Католицьке Різдво 2018: цікаві прикмети цього свята

24 Грудня 2018, 15:00
Різдво 5262
Різдво

Розповіли про прикмети католицького Різдва.

Про це пише «Znaj.ua». 

У вівторок, 25 грудня, віряни католицької церкви відзначають Різдво Христове. Існує безліч прикмет і звичаїв у це світле свято. 

Цікаво, що для католиків Різдво набагато важливіше самого Нового року. При цьому у них є одна прикмета, яка дуже нагадує новорічну: як зустрінеш Різдво, так і проведеш увесь наступний рік.

Також на католицьке Різдво, вночі 25 грудня, коли годинник б'є 12 разів, є звичай відкривати вікна. Таким чином можна впустити в будинок Різдво, а разом із ним – удачу і благополуччя.

Є атрибути, без яких украй складно уявити Різдво. Так, прийнято вважати, що саме різдвяні свічки захищають святковий стіл від холоду і сил темряви, а різдвяний вінок оберігає оселю від усякої нечисті.

Кілька прикмет пов'язано також із заборонами. Приміром, категорично забороняється в святкові дні займатися рукоділлям – це загрожує комусь із членів сім'ї раптовою сліпотою або глухотою.

Ще не можна полювати в лісі. Якщо вірити прикметі, мисливець може замерзнути в лісі або стати здобиччю того звіра, на якого збирався полювати.

Крім того, ні в якому разі не можна сідати за святковий стіл в старій одежі, інакше наступний рік буде супроводжуватися нещастями. Те ж саме чекає і тих, хто одягне в свято вбрання чорного кольору.

Стежать на католицьке Різдво і за погодою. Заметіль у переддень Різдва – до раннього листя. Якщо Різдво тепле – весна буде холодна. Сильні холоди на Різдво – до багатого врожаю. Сніг на Різдво – рік буде дуже вдалим.

Коментарі
24 Грудня 2018, 20:12
Найправильніша прикмета - що піду і насцю на їх косцьол, а заодно вип'ю сто грам за упокій того, хто запровадив у нас святкувати ляхівське різдво.<br/> А ще, буду відмічати його тоді, коли ляхи будуть святкувати наше, православне Різдво. Що не так? Хай Порох, козел, раком стає під поляками, то його не врятує. Хай московський, київський, чи вже зарах стамбульський патріархат - у нас православні, Ср....в на католицьке різдво.
24 Грудня 2018, 23:54
Зразу видно що писала людина, яка підтримує московський патріархат. Культура аж пре! А, на мою думку, якщо точна дата не встановлена, бо постіійно змінювалось літочислення, то ми готові святкувати Різдво разом з усім світом. Який день встановлять вчені. Бо Ісус - це любов, це віра, а не матюки і прокляття. Бог - в душі кожного! А політику сюди приплітати не треба.
24 Грудня 2018, 23:59
Визнаю любе Різдво - і католицьке, і мусульманське і православне. Хай народжуються ще Спасителі, а не чекістькі дияволи. Аби не було війни.
25 Грудня 2018, 00:36
Ну якщо ти православний , то повинен знати,що не має католицького Різдва чи православного - а є одне Різдво Господа і Спаса нашого Ісуса Христа! Різниця тільки у календарі - одні живуть за Юліанським інші за Григоріанським.Христос Рождається - Славімо Його!
26 Грудня 2018, 16:23
Ну то й будемо славити. 7 січня. А щоб зарання іменини святкували - такого ще ніде не було і не буде.
26 Грудня 2018, 16:25
Ти, зразу бачиться, ясновидець. Можу підтримувати і московський, і київський, чи зараз вже стамбульський патріархат. Бабло платіть.
26 Грудня 2018, 16:54
Кому - тобі, чурка немитий.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024