Урочисто представили поштовий конверт з нагоди надання Ковелю Магдебурзького права

25 Грудня 2018, 12:11
Урочисто представили поштовий конверт з нагоди надання Ковелю Магдебурзького права 4290
Урочисто представили поштовий конверт з нагоди надання Ковелю Магдебурзького права

З нагоди відзначення пам’ятної дати в історії нашого міста – 500-річчя з часу надання  Магдебурзького права, відбулося урочисте погашення спеціальним поштовим штемпелем маркованого художнього конверта «Ковель. 500-річчя отримання Магдебурзького права».

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Захід організували Волинська дирекція ПАТ «Укрпошта» спільно з виконавчим комітетом Ковельської міської ради.

«Спецпогашення приурочується знаковим подіям. Серед них — 500-річчя надання Ковелю Магдебурзького права. Ювілейні конверти з відбитком спеціального штемпеля та підписом тих людей, які робили погашення, є дуже цінними і їх вартість з року в рік зростає», – сказав керівник Волинської дирекції ПАТ «Укрпошта» Іван Шевчук.

Здійснити почесну місію — спецпогашення та поставити свої підписи на конвертах надали міському голові Олегу Кіндеру, голові райдержадміністрації Віктору Козаку, голові районної ради Андрію Броїло та керівнику Волинської дирекції ПАТ «Укрпошта» Івану Шевчуку. 

Варто сказати, що таких конвертів випущено 400 тисяч примірників. З 14 грудня їх введено в обіг. На них зображено Свято-Воскресенський собор та сургучеву печатку з написом «Ковель. 500-річчя отримання Магдебурзького права». На марці – герб міста 1852 року. Автором малюнка є Лідія Селянко.

Довідково:

Спецпогашення – це погашення спеціальним поштовим штемпелем поштових конвертів та марок, випущених з нагоди великих та пам’ятних подій.

Спеціальний поштовий штемпель виготовляється ПАТ «Укрпошта» і використовується лише один день. Відмінністю від поштових штемпелів стандартного зразка є зовнішнє оформлення. Дата, зазначена на поштовому штемпелі, відповідає дню ювілею. На ньому також зазначається назва події і зображується художній малюнок.

 









Коментарі
25 Грудня 2018, 17:14
Бляді. Лопати в рукм і дороги посипати
27 Грудня 2018, 17:02
Віднині зхабарі приносити тільки в таких конвертах.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром