/або зако-нодавством.<br/> Згідно п. 3 ч. 3 ст. 16 цього Закону, комунальні послуги надаються споживачам без-перебійно, виключно за винятком часу перерв на ліквідацію наслідків аварій або дії обста-вин непереборної сили. Перерва у наданні комунальних послуг, яка виникла внаслідок ава-рії або дії обставин непереборної сили, має бути ліквідована у найкоротші терміни, що ви-значаються нормативними документами. Якщо ліквідація наслідків аварії або дії обставин непереборної сили потребує більше однієї доби, виконавець/виробник спільно з органами місцевого самоврядування здійснює заходи щодо зменшення її негативного впливу на спо-живачів.<br/> Згідно Додатку № 3 до п. 2.1.5 „Правил утримання жилих будинків та прибудинко-вих територій”, затверджених Наказом від 17.05.2005 р. № 76 Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства, зареєстрованим в Міністерстві юстиції Укра-їни 25.08.2005 р. за № 927/11207 (далі – Правила), передбачено негайну невідкладну лікві-дацію протікання в трубопроводах та їх сполученнях. <br/> Згідно п. 2.9.8 Правил, аварійно-ремонтна служба здійснює, зокрема, усунення ава-рійних ушкоджень систем водопроводу, опалення і каналізації, що перебувають у власності або на обслуговуванні організацій, що обслуговуються аварійною службою. <br/> Згідно п. 2.9.9 Правил, при надходженні сигналів про аварію або ушкодження магіс-тралей водопроводу, каналізації, теплопостачання, телефонної мережі, підземної електроси-лової і електричної мережі, трансформаторних підстанцій і ввідних шаф, газопроводів і га-зового обладнання аварійна служба зобов’язана повідомити у відповідні спеціалізовані під-приємства, їх аварійні служби і простежити за виконанням необхідних робіт зазначеними службами до повної ліквідації аварій. Персонал аварійної служби, що укомплектований не-обхідними матеріалами, машинами та механізмами, повинен постійно перебувати в готов-ності з метою забезпечення негайного виїзду бригад до місця аварій у будь-який час доби. У посадових осіб аварійної служби повинні бути схема району, список і адреси виконавців по-слуг, журнал обліку аварій, міські телефони, домашні адреси керівників господарств, їхні домашні і службові телефони. У неробочий час і святкові дні АРС разом із диспетчерськи-ми службами виконавця послуг забезпечує своєчасну ліквідацію аварій інженерних сис-тем у жилих будинках і на об'єктах, що обслуговуються, а також приймає організаційно-технічні рішення у разі загрози стихійних лих (урагани, сильні снігопади, обледеніння доріг, різкі зниження температур та ін.). Про вжиті заходи доповідає керівництву вищої диспет-черської служби і органу місцевого самоврядування (за запитом). <br/> Згідно п. 1.5 „Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій”, за-тверджених Наказом від 17.05.2005 р. № 76 Державного комітету України з питань житло-во-комунального господарства, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 25.08.2005 р. за № 927/11207 (далі – Правила), утримання житлового фонду передбачає виконання ро-біт, передбачених наказом Держжитлокомунгоспу України від 10.08.2004 № 150 (z1046-04) „Про затвердження Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибуди-нкових територій та послуг з ремонту приміщень будинків, споруд”, зареєстрованим у Мін’юсті України 21.08.2004 за № 1046/9645 (далі – Перелік).<br/> Пунктом 1.2.12.5 Переліку передбачено часткову заміну трубопроводу (до 7%) при усуненні нещільностей, витоків при проведенні поточного ремонту.<br/> Таким чином, і поточний, і аварійний ремонт внутрішньобудинкових мереж багато-квартирних житлових будинків відноситься до послуг з їх утримання, які не оплачуються окремо власниками квартир на вимогу неідентифікованих „майстрів технічних дільниць”.<br/> Окрім того, усунення аварій в мережах водопостачання здійснюється негайно, неза-лежно від часу доби, вихідних та святкових днів.<br/> Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 42 Закону України „Про місцеве само-врядування в Україні”, ст. 20 Закону України „Про житлово-комунальні послуги”, ст.ст. 18.- 20 Закону України „Про звернення громадян”,<br/><br/>ПРОШУ:<br/><br/> 1. Терміново зобов’язати РЖКП № 2 усунути належним чином аварійний прорив зношеної водопровідної труби внутрішньобудинкової мережі будинку № 8 по вул. Сагайда-чного в м. Ковелі, через яку вода подається до квартири № 36.<br/> 2. Провести комісійне обстеження будинку № 8 по вул. Сагайдачного в м. Ковелі на предмет якості надання послуг з його утримання.<br/> 3. Ініціювати проведення перевірки фінансово-господарської діяльності РЖКП № 2 щодо реального використання коштів споживачів, враховуючи тривалу бездіяльність РЖКП № 2 щодо обслуговування будинку № 8 по вул. Сагайдачного (в числі багатьох інших буди-нків) в м. Ковелі.<br/><br/> 17.08.2018 р. Л.Ф.Ніколаєв
24 Грудня 2018, 20:13
Ніхто памідориху і Товстигу не посадить, поки їх кришує мер. Посадки почнуться, коли прийде нова влада.
24 Грудня 2018, 20:16
До даного часу в сходовій клітці під'їзду зяє продовбана дірка, аварія протягом більше чотирьох місяців так і не була усунута...
24 Грудня 2018, 21:06
так біда полягає в тому що немає альтернативи. . . немає жодного підприємця який би реально надавав за такі гроші дані послуги. . . . реальна ситуація, ми маємо декілька років ОСББ і немає реальної альтернативи . . .доречі створюйте ОСББ оплата за послуги жеку вдвічі а то й в тричі <br/> менша
24 Грудня 2018, 22:58
В нас на базарі все пучком тільки заїзжі цигани псують ідилію зі своїми циганськими іконами і в кишеню не відстьогують регулярно.
24 Грудня 2018, 23:07
Полностью поддерживаю! Нет альтернативы для ОСББ. Хочется платить и получать качественную услугу, а не намеки на оплату мимо кассы, или кормежку &quot;завтраками&quot;. Нужна альтернатива. И сразу вопрос - где арендовать машину-вышку с работниками?
24 Грудня 2018, 23:10
У мене на 9 поверсі в каналізаційному стояку утворилась щилина. Прийшло 2 майстри, нічого не зробили, сказали що повернуться за тиждень коли підсохне і замажуть силіконом діряву трубу. Не повернулися. Окрім того що боюсь начепляти інфекцій від усього будинку, так ще й воно може прорвати коли-небуть і затопити всіх. Хіба накапати силіконом то нормальний ремонт дірявої труби?
25 Грудня 2018, 00:02
При чому тут альтернатива? Нема альтернативи беззаконню керівниці РЖКП-2 , чи то як?
25 Грудня 2018, 01:02
Звертайся в суд з позовом до ЖЕКу в порядку захисту прав споживача. Судовий збір за такими позовами не сплачується.
25 Грудня 2018, 02:31
Так в неї навіть немає будь-якої освіти, що бути керівником житлово-комунального підприємства.
25 Грудня 2018, 09:39
Бютовці рулять... Дорвались...
25 Грудня 2018, 09:39
Бютовці рулять... Дорвались...
25 Грудня 2018, 10:15
А ПЛЯШКИ МОЖНА ЗБИРАТИ В РОБОЧИЙ ЧИ ПОКИ НЕ ТРЕБА
25 Грудня 2018, 11:58
Андрюха, коли вже звільниш свою падєльніцу і підеш з нею на зону?
25 Грудня 2018, 12:31
Шановний мер міста пан КІНДЕР прочитайте 100% правдиві відгуки мешканців і прийміть негайні міри та подякуйте людям, що допомогли виявити злочинців . Дякую.
25 Грудня 2018, 14:56
Коли вдолбаний Кіндер чи то жид чи то німець чи просто жидомасон,забере Кнопиного хлівчика з дитячого майданчику
25 Грудня 2018, 15:56
гнати ту аферистку як собаку паршиву з двору.
25 Грудня 2018, 22:14
В квартирі 59 по вул. Театральна, 28 здійснюється затікання стелі відвалюється балкон який може впасти на нижні поверхи. На неодноразові звернення про усунення причин затікання і проведення ремонту слідують одні відписки. А останній раз Гейко написала, що ремонт балкона власник квартири повинен здійснювати сам, а нових затікань на стелі нібито не виявлено. Просто вона знущається над мешканцями за те, що вони своєчасно платять гроші за ненадані послуги.
25 Грудня 2018, 23:48
А Жек1 виконує всі забаганки клієнтів і шнурки для сушіння білизни та прищіпки купляють та дають мешканцям квітники огороджують оберайте Жек1 щоб надавав послугу обмиє та поставить піском та труби поремонтує і на прийом втрапите
26 Грудня 2018, 08:40
За послугами звертайтесь до Вереса ти там слесаря всі які працювали по Жеках вони знають всі підвапи та що в їх робиться допоможуть але за гроші або в перший Жек ті також люблять гроші і буде все зроблено
26 Грудня 2018, 10:04
Поремонтуємо всі труби
07 Травня 2019, 20:05
Жєк 2. Рік тому не відреагував на заяву що в під'їзді протікає дах.А вчора обвалився шмат стелі. А у будинках живуть люди і бігають маленькі діти. Начальство підприємства схаменіться у вас теж мабуть є діти???
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром